آش سنتی لخشک مربوط به مشهد است و شباهت زیادی به آش رشته دارد و معمولا در فصلهای سرد زمستان یا پاییز آن را تهیه میکنند.
گروه هیچ یک زندگی – آش لخشک، یکی از غذاهای سنتی مشهدی است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید. برخی این آش را با نام آش قییش و آش برگ میشناسند. این آش بسیار سبک است، زیرا از حبوبات بسیار کمی در آن استفاده میشود. لخشک، رشته سنتی مردم خراسان است که خمیر آن توسط زنان تهیه و بریده میشود.
مواد لازم برای تهیه آش لخشک مشهدی
سبزی آش: ۱ کیلو
رشته لخشک: ۳۰۰ گرم
پیاز خرد شده: ۲ عدد
سیر له شده: چند حبه
روغن، نخود و لوبیا: به مقدار لازم
آب، نعنا داغ، کشک: به مقدار لازم
طرز تهیه آش لخشک مشهدی
ابتدا باید قابلمه را آب ریخته و روی شعله گاز بگذارید وقتی که جوش آمد سبزی تازه خرد شده را داخل آن بریزید تا ۲۰ دقیقه بجوشد و بپزد.
بعد از آن نخود و لوبیا را که از قبل خیسانده بودید و جوشاندهاید را برداشته و آب آن را عوض کنید و داخل قابلمه بریزید.
پس از اینکه کاملاً پختند داخل یک ظرف جدا مقداری روغن ریخته و پیازها را خلالی یا نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و کمی هم مخلوط کرده و با پیاز تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بعد به آش اضافه کنید و بقیه سیر له شده را به شکل خام داخل آش بریزید.
حالا رشته لخشک خود را اضافه کرده و بگذارید که بپزد و بعد از اینکه ۲۰ دقیقه گذشت در قابلمه را بگذارید که دم بکشد. تقریباً ۲۰ دقیقه باید در بسته و شعله کم باشد و سپس آن را خاموش کنید و بگذارید که نیم ساعت در بسته باشد و بخار داخل آن باشد.
سپس آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزئین از نعنا داغ و پیاز داغ و کشک استفاده کنید