به گزارش هیچ یک _ اولین بازی تیم ملی از زمان بازگشت قلعهنویی به نیمکت تیم ملی مقابل روسیه رقم خورد که تیم ملی در آن بازی به نتیجه تساوی 1-1 رسید. از آن بازی تا کنون امیرقلعهنویی 17 بار در قامت سرمربی سکان هدایت تیم ملی را به عهده گرفته که در مجموع موفق شده 47 گل زده را به نام خود ثبت کند. این تعداد گل زده در 17 نبردی که تیم ملی تا امروز پشت سر گذاشته نشان میدهد که خط حمله تیم ملی وضعیت بسیار متفاوتی را تجربه میکند و از نظر هجومی یکی از بهترین تیمهای حال حاضر فوتبال آسیا است.
تعدد مهاجمان مدعی برای بازی در خط حمله و در کنار آن حضور دو عنصر اصلی به نام طارمی و آزمون در کنار دیگر مدعیان موجب شده تیم ملی در این خط وضعیت مطلوبی را تجربه کند و به یکی از بهترین تیمهای قاره کهن بدل گردد.
اینکه تیمی در 17 بازی فقط یک بار موفق به گلزنی نمیشود (بازی با اردن در تاریخ 30/3/1402) خود بیانگر عمق تأثیرگذاری مهاجمان تیم ملی در بازیهای تدارکاتی و رسمی است.
در جام ملتهای آسیا نیز تیم ملی وضعیت مطلوبی در بخش هجومی داشته و موتور گلزنیاش خوب کار کرده است. هرچند که در بازی با هنگکنگ قدری در خط آتش کار گره خورد و فقط یک گل به ثمر رسید اما در مجموع 7 گل زده در 3 بازی بار دیگر به اثبات رساند که نقطه قوت تیم ملی در خط حمله است.
در کنار آزمون و طارمی که دو عنصر اصلی و کلیدی در خط حمله محسوب میشوند، مهدی قایدی نیز توانسته نبوغ و استعداد خود را به خوبی به رخ بکشد اما در عین حال تیم ملی از داشتن بازیکنی پراشتها همچون محمد محبی نیز بهرهمند است و پشت سر این بازیکنان نیروهای نوظهوری همچون اسدی و مغانلو تلاش میکنند به جایگاه ثابتی در تیم ملی دست یابند. ضمن اینکه حضور انصاریفرد و جهانبخش نیز به رقابت برای رسیدن به ترکیب اصلی تیم ملی یاری رسانده تا تیم ملی فوتبال ایران به واسطه تعدد بازیکنان هجومی از یک وضعیت ایدهآل گلزنی بهرهمند شده و میانگین مطلوب گلزنی را از خود به جا بگذارد.
حال شاید دو گل خورده در مرحله مقدماتی و دادن یک پنالتی به امارات تا حدی عملکرد دفاعی تیم ملی را در جام ملتهای آسیا زیر سؤال ببرد اما خط آتش تیم ملی آن قدر خوب کار میکند که میتوان انتظار داشت حتی اگر تیم ملی از رقیب خود گلی عقب بیفتد به واسطه برخورداری از خط حمله کارا و گلزن، گل خورده را جبران کرده و به بازی برگردد.
در واقع خط حمله تیم ملی اکنون آن قدر اثرگذاری دارد که میتواند حتی روی خط دفاع نه چندان محکم تیم ملی سرپوش بگذارد و فوتبال ایران را در جام ملتهای آسیا به دستاوردی بزرگ برساند.
تعدد مهاجمان، انگیزه، شم گلزنی و هماهنگی را اگر فاکتورهای رسیدن به این وضع مطلوب بدانیم در کنار همه اینها خود قلعهنویی را هم باید به عنوان یک محرک تأثیرگذاری لقب دهیم.
امیرقلعهنویی در تمام تیمهایی که مربیگری کرده نشان داده بازی هجومی را عمیقاً دوست دارد. او چه آن زمان که در استقلال صاحب جام شد و چه آن دورانی که با سپاهان قهرمانیهای پیدرپی را در فوتبال ایران به دست آورد، همواره صاحب تیمهایی بود که از حیث گلزنی جایگاه مطلوبی در لیگ داشتند و راه دروازه را خوب بلد بودند.
سرمربی تیم ملی حالا نیز در تلاش است با بهرهگیری از ظرفیتهای هجومی همان ابتکاراتی که در سطح باشگاهی از خود به جا میگذاشت را در تیم ملی نیز تکرار کند که تا کنون توفیق بسیاری در این راه به دست آورده است.