دانشمندان با استفاده از پرینت 3بعدی جهت ساختن بافت جایگزین برای بدن انسان در آزمایشگاه گام مهمی برداشتند.
به گزلرش پایگاه خبری هیچ یک _ رشد بافت غضروف در آزمایشگاه می تواند به بیماران آسیب دیده کمک کند، اما اینکه بافت دقیقا به شکل درست خود رشد کند کار سختی است.
رویکرد جدید دانشمندان می تواند این مشکل را حل کند: ظروف کروی کوچک با چاپگر 3 بعدی که دارای وضوح بالایی است. این ظرف با سلول ها پر شده و سپس به شکل دلخواه تبدیل می شود. ظرف خود تجزیه پذیر است و در نهایت ناپدید می شود.اولیور کوپونیسکی از دانشگاه فنی وین و از محققان این یافته گفت:«پرورش سلول های غضروف از سلول های بنیادی بزرگترین چالش نیست. مشکل اصلی این است که شما معمولاً کنترل کمی بر شکل بافت حاصل دارید. چنین توده های سلول های بنیادی در طول زمان شکل خود را تغییر می دهند و اغلب کوچک می شوند.»
برای جلوگیری از این امر، تیم تحقیقاتی در دانشگاه وین رویکرد جدیدی را پیش گرفته است: سیستمهای چاپ 3بعدی با وضوح بالا مبتنی بر لیزر برای ایجاد ساختارهایی که به هر شکلی مونتاژ شوند.این تیم از سلول های بنیادی تمایز یافته استفاده کردند یعنی سلول های بنیادی که دیگر نمی توانند به هیچ نوع بافتی تبدیل شوند، اما برای تشکیل یک نوع بافت خاص، (در اینجا بافت غضروف) برنامه ریزی شده اند.در اصل، رویکرد جدید به بافت غضروف محدود نمیشود، بلکه میتواند برای ساخت انواع مختلف بافتهای بزرگتر مانند بافت استخوانی نیز استفاده شود. با این حال، هنوز چند نکته در مورد آن وجود دارد، اینکه برخلاف بافت غضروفی، رگهای خونی نیز باید برای این بافتها گنجانده شوند.