آلبوم «موسیقی عربهای خوزستان» مشتمل بر موسیقی شهری و روستایی، موسیقی صحرانشینان و گونههای دیگر این منطقه با پژوهش و متن محمود مشهودی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _ «موسیقی عربهای خوزستان» عنوان یکی از تازهترین آلبومهای مرتبط با موسیقی نواحی مشتمل بر موسیقی شهری و روستایی، موسیقی صحرانشینان و گونههای دیگر این منطقه است که وارد فرآیند فروش محصولات موسیقایی شد.
محمود مشهودی پژوهشگر این آلبوم موسیقایی درباره مجموعه «موسیقی عربهای خوزستان» نوشته است:
در ایران، بیشترین تراکم جمعیتی قومِ عرب واقع در جنوبِ غربی کشور و مناطقِ مرکزی، غربی و جنوبی استان خوزستان است. قوم عربِ ساکنِ استان خوزستان را میتوان، بر اساس نوع زیست، معیشت و فرهنگ، به پنج دسته عربِ حَضْری (شهری)، رِیفی (روستایی)، بَدَوی (صحرانشین)، مِعدان (هورنشین) و جِبیلات (عرب بختیاری) تقسیم کرد.
بهجز سه نوع موسیقی «حَضْری» (شهری)، موسیقی «شَعبی رِیفی» (مردمی روستایی) و موسیقی مردمپسند، گونههای دیگری نیز در میان عربهای خوزستان رایج است.
نقش موسیقی در مراسمِ شادمانی، رقص، حرکات حماسی، عزاداری، مذهبی و لالایی بسیار مهم و تعیین کننده است، ولی در فعالیتهایی مانند کارهای گروهی و انفرادی، مراسمِ آئینی، بازیهای کودکانه، مراسمِ طنز و داستان خوانی، میتوان گفت، موسیقی در درجه دومِ اهمیت قرار میگیرد؛ بهصورتی که گاهی نیز این دسته از مراسم بدون حضور موسیقی برگزار میشوند.
نکته بسیار مهمی که باید در فرهنگ و موسیقی اعرابِ خوزستان به آن توجه شود مستقلبودن بیشترِ مراسم و فعالیتهای فرهنگی اجتماعی زنان و مردان از یکدیگر است. از این رو، کارگان (رپرتوآر) های موسیقی آنان کاملاً متفاوت با یکدیگر اجرا میشود.