بهبود وضعیت سلامت کلی اساسیترین نیاز بشر برای ادامه حیات و افزایش طول عمر است. برای رسیدن به این هدف بهترین راه انجام فعالیت جسمانی و رسیدن به تناسب اندام است. وقتی صحبت از تناسب اندام و تمرینهای قدرتی به میان میآید، مصرف پروتئین بسیار مهم میشود.
به گزارش هیچ یک : غذاهای غنی از پروتئین برای رشد، حفظ و بازسازی عضلات، کمک به بازسازی عضلات و افزایش سطح انرژی بعد از تمرینهای ورزشی ضروری هستند. گنجاندن منابع پروتئینی گیاهی در رژیم غذایی میتواند مواد مغذی لازم را برای حمایت از رشد و استقامت عضلات فراهم کند.
به گزارش تایمزآف ایندیا، وقتی صحبت از حفظ سطح انرژی، حمایت از سلامت عضلات و حفظ سلامت کلی میشود، منابع پروتئینی گیاهی ضروری هستند. این مواد غذایی نه تنها مواد مغذی ضروری را ارائه میدهند، بلکه گزینههای پایداری را نیز برای بدن ما فراهم میکنند. در این مطلب به چهار ماده غذایی گیاهی غنی از پروتئین نگاه کردهایم که متخصصان به دلیل طعم و مزه و فواید استثنایی تغذیهای مصرف آنها را به طور ویژه توصیه میکنند.
حبوبات و عدس
حبوبات و عدس نه تنها مواد غذایی غنی از پروتئین، بلکه دارای مجموعهای چشمگیر از مواد مغذی ضروری برای بدن هستند. محتوای پروتئین بالا، همراه با فراوانی فیبر، آهن و فولات، آنها را به گزینهای ایده آل برای حمایت از ترمیم عضلات، تولید انرژی و سلامت کلی تبدیل میکند. عدس چه در عدسی، دال عدس، آشها و سوپها، سالادها یا غذای اصلی، مورد استفاده قرار گیرد یک مکمل غذایی رضایت بخش و مغذی را ارائه میدهد، و آن را به یک عنصر اصلی در رژیمهای گیاهخواری و یک ماده همه کاره برای کسانی تبدیل میکند که به دنبال افزایش پروتئین دریافتی خود از طریق منابع گیاهی هستند.
سویا
تکههای سویا بهعنوان یک نیروگاه پروتئینی گیاهی ظاهر میشوند که برای احیای بدن و حمایت از سلامت ماهیچهها. سویا از پروتئین کامل ساخته شده و دارای فیبر و حداقل چربی است. این ماده غذایی انتخابی عالی برای گیاهخواران است. استفاده از تکههای سویای بسیار نرم و خوشمزه، بافت لطیف و آبدار را تضمین می کند و طعم کلی غذا را بالا می برد. ادغام تکه های سویا در وعدههای غذایی نه تنها آنها را خوشمزه می کند بلکه محتوای پروتئین با کیفیت را نیز افزایش میدهد که به افزایش قدرت عضلانی و افزایش سطح انرژی کمک میکند. آنها همچنین منبع خوبی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که به عنوان عوامل ضد التهابی عمل میکنند.
نخود
نخود که به دلیل تطبیق پذیری و فواید تغذیهای خود شهرت دارد، نه تنها یک غذای غنی از پروتئین است، بلکه منبع ارزشمندی از فیبر است. این گیاه به بازسازی عضلات کمک کرده و در عین حال احساس سیری را تقویت میکند. فراتر از غذاهای سنتی مانند آش و آبگوشت، نخود را می توان در دستور العمل های مختلف غذایی دیگر به کار برد تا مجموعه کاملی از اسیدهای آمینه ضروری را برای سلامتی مطلوب فراهم کند. علاوه بر این، محتوای فیبر بالا به هضم کمک کرده و سطح قند خون را تنظیم میکند و انرژی پایدار را در طول روز تضمین میکند.
کره بادام زمینی
کره بادام زمینی ماده غذایی مغذی است که به عنوان منبع عالی پروتئین عمل میکند. این کره در صورت مصرف به مقدار مناسب ۳۱ درصد از پروتئین روزانه را تامین میکند.
گنجاندن این ماده در رژیم غذایی روزانه می تواند به تامین نیازهای پروتئینی بدن کمک کند. انتخاب کره بادام زمینی بدون هیچ گونه قند افزوده و سرشار از چربیهای مفید مانند اسیدهای چرب تک غیراشباع و فیبر، بسیار مهم است. گنجاندن مقادیر متوسط کره بادام زمینی در وعدههای غذایی یا میانوعدهها میتواند یک راه راحت و خوشمزه برای افزایش مصرف پروتئین و لذت بردن از مزایای تغذیهای آن باشد.