طرز تهیه روغن دنبه بی بو به روش خانگی و با طعم بسیار عالی
روغن دنبه یکی از انواع روغن های طبیعی حیوانی است که از دنبه گوسفندی تهیه می شود و طبع گرمی دارد. با وجودی که از نظر طب سنتی روغن دنبه خواص زیادی دارد و به بهبود قوای بدن کمک میکند و خاصیت آرام بخش دارد و نسبت به روغن هایی که طبع سرد دارند، خاصیت چاق کنندگی کمتری دارد ولی از آنجا مقدار کلسترول آن بسیار بالا است نباید در مصرف آن زیاده روی کنید، افرادی که مشکلات قلبی و عروقی ، چربی خون ، کلسترول خون یا فشار خون دارند باید در مصرف روغن دنبه احتیاط نمایند.
در ادامه مقاله به شما آموزش می دهیم که چطور خودتان در خانه روغن دنبه بدون بو و سالم و طبیعی را تهیه کنید.
روش اول تهیه روغن دنبه بدون بو
مواد لازم روغن دنبه بدون بو
دنبه | ۱ کیلو گرم |
ماست | ۱ فنجان |
سرکه سفید | ۱ فنجان |
سیب یا به | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
چوب دارچین و هل | به مقدار کافی |
نمک، برگ بو یا سیر | به مقدار کافی |
طرز تهیه روغن دنبه بدون بو
دنبه را بشویید و چرخ کنید یا ریز خرد کنید.
برای راحت تر برش خوردن دنبه با چاقو میتوانید مدتی دنبه را در فریزر بگذارید تا سفت شود و سپس با چاقو ریز خرد کنید.
دوباره دنبه خرد شده را بشویید و در آب کش بریزید تا آب اضافه اش خارج شود سپس در یک قابمله مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید.
برای بهتر شدن رنگ ماست را به قابلمه اضافه نمایید.
برای رفع بوی بد دنبه سرکه سفید را بیفزایید.
دارچین ، هل ، برگ بو یا سیر را در توری پارچه ای داخل قابلمه بگذارید.
پیاز و سیب را 4 تکه کرده درون قابلمه بیندازید و صبر کنید دنبه روی حرارت ملایم به روغن بیفتد.
زمانی که دنبه کاملا سرخ شد درون آبکش بریزید تا روغنش جدا شود و صبر کنید خنک گردد.
روغن دنبه را از پارچه نخی رد کنید تا کاملا صاف شود و داخل شیشه در دار در یخچال نگهداری نمایید.
روش دوم تهیه روغن دنبه خانگی بدون بو
مواد لازم روغن دنبه خانگی بدون بو
دنبه گوسفند | ۱ کیلوگرم |
سرکه | ۱ فنجان |
پیاز | ۳ عدد |
هویج | ۲ عدد |
سیب | ۱ عدد |
چوب دارچین | ۲ تکه |
هل | ۲ دانه |
برگ بو | ۲ عدد |
ماست | ۱ لیوان |
رزماری | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
طرز تهیه روغن دنبه خانگی
دنبه را 1 ساعت در فریزر بگذارید تا سفت شود و سپس چرخ کنید.
.
دنبه را آبکش کنید و وقتی آب اضافه اش رفت همراه سرکه در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سیب و هویج را پوست بگیرید و چند تکه کرده به قابلمه اضافه نمایید.
پیاز را به صورت کامل داخل قابلمه بیندازید.
1 کاسه آب به قابلمه اضافه کنید.
چوب دارچین ، رزماری هل و برگ بو را هم به قابلمه بیفزایید.
اجازه دهید قابلمه به مدت 7 – 8 ساعت روی حرارت ملایم بماند و دنبه ها روغن شان را پس بدهند.
زمانی که رنگ روغن طلایی شد قابلمه را از روی حرارت بردارید و روغن را از صافی رد کنید.
روغن را دوباره به قابلمه برگردانید و ماست را به آن اضافه نماییدو 1 ساعت با حرارت ملایم بجوشانید و سپس کناری بگذارید خنک شود و در ظرف شیشه ای در دار در یخچال نگهداری نمایید.