طرز تهیه فیله استریپس خوشمزه و اسپایسی به روش رستورانی
چیکن استریپس یا فیله استریپس ( به انگلیسی : Chicken Strips ) یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار فست فودی ها است که به صورت سرخ کردنی از برش های سینه مرغ یا فیله مرغ در آرد مخصوص فیله استریپس با روشی خاص برای پولکی شدن خمیر اطراف مرغ تهیه می شود.
فیله استریپس ، مرغ سوخاری پولکی است و تفاوتش با مرغ سوخاری های معمولی در ضخیم تر بودن لایه خمیر روی مرغ ها و حالت ترد و پولکی آن است.
شاید فکر کنید درست کردن چیکن استریپس در خانه کار سختی باشد ولی اصلا اینطور نیست و همان بار اول با کمی حوصله میتونید یک چیکن استریپس خانگی خوشمزه و ترد درست کنید.
فیله استریپس خانگی
مواد لازم فیله استریپس خانگی
برای 4 نفر
فیله مرغ | ۸ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
آب | ½ فنجان |
آرد سفید | ۲ لیوان |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سفید | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
زنجبیل | ½ قاشق چای خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
طرز تهیه فیله استریپس خانگی
برای تهیه چیکن استریپس خانگی میتوانید از فیله مرغ استفاده کنید یا اینکه سینه مرغ را به اندازه فیله برش بزنید و طعم دار کنید.
ادویه ها را به جز پودر زنجبیل مخلوط کنید.
برای طعم دار کردن مرغ پیاز را خلالی خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
نصف فنجان آب ولرم ، نصف قاشق چای خوری نمک به همراه نصف ادویه ها را به کاسه اضافه کنید.
کمی زعفران دم کرده به کاسه اضافه کنید.
فیله های مرغ را به کاسه اضافه کرده و به خوبی با مواد مرینیت مخلوط کنید و روی کاسه را بپوشانید و به مدت حداقل 4 ساعت تا یک شب در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
آرد را به همراه پودر زنجبیل و باقیمانده ادویه ها و نصف قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
یک کاسه آب و یخ هم جلوی دستتان بگذارید.
تابه ای گود را روی حرارت قرار دهید و به اندازه ای روغن اضافه کنید که فیله ها روی روغن شناور بمانند .
تابه را روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود.
فیله ها را یکی یکی داخل آرد زده سپس در آب یخ فرو کنید ،ای کار را 3 – 4 بار انجام دهید تا سطح فیله ها به صورت پولکی در بیاید.
فیله ها را در روغن داغ بیندازید سرخ کنید تا سطحشان کاملا طلایی شود سپس روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافه چیکن استریپس ها کشیده شود.
فیله استریپس رستورانی
مواد لازم فیله استریپس رستورانی
برای 4 نفر
فیله مرغ | ۱۲ عدد |
سس خردل | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | ۳۵۰ گرم |
آب و یخ | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به مقدار کافی |
پودر سیر، پاپریکا و پولبیبر | به مقدار کافی |
طرز تهیه فیله استریپس رستورانی
برای تهیه چیکن استریپس رستورانی فیله های مرغ را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و مقداری نمک ، فلفل سیاه ، آویشن ، پودر سیر ، پاپریکا و پولبیبر اضافه کنید.
سس خردل و روغن زیتون را اضافه کنید و با دست مواد را کاملا روی مرغ ها ماساژ دهید و روی کاسه را بپووشانید و 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
در کاسه ای دیگر آرد را با مقدار لازم نمک ، فلفل سیاه ، اویشن ، پودر سیر ، پاپریکا و پولبیبر مخلوط کنید.
یک کاسه آب با مقدار زیادی یخ کنار دستتان بگذارید.
فیله های مرغ را داخل آرد و سپس داخل آب یخ بزنید و دوباره این کار را تکرار کنید و در آخر داخل آرد بزنید.
با دست به روش چرخشی آرد را به خورد فیله ها بدهید تا حالت پولکی بزنید.
تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن به اندازه ای اضافه کنید که فیله ها در روغن شناور بمانند.
هر دو طرف فیله های پولکی شده را در روغن سرخ کنید و روی کاغذ حوله ای بگذارید تا روغنشان کشیده شود . چیکن استریپس را همراه با سس دلخواه سرو کنید.
فیله استریپس فست فودی با سیب زمینی سرخ شده
مواد لازم فیله استریپس فست فودی با سیب زمینی سرخ شده
برای 4 نفر
فیله مرغ | ۱ کیلوگرم |
شیر | ۱ لیوان |
آرد سفید | ۲۵۰ گرم |
پودر پاپریکا | یک قاشق مربا خوری |
پودر سیر | ۲ قاشق مربا خوری |
آویشن | نصف قاشق مربا خوری |
ادویه مرغ و ماهی | ۱ قاشق چای خوری |
پودر خردل | نصف قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
سیب زمینی | به میزان دلخواه |
آب و یخ | به میزان لازم |
طرز تهیه فیله استریپس فست فودی با سیب زمینی سرخ شده
در کاسه ای بزرگ ادویه ها و شیر را مخلوط کنید و فیله ها را درون آن بریزید و 1 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در ظرف آب و یخ بریزید تا سرخ شود.
آرد را با همان مقدار ادویه که با شیر مخلوط کردید ، مخلوط نمایید.
فیله های مزه دار شده رادر آرد بگردانید و سپس داخل مخلوط شیر بزنید ، 3 بار این کار را تکرار کنید.
فیله را خوب بتکانید تا آرد اضافه اش بریزید و حالت پولکی پیدا کند و برای این که حالت پولکی شان حفظ شود بلافاصله در روغن سرخ کنید.
در تابه ای سیب زمینی ها را به همراه نمک و زردچوبه سرخ کنید.
هر طرف فیله ها را به مدت 3 – 4 دقیقه در روغن داغ سرخ کنید.
نکات لازم برای تهیه فیله استریپس
برای تهیه فیله استریپیس میتوانید به سلیقه خودتان از ترکیب ادویه های متفاوتی استفاده کنید از جمله :
پودر فلفل قرمز ، پودر پاپریکا ، پودر آویشن ، زردچوبه ، نمک
نمک ، فلفل قرمز ، پودرسیر ، پودر پاپریکا ، پودر آویشن ، پودر پیاز
برای پولکی شدن آرد اطراف مرغ ، بار سوم که فیله را داخل آرد زدید ، بیین دو دست قرار دهید و با حرکت سریع و دورانی دو دست در خلاف جهت هم دور فیله آرد اطرافش را به حالت پولکی در آورید.
اگر با انبر کار کنید که دستانتان خیس نشود بهتر می توانید فیله ها را پولکی کنید. برای پولکی کردن فیله های مرغ بعد از این که دو بار فیله را در آب یخ و آرد زدید ، دو مشت خود را از آرد پر کنید و فیله را بین دو دست قرار دهید به طوری که فقط با آردها تماس داشته باشد و دستها را چند را به هم بمالید تا سطح مرغ حالت پولکی و تکه تکه پیدا کند و سپس سرخش کنید