طرز تهیه انواع غذای خوشمزه و مفید با کدو حلوایی
کدو حلوایی سرشار از مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که تولید گلبولهای سفید را به صورت مستقیم افزایش می دهد و در برابر طیف زیادی از عفونت ها مانند سرماخوردگی ، کرونا ،تب و آنفولانز از بدن محافظت می کند. شما میتوانید با استفاده از کدو حلوایی غذاهای بسیار متنوع و خوشمزه ای درست کنید. در ادامه مقاله رسپی انواع غذا با کدو حلوایی را به شما آموزش می دهیم.
پلو کدو حلوایی
مواد لازم پلو کدو حلوایی
کدو حلوایی رسیده | نیم کیلو |
برنج ایرانی | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز خرد شده | ۱ عدد بزرگ |
بادام خلال شده | یک دوم پیمانه |
پسته خلال شده | یک دوم پیمانه |
زعفران دم کشیده | یک قاشق غذا خوری |
کره | ۲۵۰ گرم |
زرشک | یک دوم پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
ادویه معطر | به اندازه لازم |
نمک | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه پلو کدو حلوایی
کدو را پوست بگیرید و به ابعاد کوچک برش بنزدی و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا سرخ شوند و کناری بگذارید. پیاز را خرد کرده در تابه سرخ کنید و سینه مرغ تکه شده را به روغن اضافه کرده تفت دهید تا نیم پز شود ، ادویه ها ار اضافه کرده مخلوط کنید و سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید.
کدو را به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا زعفرانی شود.
بادام و پسته را که از قبل در کمی گلاب خیسانده اید با کره تفت دهید ، زرشک خیسانده را هم اضافه کنید و تفت دهید. برنج را که از قبل با اب و نمک خیسانده اید را بپزید و آبکش کنید و لا به لا با مخلوط مرغ و کدو حلوایی در قابلمه بریزید و کمی زعفران دم کشیده رویش بدهید و روی حرارت ملایم بگذارید 1 ساعت دم بکشد.
خورش کدو حلوایی
مواد لازم خورش کدو حلوایی
گوشت گوسفندی | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
کدو حلوایی | ۵۰۰ ‘گرم |
آلو خورشتی | صد گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | دو تا سه حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
آب لیموترش | سه قاشق غذا خوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | ١/۴ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر دارچین | ١/٢ قاشق چای خوری |
ادویه کاری | یک چهارم قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
زعفران | دو قاشق غذا خوری |
پودرهل | در صورت تمایل |
کره | ۳۰ گرم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی
پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا شفاف شود.
گوشت گوسفند قیمه شده را اضافه کرده تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
سیر را خرد کرده اضافه کنید و تفت دهید.
ادویه ها را اضافه کرده مخلوط کنید.
رب گوجه را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز کند.
2 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید و سپس 2 – 3 پیمانه آب به قابلمه بیفزایید و شعله را زیاد کنید جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و 2 ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد. کدوها را گوشت بگیرید و به صورت معکبی درشت و یکدست خرد کنید و با کمی کره تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
بعد از پخت گوشت ، کدوها را به همراه نمک ، آبلیمو و آلو به قابمه اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کدو و آلو نرم شود.
مراقب باشید کدوها له نشوند و ظاهرشان تغییر نکند.
کوکو کدو حلوایی
مواد لازم کوکو کدو حلوایی
کدو حلوایی | یک و نیم کیلو |
تخم مرغ | چهار عدد |
پیاز متوسط | سه عدد |
شکر | یک قاشق سوپ خوری |
زعفران ساییده شده | یک قاشق چای خوری |
آرد | یک قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوکو کدو حلوایی
پیازها را با رنده درشت ، رنده کنید.
در تابه ای گود کمی روغن ریخته و پیازها را کمی تفت دهید.
کدو حلوایی را پوست گرفته رنده کنید و به پیاز اضفه کرده و تفت دهید هنگام تفت دادن مقداری نمک ، فلفل و زعفران ساییده به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آبش کشیده شود ، سپس شعله را خاموش کرده کناری بگذارید خنک شود.
تخم مرغ ها را با چنگال هم زده سپس با آرد مخلوط کنید و به مخلوط کدو اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
نصف پیمانه روغن در تابه ای گرد و نچسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با قاشق سطحش را صاف کنید.
در تابه را بگذارید و یک ربع صبر کنید سپس چند سوراخ رویش ایجاد کنید تا بخارش بهتر خارج شود و کاملا سرخ شود.
یک سینی روی تابه بگذارید و کوکو را برگردانید و طرف دیگرش را هم سرخ کنید.
بورانی کدو حلوایی
مواد لازم بورانی کدو حلوایی
پورهی کدوحلوایی | ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
روغن | ۱ قاشق مربا خوری |
دانه خردل | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر زیره | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه بورانی کدو حلوایی
کدو حلوایی را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با کمی آب در قابلمه روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد و نرم شود و کناری بگذارید خنک شود.
با قاشق کدو حلوایی را از پوست جدا کنید و پوره کنید و با ماست مخلوط نمایید.
روغن را در تابه بریزید و بعد از داغ شدن روی حرارت ، دانه های خردل را اضافه کرده 4 دقیقه تفت دهید و به همراه پودر زیره ، نمک و فلفل و کدوها اضافه کنید.
در ظرف را بگذاریدو نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
اگر میخواهید بورانی کدو خوشمزه تر شود ، به جای آب پز کردن ، آنها را کبابی کنید.
برای تهیه بورانی کدو حلوایی میتوانید از ترکیب زیر هم استفاده کنید :
2 لیوان عدس + 1 کیلو کدو حلوایی + 3 قاشق غذا خورری کشک غلیظ + 1 عدد پیاز متوسط + نعنا خشک ، سیر و روغن .
کافیست پیاز و سیر را در روغن تفت دهید و نعنا را با آنها مخلوط کرده و سپس با پوره عدس و کدو حلوایی و کشک مخلوط نمایید.
سوپ کدو حلوایی
مواد لازم سوپ کدو حلوایی
کدو حلوایی | ۱ کیلوگرم |
پیاز | ۱ عدد کوچک |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
هویج | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
کاری، فلفل، نمک، پاپریکا و زردچوبه | به مقدار لازم |
استاک مرغ یا گوشت | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر نارگیل یا شیر معمولی | ۱/۲ لیوان فرانسوی |
جعفری ساطوری خرد شده | برای تزیین سوپ |
خامه صبحانه | برای تزیین سوپ |
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی
پیاز را نگینی خرد کنید و با کره و کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.
کدو حلوایی و سیب زمینی را مکعبی خرد کنید و به تابه اضافه کرده تفت دهید.
تمام مواد به جز شیر نارگیل را با 4 لیوان فرانسوی استک مرغ ، گوشت یا سبزیجات بپزید.
مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب برقی پوره کنید.
نصف لیوان شیر یا شیر نارگیل را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود.
روی سوپ را با کمی خامه و جعفری تزئین کنید.
اگر سوپ را برای بیمار سرماخورده می پزید از خامه استفاده نکنیدو کدو حلوایی و سیب زمینی را تفت ندهید.
میتوانید به این سوپ 1 عدد سیب درختی ، 1 عدد تره فرنگی و 1 ساقه کرفس هم اضافه کنید.
کویی تره یا کدو فسنجان گیلانی
مواد لازم کویی تره یا کدو فسنجان گیلانی
کدو حلوایی | نصف یک کدو ( ۳۰۰ گرم پخته شده ) |
گردو | ۱۵۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
رب انار | ۲ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری به دلخواه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل، زردچوبه و گلپر | به میزان لازم |
طرز تهیه کویی تره یا کدو فسنجان گیلانی
کدو حلوایی را نصف کنید و هسته هایش را جدا کنید و با کمی آب روی حرارت بگذارید بپزد و نرم شود.
گوشت نرم شده کدو را با قاشق از پوست جدا کنید و پوره نمایید.
پوس سیر را بگیرید و خرد کرده در تابه ای با کمی روغن تفت دهید سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید و درظرف را بگذارید.
رب انار ، رب گوجه ، شکر ، پودر گردو ، نمک ، فلفل و زردچوبه را با 2 لیوان آب مخلوط کرده روی حرارت بگذارید به جوش آید و صبرکنید تا مواد روی حرارت متوسط بجوشند و به خورد هم بروند و غلیظ شوند.
کدو حلوایی را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا کاملا غلیظ شود.
کویی تره را به همراه برنج یا نان می توانید میل نمایید.
دلمه کدو حلوایی
مواد لازم دلمه کدو حلوایی
کدو حلوایی | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه متوسط |
برنج | ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی |
لپه | ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی |
زرشک | ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی |
گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ | ۳۰۰ گرم |
سبزی معطر | ۵۰۰ گرم ساطوری شده |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
دارچین و زنجبیل | ۱/۳ قاشق چای خوری |
آبلیمو یا سرکه | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک ، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
لپه را از قبل خیس کنید و بپزید.
برنج را از قبل با آب و نمک خیس کنید و سپس بپزید و آبکش کنید و کناری بگذارید.
قسمت بالای کدو تنبل یا کدو حلوایی را به صورت افقی برش بزنید و با قاشق تخم کدو را خارج کنید.
داخل کدو را با دارچین ، زنجبیل ، آبلیمو و کره مزه دار کنید ، روی کدو را هم کره بمالید و داخل فویل آلومینیومی بپیچید و به مدت 20 دقیقه در فر 180 درجه بگذارید ، بپزد.
پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید سپس سیر را اضافه کرده تفت دهید.
گوشت یا فیله مرغ را تفت دهید و نمک و فلفل و زردچوبه بزنید. در صورت تمایل میتوانید جوز هندی هم اضافه کنید. مقدار کمی آب اضافه کرده و گوشت را بپزید تا نرم شود.
لپه و برنج را با گوشت پخته مخلوط کنید.
سبزیجات معطر ( ترخون ، پیازچه ، جعفری ، نعنا و گشنیز ) را تفت دهید سپس زرشک و زعفران دم کشیده اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید و به برنج اضافه کنید.
داخل کدوها را با مواد پر کنید و با قاشق رویش را فشار دهید تا صاف شود و در کدوها را رویشان قرار دهید.
داخل سینی فر کمی آب بریزید یا یک کاشه آب داخل فر بگذارید.
کدو حلوایی ها را در فویل بپیچید و به مدت 30 – 45 دقیقه در فر 180 درجه بپزید.