ترکیبی منحصر به فرد از انار و برنج در انار پلو شیرازی
انار پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در شب یلدا سرو می شود. اگر به غذاها و طعم های جدید علاقمند هستید می توانید انار پلوی شیرازی خوشمزه را امتحان کنید.
انار پلوی شیرازی را میتوانید با مرغ یا گوشت درست کنید تا خوشمزه تر شود ولی اگر گیاهخوار هستید یا تمایل دارید گوشت کمتری مصرف کنید میتوانید این غذای سنتی خوشمزه را بدون گوشت درست کنید.
برای مجلسی شدن انار پلو شیرازی میتوانید مرغ را جداگانه بپزید و به همراه برنج سرو کنید یا این که برای تزئین روی پلو از فیله مرغ رول شده یا مرغ ریش ریش شده ، برنج زعفرانی ، دانه های انار و خلال پسته استفاده کنید.
با یک تزئین زیبا به راحتی انار پلو مجلسی خواهید داشت که چشم همه را به خود خیره میکند.
انار پلو شیرازی با مرغ
مواد لازم انار پلو شیرازی با مرغ
برای 4 نفر
برنج | ۴ پیمانه |
دانه انار | ۲ پیمانه |
سینه مرغ | ۳ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
چوب دارچین | ۱ عدد |
خلال پسته | نصف پیمانه |
گشنیز خرد شده | ۱.۵ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ
در ابتدا باید مرغ را بپزید.
قابلمه ای آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید ، 1 عدد پیاز را پوست گرفته به چهار قسمت تقسیم کنید و در آب بیندازید سپس سینه مرغ و چوب دارچین را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.
مرغ را کناری بگذارید تا خنک شود سپس ریش ریش کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود سپس مرغ ریش شده ، گشنیز ، خلال پسته و دانه های انار را اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید و تابه را کنار بگذارید.
برای پخت برنج ، برنجی که از قبل در آب نمک بخیسانید.
قابلمه ای آب و نمک روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش آید و سپس برنج را به آن اضافه کنید و 5 دقیقه زمان بدهید ، چند دانه برنج را تست کنید اگر مغزش پخته بود ، آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرات بگذارید و یک عدد سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه برای ته دیگ بچینید.
کمی از برنج و مایه انار را لا به لا در قابلمه بریزید تا تمام شود.
در قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت 45 – 60 دقیقه دم بگذازید.
برای سرو این انار پلو خوشمزه میتوانید از برنج زعفرانی ، رول های سینه مرغ یا گوشت مرغ ریش شده ، خلال پسته و دانه انار برای تزئین استفاده کنید.
طرز تهیه انار پلو با گوشت
برای تهیه انار پلو شیرازی با گوشت میتوانید گوشت را جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و با مواد میانی ترکیب کنید یا این که از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
میتوانید با گوشت کوفته ریزه درست کنید و برای تزئین روی انار پلو به صورت مجلسی استفاده کنید. برای مقدار بالا میتوانید از 300 گرم گوشت چرخ کرده و 1 عدد پیاز استفاده کنید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده آب گرفته ، 1 قاشق غذا خوری آرد نخودچی ، نمک و فلفل مخلوط کرده ورز دهید تا چسبنده شود سپس رویش را بپوشانید و 1 ساعت در یخچال بگذارید بماند.
به اندازه گردوی کوچک از گوشت ها برداشته و گرد کنید و در روغن سرخ کنید و کوفته ریزه ها را بعد از سرو دور انار پلوی مجلسی بچینید.
انار پلو شیرازی مجلسی
مواد لازم انار پلو شیرازی مجلسی
برای 4 نفر
برنج | ۴ پیمانه |
دانه انار | ۲ پیمانه |
مرغ | ۵۰۰ گرم |
رب انار | ۱ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
سیر | ۲ حبه |
خلال پسته | ۱ قاشق غذا خوری |
خلال بادام | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه انار پلو شیرازی مجلسی
برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید.
قابلمه را تا نیمه پر آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آید سپس 1 قاشق سوپ خوری نمک به قابلمه اضافه کنید.
برنج را به آب در حالجوش اضافه کرده و صبر کنید تا دانه های برنج نرم شود ولی مغزش کمی گیر داشته باشد.
برنج را آبکش کنید.
کمی روغن کف قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و سیب زمینی ورقه ای ته قابلمه بچینید سپس برنج را در قابلمه ریخته و درش را ببندید و روی حرارت ملای بگذارید تا دم بکشد.
گوشت مرغ را با 2 لیوان اب ، 1 عدد پیاز ، 2 عدد سیر و کمی نمک و زردچوبه روی حرارت بگذارید تا به جوش آید سپس در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد و سپس ریش ریش کنید.
پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه ای تفت دهید تا سبک شود سپس مرغ را به همراه رب انار و نیمی از دانه های انار و 1 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید و تفت دهید.
خلال بادام و خلال پسته را از قبل در آب بخیسانید تا نرم شود و در تابه ای جداگانه با مقداری کره تفت دهید.
بعد از این که برنج دم کشید آن را در دیس بکشید و روی برنج را با مرغ و خلال پسته و بادام ، برنج زعفرانی و دانه های انار تزئین کنید.
انار پلو شیرازی با کشمش
مواد لازم انار پلو شیرازی با کشمش
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
انار | ۲ پیمانه |
کشمش | یک چهارم پیمانه |
خلال پسته | ۴ قاشق غذا خوری |
گشنیز خرد شده | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل و ادویه پلویی | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه انار پلو شیرازی با کشمش
برنج را بپزید و آبکش کنید.
پیاز را نگنینی خرد کرده و سرخ کنید سپس حرارت را کم کرده ، کشمش ، خلال پسته ، گشنیز ، ادویه پلو و زعفران را اضافه کرده تفت دهید تا کشمش ها پف کنند سپس حرارت را خاموش کنید و انار را به مواد اضافه کنید.
کف قابلمه ته دیگ بگذارید و برنج را به همراه مواد اناری لا به لا بریزید و به مدت 25 – 30 دقیقه دم کنید.