ترفند های طلایی برای لعاب دار کردن خورش ها
لعاب دار کردن خورش قیمه
خورش قیمه از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که بیشتر اشخاص مزه و طعم آن را دوست دارند. از نکاتی که باید برای تهیه خورش قیمه به آن توجه کنید این است که لیموعمانی امکان دارد رنگ خورش را تیره و طعم آن را تلخ کند. برای پیشگیری از این کار لیموها را جدا بپزید و نیم ساعت پیش از سرو خورش آنها را به خورش قیمه اضافه کنید. یکی دیگر از راههای جا افتادن خورش قیمه این است که به جز رب، گوجه رنده شده را هم به خورش در حال پخت بیفزایید و هیچ وقت از رب انار یا نارنج به عنوان چاشنی استفاده نکنید چون سبب تیره شدن رنگ خورش قیمه میشوند.
جا افتادن و لعاب دار شدن خورش بادمجان
خورش بادمجان یکی از خوش طعم ترین خورشها است که اکثر افراد آن را دوست دارند. این خورش را میتوانید با مرغ یا گوشت آماده کنید. بادمجان آن نیز تازه باشد حتما خورش را خوشمزه تر میکند.
یکی از راهکارهای جا افتادن خورش بادمجان این است که برای خوشرنگ شدن آن چند عدد گوجه فرنگی را تکه تکه کرده یا با رنده درشت رنده بزنید و با مقداری رب در روغن تفت دهید و بعد از افزودن زردچوبه به خورش اضافه کنید، این ترکیب سبب طعم و عطر فوق العاده ای در خورش شما خواهد شد.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید خرید بادمجان است تلاش کنید بادمجانهایی با پوست کاملا مشکی و دارای کلاهک کشیده را انتخاب کنید که شیرینتر هستند و بعد از پوست کندن آنها را در آب نمک غلیظ بگذارید تا تلخی آنها کشیده شود.
لعاب دار شدن خورش کرفس
خورش کرفس یکی از خورشهای خوشمزه است که چنانچه خوب جا بیافتد مزه فوق العاده ای دارد. مهمترین نکته در تهیه خورش کرفس این است که از کرفسهای نازک و جوان برای پخت آن استفاده کنید. بعضی از کرفسها مثل لوبیا نخهایی دارند که باید موقع خرد کردن آنها را جدا کنید. یکی دیگر از راه های جا افتادن خورش کرفس این است یک تکه گوشت چربیدار به آن اضافه کنید. همین طور باید بدانید که سبزیهای این خورش باید پیش از خرد کردن کاملا خشک شوند وگرنه هنگام پخت له خواهند شد.
لعاب دار شدن خورشت فسنجان
خورشت فسنجان غذایی متعلق به نواحی شمالی ایران است. در این غذا که پخت آن نیز با گوشت و هم مرغ انجام میشود استفاده از گردو و رب انار مرغوب خیلی اثرگذار است. خورشت فسنجان که اغلب با برنج سرو میشود یک غذای چرب است که دوستداران بسیاری را در میان مردم دارد و پخت آن با سه طعم ترش، شیرین و ملس رایج است.
نکات کلی مهم جهت لعاب دار کردن خورشت
حرارت خورش را کم کنید. چنانچه خورش در طول زمان معمولی پخت و پز به اندازه کافی لعاب دار نشود، حرارت شعله را کم کنید تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود. توجه کنید که در این مدت درب ظرف را نگذارید.
چنانچه خورش بیش از اندازه غلیظ شد، هیچ نگران نشوید. قدری آب اضافه کنید تا خورش کمی رقیق شود.