فدراسیون ژیمناستیک سال ۱۴۰۲ را با ریاست عابد حقدادی آغاز کرد و اواخر سال گذشته بعد از ماهها بلاتکلیفی اینچه درگاهی دوباره به فدراسیون بازگشت و حالا در سال جدید باید منتظر انتخابات باشیم.
به گزارش هیچ یک _ فدراسیون ژیمناستیک یکی از پرحاشیهترین فدراسیونهای ورزشی در سال گذشته بود. اگرچه در اسفندماه سال ۱۴۰۱ مجمع انتخاباتی این فدراسیون برگزار و عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد، اما کشتی به گل نشسته فدراسیون ژیمناستیک به ساحل آرامش نرسید و در سال گذشته حواشی خاص خود را داشت.
آغاز حواشی با عدم صدور تأیید صلاحیت اینچه درگاهی
در مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک صلاحیت اینچه درگاهی نیامد و به همین خاطر او مجبور به ترک جلسه مجمع شد؛ پس از ترک جلسه توسط او ۲۴ نفر از اعضای مجمع به نشانه اعتراض مجمع را ترک کردند. با این حال در آن مقطع زمانی انتخابات فدراسیون از سوی معاونت وقت ورزش قهرمانی تشکیل و عابد حقدادی هم به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد.
تهدید ژیمناستیک از سوی نماینده فدراسیون جهانی
در مجمع فدراسیون ژیمناستیک یوسف طبا نماینده فدراسیون جهانی حضور داشت و او پس از انتخاب عابد حقدادی به عنوان رئیس فدراسیون اعلام کرد تمام اتفاقات خوب و بد مجمع را گزارش خواهد داد. این جمله تهدیدی جدی برای ژیمناستیک ایران در آینده شد و از آن زمان به بعد این رشته مادر رنگ آرامش را به خود ندید.
نامه فدراسیون جهانی به کمیته ملی المپیک
درست دو ماه بعد از انتخابات فدراسیون ژیمناستیک در اردیبهشت ماه سال گذشته نامهای از سوی فدراسیون جهانی ژیمناستیک به کمیته ملی المپیک ارسال شد و آنها خواستار برخی توضیحات از سوی مقامات ورزشی ایران شدند. فدراسیون جهانی که همچنان اینچه درگاهی را به عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک به رسمیت میشناخت و حتی ریاست حقدادی را در این فدراسیون قبول نداشت خواستار برخی توضیحات از جمله دلیل عدم حضور اینچه درگاهی در مجمع انتخاباتی، علت غیبت سه کارشناس خبره در مجمع و توضیح پیرامون علت رأی دادن نمایندگان وزارت ورزش و کمیته المپیک در انتخابات شد.
تیر خلاص به پیکره فدراسیون ژیمناستیک وارد شد
در نهایت پس از کش و قوس فراوان و بعد از اینکه بارها موضوع تعلیق ژیمناستیک مطرح شد؛ تیر خلاص به پیکره فدراسیون ژیمناستیک در مهرماه سال گذشته وارد شد و حکم ابطال انتخابات فدراسیون از سوی دیوان عدالت اداری صادر و عملاً وضعیت فدراسیون ژیمناستیک آشفتهتر از قبل شد.
رییسی که پیش فدراسیون جهانی اعتبار نداشت!
البته پیش از این آشفتگی، بلاتکلیفی فدراسیون ژیمناستیک گریبان گیر ورزشکاران این رشته ورزشی شده بود. در مسابقات یونیورسیاد لایسنس دو تن از ورزشکاران ایران تمدید نشد و در حالی که همه مسئولان ورزش از این موضوع مطلع بودند و حتی امید داشتند تا پیش از برگزاری مسابقات لایسنس اعتبار آنها صادر شود اما این اتفاق رخ نداد و این دو ورزشکار مسابقات یونیورسیاد را از دست دادند. در واقع عابد حقدادی به عنوان رئیس فدراسیون نتوانست مقبولیت لازم را از سوی فدراسیون جهانی بگیرد و به همین خاطر برای گرفتن لایسنس دست به دامن فدراسیون ورزش دانشگاهی شده بود که آنها هم کاری از پیش نبردند و در نهایت این دو ورزشکار به راحتی حضور در این مسابقات را از دست دادند.
بازگشت اینچه درگاهی با تدبیر وزارت ورزش
آشفتگی و صحبت از تعلیق ژیمناستیک بالا گرفت تا اینکه بالاخره دبیر کل کمیته ملی المپیک به صراحت اعلام کرد انتخابات فدراسیون ژیمناستیک باید دوباره برگزار شود. ابطال انتخابات فدراسیون و ریاست حقدادی از سوی دیوان عدالت اداری هم صادر شد و وزارت ورزش برای این فدراسیون بحران زده پیش قدم شد. در دی ماه سال گذشته با همکاری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار تصمیم بر آن شد که ریاست فدراسیون ژیمناستیک به زهرا اینچه درگاهی رئیس سابق فدراسیون تحویل داده شود البته در ابتدا حکمی برای اینچه درگاهی صادر نشد و به همین خاطر او هم از تحویل گرفتن این فدراسیون ممانعت کرد اما پس از ۱۰ روز در تاریخ ۹ دی ماه اینچه درگاهی فدراسیون را تحویل گرفت.
ژیمناستیک در اندیشه کسب سهمیه المپیک
تیم ملی ژیمناستیک ایران برای رسیدن به سهمیه المپیک راه طولانی پیش رو داشت؛ ملیپوشان این رشته ورزشی باید در در چهار تورنمنت جام جهانی در کشورهای مصر، آلمان، آذربایجان و قطر که در اواسط اسفندماه پیش رو بود شرکت میکردند تا جواز حضور در معتبرترین آوردگاه جهانی را کسب کنند. اما با توجه به اینکه ایمیلهای فدراسیون دست اینچه درگاهی بود و از آن طرف فدراسیون جهانی هم عابد حقدادی را به عنوان رئیس نمیشناخت به همین خاطر مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اینچه درگاهی را به فدراسیون برگرداندند تا حداقل ورزشکاران برای مسابقات گزینشی المپیک ثبت نام کنند و فرصت حضور در گزینشی المپیک را از دست ندهند. ملیپوشان در مسابقات مختلف شرکت کردند و از بین این نفرات تنها مهدی الفتی از امیدهای اصلی ایران برای کسب سهمیه المپیک بود. او در مسابقات جام جهانی آلمان عنوان نایبقهرمانی را به دست آورد. الفتی در بازیهای آسیایی هانگژو هم به نشان نقره این مسابقات رسید و اولین مدال تاریخ ژیمناستیک در این مسابقات را از آن خود کند.
محرومیت مهدی احمد کهنی کار دست ژیمناستیک ایران داد
در اسفندماه سال گذشته خبر محرومیت مهدی احمد کهنی به صورت رسمی اعلام شد و او خودش هم این موضوع را پذیرفت. پیش از این خبر محرومیت او به دلیل پر نکردن فرمهای دوپینگاش مطرح شده بود اما در اسفندماه سال گذشته در جریان مسابقات جام جهانی آلمان زمانی که مهدی احمد کهنی به مرحله فینال راه پیدا کرده بود اجازه مسابقه به او ندادند و به صورت رسمی این ورزشکار محرومیت خود را پذیرفت. محرومیت احمد کهنی ۲ ساله است و هشت ماه کاهش محرومیت او هم صحت ندارد. در واقع کهنی از آذرماه سال گذشته محرومیت خود را قبول کرده و باید دو سال از تمامی میادین ورزشی به دور باشد تا این دوره را سپری کند. کهنی میتواند از آذر سال ۱۴۰۴ دوباره به مسابقات بینالمللی اعزام شود.
انتخابات ژیمناستیک در راه است
طبق اعلام سرپرست فعلی فدراسیون ژیمناستیک انتخابات فدراسیون ژیمناستیک اواخر اردیبهشت ماه برگزار میشود و حالا مهمترین چالش این فدراسیون این است که آیا دوباره نامنویسی از نامزدهای این فدراسیون صورت میگیرد یا خیر.