طعم و عطر آبگوشت قهوه خانهای و دیزیهای دیزی سراها با آبگوشتهایی که در خانه میپزیم متفاوت است. قصد داریم راز این تفاوت را در غالب طرز تهیه دیزی سنگی خانگی برایتان بگوییم.
گروه هیچ یک زندگی – دیزی سنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیان است که بسیار پرطرفدار بوده و برای بدن فواید زیادی دارد. در این مطلب ما طرز تهیه دیزی سنگی رستورانی را برایتان آماده کردهایم.
مواد لازم دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
گوشت گوسفندی استخوانی | ۵۰۰ گرم |
دنبه | ۱۰۰ گرم |
نخود لوبیا سفید(خیس خورده) | ۱/۵ کیلو |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
ادویههای دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
ادویههای سری دوم
مواد لازم | مقدار |
نمک، زردچوبه و پودر لیوعمانی | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
مرزه خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
روش پخت دیزی سنگی روز گاز
برای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویههای سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.
دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشتهاید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفافتری داشته باشد.
برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا ۴ ساعت زمان لازم نیاز است.
بعد از پخت گوشت، لیمو عمانی، نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.
بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجهها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.
در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.
بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.
۱۵ دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.
آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است.
نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگی
حتما نخود و لوبیا از ۲۴ ساعت قبل خیس بخورند.
کف روی گوشت گرفته شود.
بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.
مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.
هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایمتر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتادهتری دارید.