نگرانی دوباره از رد و بدل شدن حواله آهن، سند آپارتمان و خودرو
کارگروه نظارت بر قراردادهای سازمان لیگ پیشنویس جدید و اصلاح شده قانون سقف قرارداد برای فصل آتی رقابتهای لیگ برتر را جهت تصویب هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال به سئول جنوبی ارسال کردند تا پس از تأیید و تصویب برای اجرا به باشگاههای لیگ برتر ابلاغ کنند.
در فضای کنونی مسأله مهم بازدارندگی قوانین نقل و انتقالات فوتبال ایران است، قوانینی که برای اجرا شدن تدوین شده باشد نه صرفاً مصرف تبلیغاتی و نمادین داشته باشد. آنچه در فصل گذشته به عنوان قانون سقف قرارداد به اجرا درآمد یک ایده خلقالساعه بود که بدون کارشناسی و آسیبشناسی تدوین و با سراسیمگی به اجرا در آمد تا صرفاً فقط چند خط قانون باشد اما هیچ ضمانتی برای اجرا نداشت و علیرغم خط و نشانهای تو خالی فدراسیون نه تنها کسی به آنها توجه نکرد بلکه اکثر باشگاهها با رفتاری قلدرمآبانه آن را دور زدند تا نشان دهند قوانین فوتبال ایران مصرف نمایشی و تبلیغاتی دارد تا بازدارندگی از بروز و وقوع یک تخلف محرز.
به همین دلیل باید دید آیا در بازنگری جدید ایرادها و مشکلات قانون سقف قرارداد برطرف شده یا دوباره همه چیز به ظاهرسازی و پروپاگاندا برمی گردد!
نکته مهم دیگر، باید به صورت شفاف روشن شود چه کسانی مسئولیت بازنگری قانون مذکور را برعهده داشتند و در این خصوص نظرات مشورتی سایر مدیران باشگاه را دریافت کردند یا اینکه دوباره بر اساس سلیقه فردی و گروهی این آییننامه تدوین شده است؟
اهمیت این مسأله زمانی مشخص میشود که اگر فردا مدیران باشگاهها و اعضای هیأت مدیره آنها زیربار قانون مذکور نروند، میتوان به تأییدیه آنها در زمان بازنگری قانون نقل و انتقالات استناد کرد و حق اعتراض را از باشگاهها سلب کرد اما اگر همه چیز به اتاق نویسندگان و سلیقه فردی آنها بازگردد دوباره بساط اعتراض و دعوا و جنجال به راه خواهد افتاد و هر روز سریال بیانیهنویسی و جنجالآفرینی ادامه خواهد داشت.
فارغ از این بحث قبل از تصویب و ابلاغ قانون سقف قرارداد، هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال باید تکلیف شفافسازی قراردادهای بازیکنان، مربیان و عوامل اجرایی با باشگاههای لیگ برتر را روشن کند، چون در صورت اجرای دقیق و خط به خط قانون سقف قرارداد اگر شفافیتی در کار نباشد احتمال هرگونه تخلفی وجود دارد.
همچنین این اتفاق مانع فرار مالیاتی بازیکنان و مربیان میشود تا ضرر و زیانی غیر قابل جبران به بیتالمال وارد نشود.
شاید مدیران فدراسیون فوتبال و اعضای کارگروه مذکور خود را بیخبر از همه جا نشان دهند اما حرفهای پشت پرده مدیران عامل و نزدیکان باشگاهها نشان میدهد نه تنها قانون سقف قرارداد در فصل گذشته اجرا نشد بلکه پولهای زیر میزی، حواله آهن، سند خودرو و گوشیهای چند ده میلیونی جای پول نقد و دلار را گرفت تا بازیکنان و مربیان حاضر به امضای قراردادهای غیر واقعی شوند. مطمئناً اگر ساختار قانون خلقالساعه فصل قبل تغییری پیدا نکند دوباره همان وضعیت تکرار خواهد شد تا دوباره بازار زیرمیزی و پولهای کثیف
داغ داغ شود.