دبیر علمی کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان گفت: برگزاری کارگروههای تخصصی در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان موجب تبادل نظر میان متخصصان داخلی و خارجی می شود.
به گزارش هیچ یک _ محسن روزرخ افزود: اگرچه سرطان کودکان، بخش کوچکی از آمار ابتلاء به سرطان در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است، اما بیماریهای انکولوژی کودکان، انواع گستردهای دارد. از سوی دیگر با توجه به نرخ رو به رشد بیماری سرطان در جهان و تأثیر عوامل ژنتیکی، آلودگی هوا و…، آمار ابتلاء به سرطان در کودکان نیز سیر صعودی داشته و لازم است تا بیش از پیش به موضوع انکولوژی کودکان توجه شود.
مهردر خبری نوشت:وی ادامه داد: بیمارستان محک کوشیده است تا بر اساس استانداردهای بینالمللی در مسیر درمان بیماریهای خون و انکولوژی کودکان، حرکت کند. استانداردهای بینالمللی نیز بر اساس تبادل نظر میان متخصصان داخلی و خارجی به دست میآید.
شایعترین سرطان کودکان بعد از سرطان لوسمی یا سرطان خون، تومورهای مغزی است.
به گفته روزرخ، انکولوژی رشتهای نیست که در آن همه متخصصان یک برنامه و پروتکل درمانی را پیشنهاد دهند؛ بنابراین برنامههای درمانی بینالمللی که توسط مراکزی مانند SIOP و سایر مراکز درمانی معتبر جهانی پیشنهاد میشود، برای متخصصان داخلی قابل استناد است.
وی افزود: انکولوژی کودکان موضوعی مشترک در داخل و خارج از کشور است و مطالعه درباره مسیر درمان، انتخاب داروها و نتایج حاصل شده از درمان هم جهانی است و بسیار کم اتفاق میافتد که به صورت موردی و بر اساس شرایط یک شخص، برنامه درمانی خاصی پیشنهاد شود.
روزرخ یادآور شد: انکولوژی کودکان، تخصصی در حال رشد است و از لحاظ روشهای درمانی، دارو و…، همواره در حال تغییر است. امروزه بسیاری از روشهای درمانی مرسوم و بسیار گران -اگر به روز نباشند- موجب ناتمام ماندن برنامههای درمانی کودکان مبتلا به سرطان میشوند و ممکن است برای بیماران عوارضی شدید ایجاد کنند.
این فوقتخصص جراحی اطفال، مهمترین کارکرد برگزاری کنگرههای علمی را تبادل اطلاعات میان متخصصان داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: با توجه به گستردگی انواع سرطانهای کودکان، نمیتوان همه دادههای تجربی بیمارستان محک را تنها در یک کنگره علمی به اشتراک گذاشت. به همین دلیل بیمارستان محک تلاش میکند در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) بر رشتههایی که داده، نتایج و برنامههای درمانی بیشتری دارد، متمرکز شود.
روزرخ افزود: با توجه به ارتباط بیمارستان محک، با مراکز علمی در کشورهای کانادا و پاکستان، قرار است کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان، به رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان بپردازد و در آن از ظرفیتهای متخصصان داخلی و خارجی استفاده شود.
وی با بیان اینکه شایعترین سرطان کودکان بعد از سرطان لوسمی یا سرطان خون، تومورهای مغزی است، توضیح داد: بیمارستان محک بیشترین خدمات ممکن را به کودکان مبتلا به تومورهای مغزی ارائه میدهد؛ بنابراین میزان نمونههای تجربی بیمارستان محک در تومورهای مغز و اعصاب نسبت به سایر تومورها بیشتر است. از این رو در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان، به درمان تومورهای شایع مغزی کودکان با رویکرد چندتخصصی پرداخته میشود.
روزرخ با اشاره به حضور تخصصهای مختلف در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی افزود: تخصصهایی مانند پرستاری، رادیوانکولوژی، توانبخشی، جراحی، رادیوتراپی و…، در درمان تومورهای شایع مغزی کودکان به بحث گذاشته میشوند. افراد متخصص هر رشته پزشکی، در قالب کارگروههای تخصصی در این کنگره میتوانند به تقویت بنیه علمی و تجربی در درمان تومورهای شایع مغزی کودکان کمک کنند و با بررسی نقاط ضعف و قوت برنامههای درمانی، با یکدیگر تبادل نظر کنند.
وی تأکید کرد: برگزاری کنگره نوروانکولوژی ابداع ما نیست و در سراسر دنیا انجمنهای علمی مرتبط با سرطان کودکان چنین کنگرههایی را برگزار میکنند. مؤسسه محک نیز بنا بر رسالت خود، علاوه بر اعزام متخصصان داخلی به کنگرههای انکولوژی کودکان در خارج از کشور، کنگره انکولوژی کودکان را در داخل کشور برگزار میکند.
روزرخ در پایان گفت: امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده شده است، این کنگره در سطح استانداردهای بینالمللی به صورت مستند و مؤثر برگزار شود و در ارائه برنامههای درمانی بهروزتر، کم هزینهتر و کم دردتر برای کودکان مبتلا به انواع تومورهای مغزی، راهگشا باشد.