ترجمه کتابهای «گوناگونی فرهنگها»، «قانون و مسئولیت»، «محافظت از زمین» و «حقوق و برابری» توسط انتشارات فاطمی برای کودکان و نوجوانان منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش هیچ یک _ ترجمه چهار کتاب «گوناگونی فرهنگها»، «قانون و مسئولیت»، «محافظت از زمین» و «حقوق و برابری» بهتازگی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. آثار مورد اشاره در قالب مجموعه «کتابهای طوطی» توسط واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی منتشر شدهاند.
اینکتابها عناوین مجموعه «کودکان در دنیای ما» هستند که پیشتر «درگیریهای جهانی»، «نژادپرستی و تعصب»، «فقر و گرسنگی» و «پناهندگان و مهاجران» در قالب آن منتشر شدهاند. اینمجموعه توسط انتشارات وایلند در انگلستان منتشر میشود و برای مطالعه کودکان بالای ۶ سال مناسب است.
«گوناگونی فرهنگها» نوشته مری موری است که با ترجمه پیام ابراهیمی عرضه شده و تصویرگریاش بهعهده حنانه کای بوده است. نسخه اصلی کتاب سال ۲۰۲۰ چاپ شده و صحبت اصلی در آن، این است که بچهها گاهی در اخبار واژههایی مثل احترام، همدلی یا سنت را میشنوند که ممکن است معنایشان را به درستی درک نکنند و ندانند چه تاثیری در زندگی دارند. کتاب پیشرو بناست با زبان ساده و تصاویرش به سوالات بچهها درباره اینواژهها پاسخ دهد.
«زندگی تو»، «فرهنگ چیست؟»، «تنوع فرهنگی چیست؟»، «آموختن از والدین»، «جایی که زندگی میکنیم»، «آداب و سنتها»، «ارزشها»، «دین»، «جشنها»، «یاد گرفتن از یکدیگر»، «تفاوتها»، «همدلی» و «شناخت فرهنگهای دیگر» عناوین و واژههایی هستند که در اینکتاب تشریح میشوند.
در کتاب «قانون و مسئولیت» هم که بهقلم لوییس اسپیلزبری نوشته شده، بناست سؤالهای پیشدبستان و دبستان پاسخ داده شوند. چون سوالات اینبچهها بعضیوقتها خستهکننده میشوند اما در این مرحله از رشد بسیار ارزشمندند و به بزرگترها در درک رؤیاها، ترسها و امیدهای آنها کمک میکنند.
«مقررات چیست؟»، «دنیای عادلانه»، «مقررات خانه»، «مقررات مدرسه»، «مقررات گوناگون»، «تعیین مقررات»، «زیر پا گذاشتن مقررات»، «قانون»، «قانونهای بینالمللی»، «مسئولیت چیست؟»، «انسانهای مسئولیتپذیر»، «کمک به جامعه» و «چگونه مسئولیتپذیر باشیم؟» هم از مفاهیم و سوالاتی هستند که در اینکتاب مطرح شدهاند.
«محافظت از زمین» هم برای پاسخ به سوالات بچهها درباره «پسماند»، «گرمایش زمین»، «آلودگی» و … نوشته شده است. اینکتاب هم به قلم لوییس اسپیلزبری نوشته شده و عناوین مطرحشده در آن، به اینترتیباند: «کره زمین»، «ریختوپاش»، «آلودگی»، «گرمایش زمین»، «مصرف بیش از حد»، «خطر نابودی جنگلها»، «یک دنیا زباله»، «مردمی که کمک میکنند»، «کاهش زباله»، «استفاده دوباره»، «بازیافت»، «صرفهجویی در انرژی» و «لذتبردن از زمین».
کتاب بعدی هم که «حقوق و برابری» است، بهقلم مری موری نوشته شده و سوالات بچهها درباره مفاهیمی مثل «بردهداری»، «کنشگری» و «حقوق بشر» را پاسخ میدهد.
«حقوق برای همه»، «عدالت چیست؟»، «اعلامیه جهانی حقوق بشر»، «کار»، «سلامت و آموزش»، «باورها»، «قانون»، «نابرابری»، «در جستوجوی امنیت»، «مبارزه برای برابری»، «حقوق کودکان»، «برخورد یکسان با همه» و «چه کاری از دست تو برمیآید؟» عناوین اینکتاب هستند.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
همه آدمها ارزش یکسانی دارند و این یعنی همه ما حقوق برابری داریم. فرقی ندارد جوان باشیم یا پیر، بیمار باشیم یا سالم، فقیر باشیم یا ثروتمند. فرقی ندارد کجا به دنیا آمدهایم، پوستمان چه رنگی است و به چه چیزی باور داریم.
شاید دلت چیزهایی بخواهد، مثل اسباببازی جدید یا رفتن به باغوحش. اما اینها با چیزهایی که واقعا بهشان نیاز داری، متفاوتاند. حالا چطور میتوانیم تفاوت این دو را بفهمیم و بدانیم چه حقوقی داریم؟ چطور میتوانیم مطمئن شویم که همه آدمهای دنیا چیزهای مورد نیازشان را دارند یا با آنها یکسان رفتار میشود؟
اینکتابها با ۳۲ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۱۹۰ هزار تومان منتشر شدهاند و ترجمهشان توسط پیام ابراهیمی انجام شده است. تصویری هرچهار عنوان نیز بهعهده حنانه کای بوده است.