به گزارش هیچ یک زندگی _ شاید بتوان گفت پول خوشبختی نمی آورد ولی در دنیایی که برای کوچکترین نیازهای روزمره باید پول پرداخت کرد مسلما نقشی بسیار حیاتی در کیفیت زندگی دارد.
شاید بتوان گفت پول شادی را تضمین نمیکند ولی نداشتن پول کافی میتواند شادی را از بین برده و ازدواج را وارد بحران کند.
زوجین زمانی که از نظر مالی احساس خوبی دارند ، نسبت به خودشان و ازدواجشان احساس بهتری دارند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از ازدواج با آن روبرو شوید ، مشکلات مالی است. مشکلات مالی معمولا به شدت استرس زا هستند و از همین رو در صورت یه به درستی مدیریت نشوند ، میتوانند اختلافات زیادی در زندگی مشترک ایجاد کنند.
دلیل بسیاری از اختلافات بعد از ازدواج مسائل مالی است و یکی از دلایل اصلی طلاق زوجین ، مشکلات مالی است. بر اساس مطالعات روان شناسی ، بحران های مالی با گذشت زمان تبدیل به مشکلات عاطفی می شوند.
زوجینی که مهارت های حل مسئله و گفتگو را به درستی نیاموخته اند و در زندگی زناشویی از آن استفاده نمی کنند معمولا هنگام بروز مشکلات مالی شرایط وخیم تری را تجربه میکنند.
تاثیر مشکلات مالی بر روابط زناشویی
مشکلات مالی به معنی کمبود طولانی مدت پول ، بدهی های طولانی مدت و سنگین است. همه ما زمانی که با حوادث استرس زا رویرو می شوید دچار آشفتگی عاطفی می شوید که معمولا کوتاه مدت هستند و زمانی که علت آشفتگی از بین برود ، رابطه ها به حالت عادی برمیگردند ولی زمانی که استرس مداوم و بلندمدت شود ، آسیب وارد شده به رابطه ها به راحتی قابل ترمیم نیست.
بدهی های سنگین و بلند مدت حتی مقاوم ترین زوج ها را هم فرسوده می کند.
مشکلات مالی با توجه به میزان سازگاری و صمیمیت زوجین و مهارتهای گفتگو و حل مسئله میتواند پیامدهای مختلفی را در زندگی زناشویی به دنبال داشته باشد.
زوجین باید دانش اقتصادی خود را افزایش دهند و همیشه پشتوانه و پس انداز امنی برای خود کنار بگذارند. در تصمیمات مالی اب همسرشان مشورت کنند و عقاید کلیشه ای اطلاع نداشتن همسر از وضعیت مالی و درآمد را کنار بگذارند تا کمتر دچار آسیب شوند.
زمانی که دچار مشکلات مالی می شوید برای کنترل بهتر استرس و درک شدن از جانب همسر بهتر است درباره احساسات منفی خودتان و دلیل مشکلات ایجاد شد را صحبت کنید تا مشکلات مالی منجر به اختلافات و سوتفاهم در رابطه زناشویی نشود.
افسردگی ناشی از مشکلات مالی
فشار مالی میتواند باعث بروز نا امیدی در فرد شود و سلامت روانی او تحت تاثیر قرار داده و فرد دچار افسردگی شود. در صورتی که فرد مبتلا به افسردگی در اثر فشار مالی تحت حمایت عاطفی همسرش قرار بگیرد و البته منبع درامد هر چند اندک برای گذران زندگی وجود داشته باشد ، میتواند به مرور بهبود پیدا کرده و دوباره انگیزه کار و تلاش به فرد بازگردد ولی در صورت قطع کامل درامد و عدم حمایت همسر میتواند زمینه های طلاق را فراهم کند.
اضطراب ناشی از مشکلات مالی
مشکلات مالی همشه با استرس و اضطراب همراه هستند. زمانیکه تعداد افراد تحت سرپرستی در خانواده بیشتر باشد این استرس به صورت فزاینده ای افزایش پیدا خواهد کرد. در صورت عدم مدیریت درست اضطراب ، میتوند کودکان را نیز درگیر استرس کند.
مشکلات رابطه جنسی در اثر مشکلات مالی
زمانی که مسائل مالی زوجین به درستی و به موقع تامین نشود فشار استرس و ناراحتی باعث سردی روابط عاطفی و جنسی می گذارد و در بلند مدت میتواند اشتیاق به برقراری رابطه جنسی با همسر را از بین ببرد.
عوامل تشدید کننده مشکلات مالی بر روابط زناشویی
اعتقادات کلیشه ای مثل این که زن بگوید درامد من مال خودم است و مسئول تامین مالی زندگی نیستم.
داشتن پس انداز پنهانی در زمان اوج بحران اقتصادی خانواده
ریسک پذیر بودن یک نفر و محافظه کار بودن طرف دیگر
نداشتن مهارت گفتگوی اصولی و دعوان و بحث های بین نتیجه و سرکوفت زدن بدون همدلی و درک متقابل و دنبال راه حل بودن
پیشگیری از بروز مشکلات مالی در زندگی زناشویی
قبل از بروز بحران بهتر است خودتان را مجهز کنید و تا حد امکان از بروز بحران پیشگیری کنید. برای پیشگیری از بروز مشکلات مالی میتوانید موارد زیر را انجام دهید :
زوجین باید همیشه آینده نگری داشته باشند و بخشی از درامد خود را پس انداز و سرمایه گذاری کنند.
دانش اقتصادی خانواده را بالا ببرند و هزینه ها را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند.
زندگی شما مشترک است بنابراین قبل از گرفتن تصمیمات مالی با همسرتان مشورت کنید و نظر او را جویا شوید.
درآمد را مشخص کرده و براساس آن برای مخارج زندگی بودجه بندی کنید به طوری که نیاز اعضای خانواده و توان خرید مد نظر قرار بگیرد و اولویت بندی انجام شود.
برای میزان پس انداز ، تعیین پول تو جیبی فرزندان، مهمانی رفتن ، مهمانی گرفتن ، خرید پوشاک و غیره مقررات تعیین کنید تا از زیاده روی در هزینه ها پیشگیری نمایید.