برقراری رابطه مناسب با خانواده شوهر به خصوص مادر شوهر یکی از دغدغه های تازه عروس ها است. برای این که بتوانید رابطه ای صمیمی با مادر شوهر داشته باشید نیاز به کمی صبر، تحمل و دور اندیشی دارید.
برای ایجاد صمیمیت مادر شوهر با عروس باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
برای صمیمت با مادر شوهر چه کنیم؟
سعی کنید نگرشهای منفی درباره مادر شوهر را از ذهنتان بیرون کنید و سعی کنید به مرور و آگاهانه با مادر شوهرتان صمیمی شوید و به عنوان یک زن دوستش بدارید.
احترام گذاشتن به خانواده شوهر باعث می شود جایگاه خودتان در مقابل شوهرتان بهبود پیدا کند.
نکات منفی خانواده شوهرتان را برای دیگران به خصوص خانواده خودتان بازگو نکنید.
اگر مسئله خیلی زیاد شما را آزرده خاطر کرد بعد از فروکش کردن ناراحتی ، به آرامی و در یک فرصت مناسب با شوهرتان در میان بگذارید و احساستان را بیان کنید و از او بخواهید خودش مشکل را مدیرت کند و باعث موضع گیری بین شما و مادرش نشود.
سعی کنید اشتباهات مادرشوهرتان را ببخشید و فراموش کنید و خوبی هایش را یاد آوری کنید.
کش دادن ناراحتی ها چیزی به جز تجمع خشم و نفرت در وجودتان در پی نخواهد داشت.
حسادت را کنار بگذازیدو عشق و محبت بین مادر و شوهرتان را بپذیرید. علاقه بین آن دو هیچ شباهتی به علاقه بین شما و شوهرتان ندارد و نمیتواند جایگاه شما را تغییر دهد مگر این که خودتان حسادت کنید و جایگاهتان را از دست بدهید.
همه حرفها ، رفتار ها و صحبتهای مادر شوهرتان را جدی بگیرید ولی بعضی از رفتارها و حرفها را نشنیده بگیریدو از کنارشان با یک لبخند بگذرید.
برای صمیمت با عروسم چه کنم؟
به استقلال فکری و سلیقه شخصی عروستان احترام بگذارید. این کار شما تاثیر مستقیمی بر آرامش زندگی پسرتان می گذارد.
عدم دخالت ها و اظهار نظر های غیر ضروری شما باعث افزایش گرمی زندگی پسرتان خواهد شد.
طوری رفتار کنید که عروستان از شما درس زندگی بیاموزد و شما را به عنوان الگوی خودش در شوهر داری قرار دهد.
پسرتان را به حمایت همه جانبه از همسرش تشویق کنید و از او بخواهید به همسرش احترام بگذازد.
در مهمانی ها به حریم خصوصی عروستان احترام بگذاریدو وارد بحث های خاله زنکی درباره عروستان نشوید و کنایه نزنید.
در مقابل بی تجربگی ها و ناملایمات او صبورانه رفتا کنید ، چرا که او تجربه شما را ندارد و مسلما مرتکب اشتباهات زیادی خواهد شد. به او ایراد نگیرید و در این مسیر او را همراهی کنید.
سعی کنید با یک گفتگوی صمیمانه اعتماد عروستان را به خود جلب کنید تا پیش داوری ها و منفی نگری های نادرست در مورد شا را کنار بگذارد و افکارش نسبت به شما مثبت شود. اغلب کدورت ها به دلیل افکار منفی نسبت به طرف مقابل ایجاد می شود.
برای حضور در مراسم خانوادگی با خودش تماس بگیرید و آن ها را دعوت کنید نه به پسرتان.
قبول کنید که عروس شما رقیب شما نیست و اگر واقعا میخواهید پسرتان در زندگی اش آرامش داشته باشد نباید اجازه دهید محبت بین مادر و فرزند جلوی محبت عاشقانه اش به همسرش را بگیرد.
عروس شما در اوایل ازدواج مهمان شما محسوب می شود بنابراین در پذیرایی از او باید شان مهمان را رعایت کنید و غذای مناسب تری برایش فراهم کنید و شرایط آسایش او را از قبل آماده نمایید.
به بهانه صمیمیت به عروستان بی احترامی و بی توجهی نکنید. حضورش را نادیده نگیرید و او را تنها نگذارید. این رفتار شما از جانب عروس به عنوان بی احترامی و بی محبتی تلقی می شود.
زمانی که دخترتانو عروستان همزمان در خانه شما هستند اصلا درست نیست به جای کمک گرفتن از دخترتان از عروستان توقع کمک داشته باشید.
به استقلال فکری رفتاری عروستان احترام بگذارید . به نوع پوشش عروستان گیر ندهید ، دلیلی ندارد سلیقه لباس پوشیدن او شبیه شما باشد.
گاهی به عروستان تلفن بزنید و حالش را بپرسید.
با عروستان مثل غریبه ها رفتار نکنید و مسائل معمولی خانوادگی را از او پنهان نکنید. این رفتار نوعی توهین به عروس محسوب می شود و نتیجه بدی خواهد داشت.
نکات لازم برای صمیمت عروس با مادر شوهر
1 – تاحد امکان سعی کنید در حضور مادر شوهرتان عصبی نشوید . وارد بحث ها نشوید ولی در صورت لزوم نظرتان را با رعایت ادب بیان کنید و صدایتان را بالا نبرید و قبل از این که کار به جاهای باریک برسد بحث را با ادب و فروتنی خاتمه بدید.
2 – گاهی اوقات در کارهای آشپزخانه به مادرشوهرتان کمک کنید تا احساس تنهایی نکند ، البته اینقدر زیاده روی نکنید که وظیفه پخت و پز و شستن ظروف بر عهده شما قرار بگیرید ، مثلا برای تهیه سالاد یا چیدن ظروف و پهن کردن سفره و جمع کردن کمک کنید.
3 – رابطه شوهرتان با خانواده اش را زیر سوال نبرید. این کار تاثیر بدی روی روابط شما می گذارد ، به جای بد گفتن از مادر شوهر تلاش کنید بهتر او را بشناسید و علاقمندی هایش را از شوهرتان بپرسید تا اخلاقش بهتر دستتان بیاید.
4 – هر از گاهی برای تصمیم گیری درباره مسائل مختلف نظر مادرشوهرتان را جویا شوید تا بداند که برایش احترام قائل هستید ، البته اینقدر زیاده روی نکنید که تصور کند خودتان عرضه تصمیم گیری ندارید و میتواند در زندگیتان دخالت کند.
5 – همانطور که برای پدر و مادرتان سورپرایزهای کوچک دارید برای پدر و مادرشوهرتان هم داشته باشید مثلا هر از گاهی برایشان کیک و مربا و شیرینی خوشمزه ای که پخته اید ببرید ، میوه نوبرانه ای که از باغتان چیده اید برایشان ببرید ، آن ها را به یک وعده غذای خاص که میخواهید بپزید دعوت کنید یا همراه با شوهرتان آنها را به رستوران و کافه ببرید یا اگر در بازار لباس یا اکسسوری دیدید که مطابق سلیقه مادرشوهرتان است برایش بخرید و بی مناسبت به او هدیه بدهید ، هر از گاهی با آنها تماس بگیرید تا بداند که به فکرش هستید. اگر در شهر دیگری سکونت دارید هر گاه به دیدنشان می روید سعی کنید دست خالی نباشید.
6 – به پیشنهادهای خانواده همسرتان همیشه گوش دهید و موافقت ضمنی خودتان را اعلام کنید ولی تصمیم نهایی را به بعد موکول کنید سپس در تنهایی با همسرتان مشورت کرده و نظر واقعی خودتان را بگویید و اعلام نظر نهایی به خانواده اش را به عهده او بگذارید.
7 – در بحث های خانوادگی شرکت نکنید و نظری ندهید.
8 – هیچگاه درباره مادر شوهر یا خواهر شوهرتان با فامیل صحبت نکنید و حتی گر بدی از آنها گفتند تایید نکنید چون به احتمال زیاد به ضرر شما تمام خواهد شد و به اسم شما به گوش آن ها خواهد رسید حتی اگر نظر دیگری به خصوص هم عروس شما باشد.
9 – اگر بحث و جدالی بین شوهر و خانواده اش رخ داد هیچ گاه قضاوت نکنید و حرفی به آن ها نزنید. مسلمما شوهرتان بهتر خخصوصیات خانواده اش را میشناسد و بهتر میتواند قضاوت کند.
10 – مادر شوهرتان همسن شما نیست و مسلما افکارش با شما متفاوت است بنابراین سعی کنید به او احترام بگذارید و بی شاز حد با او صمیمی نشوید و قصد تغییر نظراتش را نداشته باشید.
11 – تعلق خاطر شوهر شما به خصوص مادرش کاملا طبیعی است و سعی نکنید بین او و خانواده اش فاصله بیندازید.
12 – زیادی از انها تعریف نکنید که تصور کنند با یک فرد چاپلوس طرفند.
13 – در مواردی که احساس میکنید رفتار مادرشوهرتان مناسب نیست یا با نظرات او مخالفید ، سعی کنید انتقال و مخالفت مستقیم نکنید و خیلی محترمانه و دوپهلو و صرفا درباره احساس خودتان صحبت کنید.
14 – هنگام صحبت کردن با مادر شوهر به هیچ عنوان از طعنه زدن استفاده نکنید. طعنه زدن معمولا باعث می شود جنبه های مثبت شخصیتی شما زیر سوال برود. به عنوان مثال اگر هنگام صحبت کردن با مادر شوهر به او بگویید که پسرت را درست تربیت نکرده ای ، به او این پیام را می رسانید که تو زن ناتوانی بوده ای و خانواده خوبی نیستید و من از شما بهترم ، طبیعی است که در این شرایط مادر شوهر شما ، شمشیر را از رو ببندد و دیگر رفتار مناسبی با شما در پیش نگیرد.