چه کنیم تا ماست خانگی آب نیندازد؟
به گزارش هیچ یک _ امروزه به علت اینکه فرایند پاستوریزاسیون و هموژنیزاسیون خیلی حرفه ای تر انجام می شود، کمتر ماست های کارخانه ای پس از خرید آب می افتد. ولی ماست های خانگی پاستوریژه نیستند و مواد نگهدارنده هم ندارند. در صورتی که بعضی نکات را رعایت کنید، می توانید از آب افتادن ماست های خانگی پیشگیری کنید.
شیر را خیلی نجوشانید
برای اینکه ماست بدون آب و سفت شود، شیر را به نقطه جوش رسانده تا شیر قل بخورد آنگاه، دمای شعله را کم کرده و بگذارید 20 دقیقه در دمای عادی حرارت ببیند. موقع حرارت دیدن نیازی نیست شیر را هم بزنید ولی هنگام جوشیدن شیر آن را یک بار هم بزنید.
شیر را به تدریج حرارت دهید
برای داشتن یک ماست سفت شیر را به آهستگی حرارت دهید. سریع جوشاندن شیر باعث تکه تکه شدن ذرات آن می شود.
زمانی که شیر خیلی داغ است مایه ماست نزنید
برای ماست انداختن باید پس از جوشاندن شیر، مایه ماست را به آن افزود. ولی باید در نظر داشته باشید که باید در زمان مناسبی مایه ماست را اضافه کنید. یکی از شیوه های خیلی کاربردی این است که پس از جوشاندن شیر، بگذارید قدری دمای آن پایین بیاید، اکنون باید انگشت خودتان را در شیر فرو کنید. چنانچه روی انگشتتان حس سوختگی نداشتید زمان مناسبی برای افزودن مایه ماست است. البته باید روی انگشتتان حس گرما کنید. شیر نباید سرد باشد. داغ بودن شیر هم سبب می شود به جز آب افتادن، ماست ترش هم بشود.
شیر را کنار بخاری قرار ندهید
برای پیشگیری از آب انداختن ماست ظرف شیر نباید تفلون باشد و نباید شیر را در جای گرم و یا کنار بخاری بگذارید چون قرار دادن ظرف شیر در گرما باعث آب انداختن ماست و ترش شدن آن می شود بنابراین تنها یک پارچه تمیز را بر روی درب ظرف بیندازید تا میکروب وارد شیر نشود. بعد از 4 تا 5 ساعت ماست شما می بندد.
ماست بیش از اندازه بیرون از یخچال قرار نگیرد
ماست نباید بیش از اندازه بیرون از یخچال بماند و شما باید بعد از 3 یا 6 ساعت، چنانچه ماست گرفت آن را داخل یخچال بگذارید.
برای اینکه بفهمید ماست شما بسته یا خیر، یک چوب کبریت روی سطح ماست فرو کنید، چنانچه چوب کبریت داخل ماست فرو رفت، ماست هنوز نگرفته است اما اگر فرو نرفت، ماست گرفته است و باید آن را داخل یخچال بگذارید.
ظرف را زیاد تکان ندهید
در آخر برای جلوگیری از آب انداختن ماست پارچه را خیلی آهسته از ظرف بردارید و ظرف را داخل یخچال بگذارید به گونه ای که ظرف ماست زیاد تکان نخورد. ماست را یک شب در یخچال بگذارید تا سفت شود.
نکته
برای داشتن یک ماست سفت می توانید از شیرخشک و یا مقداری نمک یا شکربه آن اضافه کنید ویا اینکه آگار یا گلاتین به آن بیفزایید.