دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حکما؛ قلب را عضو مرکزی بدن برای نگاهداشت، بهینه سازی و توزیع حرارت غریزی سازگار با فیزیولوژی بدن میدانند. هر پدیدهای که گرمی و خشکی فیزیولوژیک مزاج قلب را مختل کند میتواند زمینه ساز بیماری قلبی عروقی باشد.
به گزارش هیچ یک ،صادق شکری خاطر نشان کرد: اگر سردی و یا رطوبت غیرطبیعی بر مزاج قلب چیره شود؛ بخش مهمی از فرایند تولید و ارسال پیام برای ایجاد و تنظیم کار طبیعی بدن و توزیع هوشمند گرما و انرژی مختل میشود، بنابراین، اگر رطوبت عضوی آن به شکل ناسالم افزایش یابد، فرایندهای گفته شده آسیب میبینند و باید از بار قلب کاست.
وی با بیان اینکه افرادی که رژیم غذایی سالم دارند، تغییرات غیر طبیعی مزاج قلب و عروق در آنها کم است و خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق در آنها به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. تصریح کرد: میوه، سبزیجات، فیبر، غلات، غذاهای با توان تاثیرگذاری پایین بر قندخون مانند برخی غذاهای دریایی، نخوداب و فلافل خانگی، خورش و سوپهای سبزیجات، آشهای کم رشته و پر سبزی و مصرف متناسب چربی غیراشباع مانند روغن زیتون، اسیدهای چرب امگا ۳ (از ماهی یا گیاهان) به جای اسیدهای چرب ترانس یا چربیهای اشباع شده، اجزای یک رژیم غذایی سالم را تشکیل میدهند.
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر مبنای شواهد علمی بیان داشت: کسانی که از رژیمهای غذایی سرشار از سبزیجات و میوهها استفاده میکنند، بیماریهای قلبی عروقی کمتر سراغشان میآید. این افراد تمایل کمتری به مصرف بی رویه گوشت و چربی اشباع دارند.
وی آنتی اکسیدانهایی را که، به فراوانی در میوهها و سبزیجات یافت میشوند، به عنوان جزئی از رژیم غذایی سالم دانست و عنوان کرد: مصرف مداوم آنها به شکل دارو، برای پیشگیری نیازمند مطالعات بیشتر است.
عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هر غذایی که از دیدگاه طب ایرانی لطیف و معتدل نباشد میتواند در برخی شرایط، سلامت قلب را به خطر اندازد. تصریح کرد: فست فودها مانند سوسیس، کالباس، خوراکی و نوشیدنیهای صنعتی، غذای مانده و منجمد، مصرف زیاده قارچ، کشک و پنیر کهنه، نان و با تخمیر و پخت نامناسب، خوراکیهایی از این دست هستند و از آنها بعنوان غذای «فاسد الکیموس» یاد میشود که مواد زیستی (اخلاط) حاصله از آن نامتعادل است.
شکری برخی خوراکیها را موجب تنظیم خونرسانی و تقویت و هماهنگی عملکرد محور مغز-قلب و دیگر اندامها و محورهای بدن دانست و گفت: این گروه در زمره فراوردههای طبیعی مفرح قلب (تعدیل و تقویت مزاجی و عملکردی قلب) قرار میگیرند. بِه، گلابی، گل محمدی، زعفران، دارچین، هل، تخم گشنیز، زالزالک، بادام، فندق و بیدمشک از این جمله هستند. مربا، خورش، عرقیات، چاشنی و. روشهای مانوس و دلپذیری هستند که حکیمان این غذا/داروهای طبیعی را به چرخه روزمره تغذیه بیمار و خانواده وارد میسازند.
وی برخی از غذاها مانند: شیرة انگور، کباب گوشت گوسفند، سوپ ماهیچة گوسفندی، زردة تخم مرغ عسلی، زیتون و سیب را مقوی عضله قلب دانست.