نخستین شاسیبلند ایرانخودرو به نام ریرا از غالب بدنه مشترکی با نسل دوم پژو ۲۰۰۸ بهره میبرد. به همین بهانه قصد داریم بدانیم که ریرا در مقایسه با پژو ۲۰۰۸ از چه مشخصاتی برخوردار است.
به گزارش هیچ یک _ پس از کشوقوسهای فراوان و گذراندن مراحل مختلف، نسخههای نهایی ریرا آماده ورود رسمی به بازار شده و قیمت نهایی آن مشخص شده است. قیمت نهایی ایرانخودرو ریرا با در نظر گرفتن هزینههای مختلف «یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان» اعلام شده است.
ریرا یا پروژه K۱۲۵، بر مبنای غالب بدنه نسل دوم پژو ۲۰۰۸ ساخته و طراحی شده است. پژو ۲۰۰۸ فقط در نسل اول در بازار ایران حضور داشت، اما اینکه ایرانخودرو چگونه از نسل دوم آن که هیچوقت وارد ایران نشد، برای طراحی ریرا استفاده کرده، خود جای سؤال است. به همین بهانه قصد داریم تا پژو ۲۰۰۸ را با ایرانخودرو ریرا مقایسه کنیم.
پژو ۲۰۰۸ جدید از نظر طراحی، ادامهدهنده راه سایر محصولات این خودروساز فرانسوی است. در نمای جلویی شاهد طراحی تهاجمی و کاملا پخته هستیم. در این قسمت، طراحان جلوپنجره و سپر را بازطراحی کردند و با استفاده از دیلایت سه خط با الهام از پنجه شیر توانستند ظاهری تهاجمیتر در این خودرو به وجود آوردند.
در نمای کناری پژو ۲۰۰۸ جدید نیز رینگهای جدیدی به چشم میخورد که باعث شده این خودرو بیش از پیش جذابتر شود. البته مشتریان میتوانند برای این خودرو رینگهای ۱۶ تا ۱۸ اینچی را سفارش دهند. در این بخش میتوان به وضوح همان طراحی بدنه ریرا را مشاهده کرد. حتی آینه بغل این خودرو شباهت بسیار زیادی به آینه بغل ریرا دارد.
در نمای عقب نیز شاهد تغییر قاب چراغها و گرافیک داخلی آنها هستیم. طراحان لوگو شیر نشان پژو را نیز حذف و به جای آن عبارت انگلیسی PEUGEOT را وسط قاب مشکی رنگ چراغها نصب کردند.
هنگام ورود به کابین این خودرو، شاهد سیستم اطلاعات سرگرمی و کیلومترشمار ۱۰ اینچی اینچی هستیم که از طراحی خاصی بهره میبرند. نمایشگر کیلومترشمار در نسخه GT به گرافیک سه بعدی مجهز شده است. اکنون یک دکمه متحرک جایگزین دسته دنده خلبانی شده است. فیس قبلی پژو ۲۰۰۸ در کابین خود مجهز به یک دسته دنده خلبانی بود که اکنون این دسته دنده در ریرا نیز دیده میشود. طراحان لوگو جدید پژو را نیز در مرکز غربیلک فرمان نصب کردند.
مشتریان میتوانند پژو ۲۰۰۸ فیس لیفت را مدلهای تمام الکتریکی، هیبریدی، بنزینی و دیزلی سفارش دهند. نسخه برقی پژو ۲۰۰۸ فیس لیفت اکنون ارتقا پیدا کرده و میتواند قدرتی برابر با ۱۵۶ اسب بخار را به تولید برساند. همچنین ظرفت باتریهای این نسخه نیز از ۵۰ به ۵۴ کیلووات ساعت رسیده است. این خودرو اکنون با یکبار شارژ میتواند مسافتی حدود ۴۰۶ کیلومتر را طی کند که از افزایش ۶۱ کیلومتری برد آن حکایت دارد.
پژو ۲۰۰۸ فیس لیفت در نسخه هیبریدی نیز به یک موتور ۱.۲ لیتری توربوشارژ ۳ سیلندر مجهز شده که میتواند قدرتی برابر با ۱۳۶ اسب بخار را تولید کند. قدرت تولید شده از این پیشرانه نیز توسط گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه به چرخها منتقل میشود.
همچنین امکان سفارش نسخه بزینی و دیزلی این خودرو نیز وجود دارد. نسخه بنزینی با دو مدل موتور ۱.۲ لیتری توربو با قدرت ۱۰۰ و ۱۳۰ اسب بخار در دسترس است که قدرت مدل اول توسط گیربکس ۶ سرعته و مدل دوم توسط گیربکس ۸ سرعته AT به چرخها منتقل میشود. نسخه دیزلی نیز از یک موتور ۱.۵ لیتری توربودیزل بهره میبرد که قدرتی برابر با ۱۳۰ اسب بخار را به همراه داشته و قدرت تولیدی آن توسط گیربکس اتوماتیک به چرخها میرسد.
به رقیب ایرانی پژو ۲۰۰۸ میرسیم؛ برخی از قسمتهای ریرا با نگاهی به سایر خودروها طراحی شده است. در نمای جلویی ریرا، از سبک طراحی دو چراغ استفاده شده که به شکل واضحی یادآور محصولات هیوندای مانند کونا و سانتافه است. دی لایت خودرو با گرافیک ۳ تایی، در بالای چراغ اصلی با لامپ هالوژنی قرار گرفته است. اینکه در گرانترین خودروی ملی ساخته شده، از سبک کاسه چراغهای بسیار قدیمی با لامپ هالوژنی استفاده میشود، بسیار جای انتقاد دارد. نکته عجیبتر اینکه ایرانخودرو چندین سال است که دنا را با لنز و کاسه چراغی جدیدتر از ری را عرضه میکند!
چراغهای اصلی با جلوپنجره تلفیق شده و دماغه خودرو را در مجموع تشکیل میدهند. گرافیک جلوپنجره از سطح نسبتاً خوبی بهره میبرد. برای اولین بار در کشور، یک خودروی ملی با چراغهای کرنرینگ تولید میشود. این سیستم بهگونهای کار میکند که با چرخش فرمان بهاندازه مشخصی، قسمتی از چراغهای جلو روشن میشود تا مسیر داخل پیچ نورانی شود و راننده با دید کافیتری بپیچد. لامپ به کار رفته در بخش کرنرینگ، LED بوده اما سایر لامپها متأسفانه هالوژنی خواهند بود.
نمای کناری از طراحی سادهای برخوردار است. ایرانخودرو قصد دارد تریم دو رنگ مثل قرمز و مشکی را برای ری را در نظر بگیرد.
نمای پشتی ری را که انتظار میرفت مثل تارا، از چراغ متصل استفاده کند، از یک چراغ کاملاً جدا از هم و نسبتاً اسپرت استفاده کرده است. این چراغها درون یک قاب مشکیرنگ قرار دارند که خطوط اطراف آن ممکن است کمی آزاردهنده باشد. دیفیوزر خودرو هم ساده و هم اسپرت طراحی شده است. در این بخش، به نظر میرسد که ریرا عقبتر از رقیب فرانسوی خود قرار گیرد.
اما وارد بخش کابین میشویم؛ از حق نگذریم اگر کیفیت متریال داخلی را فاکتور بگیریم، طراحان ایرانی در این بخش تمام سعی خود را کردند تا یک کابین زیبا را خلق کنند. استفاده از دو نمایشگر در کنار هم، دستهدنده خلبانی، فرمان دو پره و D کات و نورپردازی داخلی، تعجب بسیاری از ما را برانگیخت، چرا که این امکانات در یک خودروی داخلی و ملی حضور دارند. البته صرفاً “وجود” این امکانات مزیت بهحساب نمیآید، چرا که باید دید تا در نسخههای نهایی، از کیفیت اجرایی خوبی برخوردار هستند یا خیر.
سنسور نور و باران، چهار ایربگ (کیسه هوا)، سانروف، ترمز پارک برقی، اتوهلد، تهویه اتوماتیک، استارت دکمهای، دنده پشت فرمان، شارژر بیسیم تلفن همراه، نمایشگر لمسی مالتیمدیا، گرمکن و تنظیم برقی صندلیهای جلو، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار نقطه کور، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، تنظیم حالت رانندگی، سیستم کنترل پایداری، سامانه کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی و… از جمله امکانات حاضر در این خودرو هستند.
پیشرانه ۱٫۷ لیتری توربوشارژ EFP، قلب تپنده ریرا در نسخه فولآپشن است که قادر به تولید قدرت ۱۶۰ اسببخار و گشتاور نهایی ۲۴۰ نیوتنمتری است. برای انتقال قدرت از جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT ساخت DAE استفاده شده است. شتابگیری صفر تا صد ریرا بنزینی حدود ۱۰٫۴ ثانیه اعلام شده است