چرا خانم ها در دوران بارداری دچار دندان درد می شوند ؟
یکی از دردناک ترین مشکلات دوران بارداری همین دندان دردی است که شما با دیدن اسمش برای مشاهده ی این بخش از هیچ یک کلیک کرده اید؛ دردی که تقریبا تمام زنان باردار آن را تجربه کرده اند و حتی هنگام صحبت از آن شدت این درد را با حالات صورت خود نشان می دهند، ولی چرا؟ این همه اعضای بدن داریم اما با تغییرات بارداری درد سراغ دندان می رود ؟ پاسخ به این تک سوال را در این مطلب خواهید خواند و نکات دیگر مرتبط با دندان درد در بارداری و راه حل های آن را در مطلب دیگری.
دلیل اصلی دندان درد بارداری
احتمالا مثل قدیمی ” بچه یک کیلو وزن می گیرد، مادر یک دندان از دست می دهد ” را شنیده اید. در این مورد خاص، این ضرب المثل درست از آب در آمده است و این هورمون ها هستند که موجب این امر شده اند. بنابر یافته ها هر چقدر بدن مادر مقدار بیشتری استروژن و پروژسترون برای کمک به رشد بچه بدهد، این هورمون ها باعث تضعیف استخوان و رباطی که دندان را محکم نگه میدارد می شود.
به علاوه این تغییرات هورمونی، میزان غلظت اسیدها در دهان مادر را افزایش می دهند که خود عامل پوسیدگی دندان است. لثه های مادر در واکنش به پروژسترون تمایل به ورم کردن و خونریزی دارند و در این صورت در معرض عفونت قرار می گیرند. اثر نرم کننده و شل کننده هورمون های حاملگی برای نوزاد خوب است زیرا آن ها به نوزاد اجازه می دهند در زمان تولد با حداقل انقباض به دنیا بیایند. اما این اثرات برای دندان مادر خوب نیستند.
علاوه بر این چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد در نمناک اشاره شده است طبق یافته های اخیر، هورمون های مادر کلسیم را از استخوان های مادر به استخوان های در حال رشد کودک منتقل می کنند. به همین دلیل مادران باردار در سیستم خود میزان کم تری کلسیم دارند که ضعف در استخوان ها و دندان ها ناشی از آن است. برخی از بانوان حساسیت کم تری نسبت به این تغییرات هورمونی دارند و شرایط پوسیدگی دندان و آسیب به لثه ها را تجربه نمی کنند. درحالی که رعایت بهداشت دهانی می تواند این آسیب ها را به حداقل برساند، اثرات زیان آور بارداری بر سلامت دهان و دندان به طور کامل قابل پیش گیری نیست. دندان های خراب، تنها بخش کوچکی از فداکاری است که یک مادر برای به دنیا آوردن فرزندش می کند.