هیچ یک،«توانایی انجام کار عمیق بسیار کمیاب است، آن هم درست در دورهای که در اقتصاد این توانایی و مهارت بسیار ارزشمند است و هر روز بر ارزش آن افزوده میشود. در نتیجه، آن معدود افرادی که از این مهارت برخوردارند، و زندگی شغلی خود را بر پایه آن بنا مینهند، بسیار موفق خواهند بود.»
کتاب کار عمیق، صفحه 14 طبق یک تحقیق که در سال 2012 انجام شد، 60 درصد زمان افرادی که به اصطلاح تحت عنوان کارگران دانش شناخته میشوند، صرف ایمیل ها و جستجوهای اینترنتی میشود. اگر جلسات و سایر کارهای اجرایی را نیز درنظر بگیرید، وقت زیادی برای کارهای ارزشمند و ارزش آفرین باقی نمیماند، یعنی همان کارهایی که مسوولیت اصلی این افراد است. نیوپورت، نویسنده کتاب «کار عمیق» میگوید باید در طول روز بخشی از زمان خود را آزاد کنیم، و در این زمان ارتباطمان را با دنیا قطع کنیم، تمرکز کرده و با بالاترین سطح بهره وری خود کار کنیم.کارل نیوپورت، استاد علوم کامپیوتر دانشگاه جورج تاون، چندین کتاب نوشته است، از جمله «آنقدر خوب باش که نتوانند نادیده ات بگیرند»، او نویسنده وبلاگ محبوب خودش هم هست. یکی از کتابهای او «کار عمیق: قوانین کار عمیق در دنیای آشفته» طرح و نقشهای است برای این که بتوانیم در دنیای امروز که همه کس و همه چیز بیش از حد به هم مرتبط است، قدری تمرکز کنیم. قبل از این که برنامه خود را تغییری دهید و زمانی را به طور ثابت برای کار متمرکز و عمیق اختصاص دهید، لازم است که اهمیت کار عمیق و معنادار را درک کنیم.
نکته طلایی،کار عمیق در اقتصاد جدید بسیار ارزشمند است.
«در اقتصاد جدید، 3 گروه دارای مزیت خاصی خواهند بود: کسانی که میتوانند با ماشینهای هوشمند به طور خلاقانه و موثر کار کنند، کسانی که در آن چه انجام میدهند بهترین هستند، و کسانی که به سرمایه ها دسترسی دارند.»
کتاب کار عمیق، صفحه 28 در کتاب کار عمیق، نیوپورت مثال هایی میزند از این که برندگان دنیای اقتصاد جدید چه کسانی هستند و چه مهارت هایی برای موفقیت در بازار کار امروز مورد نیاز است. از سه مهارتی که در نقل قول بالا ذکر شد، بهترین شدن در کار خود، موضوع اصلی کتاب نیوپورت است. و موثرترین روش برای استاد شدن در کار خود این است که مهارت انجام کار عمیق را پیدا کنیم و به آن مسلط شویم. تعریف کار عمیق از دیدگاه نیوپورت این است: فعالیتهای حرفهای که در شرایط کاملا متمرکز بدون هرگونه حواس پرتی انجام میدهید، به طوری که از نهایت توان ذهنی خود استفاده کنید.دو توانایی بسیار ضروری که برای انجام کار عمیق نیاز داریم از این قرارند: توانایی تسلط سریع به موضوعات دشوار، و توانایی تولید در سطحی بالا و برجسته. هر دوی این مهارت ها نیاز دارند که که بتوانیم مدتی طولانی با تمرکز کامل کار کنیم. با وجود این همه شبکههای اجتماعی و ابزارهای ارتباطی، این موضوع در حرف ساده است. به همین دلیل لازم است که زمانی را برای انجام کار عمیق برنامهریزی کنید، و در آن زمان دسترسی خود را به شبکههای اجتماعی محدود کنید. بهتر است این کار را به آیین و عادتی برای خود تبدیل کنید.
الماس اول،آیین کار عمیق
«کلید ایجاد عادت کار عمیق این است که فقط به قصد و نیت خوب خودتان اکتفا نکرده و در زندگی کاری خود برنامههای ثابت و آیین ها و روش هایی ایجاد کنید. با این روش مقدار ارادهای را که لازم دارید تا وارد وضعیتی باتمرکز پیوسته شوید به حداقل برسانید.» کار عمیق، صفحه 100 نیوپورت روش هایی را معرفی میکند که شخص میتواند به کار گیرد تا کار عمیق را به شکل برنامهای ثابت برای خود درآورد. روش صحیح این کار بستگی به شخص و پروژه دارد. اولین قدم این است که مکان و طول مدت آن را تعیین کنیم. قرار است این کار عمیق را در کجا انجام دهید (دفتر کار، اتاق کنفرانس، کتابخانه و…) و به چه مدت قرار است به کار عمیق خود متعهد بمانید؟ مهم است که زمان مشخصی را برنامهریزی کنیم، چون اراده منبع محدودی دارد- باید انرژی ذهنی خود را صرف تمرکز روی کار خود بکنید و نگران درگیریهای برنامهریزی نشوید.قدم بعدی برای خلق عادت کار عمیق این است که ساختار داشته باشیم، هم چنین قوانین و ماتریس هایی برای اندازه گیری و ارزیابی پیشرفت. اگر نویسنده هستید، ممکن است پیشرفت خود را با نوشتن تعداد مشخصی کلمه، یا زمانی که صرف تحقیق روی یک موضوع خاص میکنید بسنحید. بسیار ضروری است که این ماتریس ها از قبل تعیین شده باشد تا بدانید از خود چه انتظاری دارید، و در چه نقطهای میتوانید متوقف شوید. کلید این کار وضوح است. سومین و آخرین قدم برای خلق آیین کار عمیق این است که مطمئن شوید تمام ابزارهای لازم را برای یک جلسه کار عمیق دارید. نمونه هایی ازاین موارد از این قرارند: عوامل محیطی، مانند قهوه، غذا و هر ماده خام دیگری که برای جلسه کار عمیق مورد نیاز است. نیوپورت تاکید دارد که این کار دارای یک سیستم باشد تا انرژی ذهنی شما صرف این نشود که مدام بررسی کنید که در هر لحظه چه چیزهایی نیاز دارید.
الماس دوم، تقویت ماهیچه تمرکز
«توانایی تمرکز عمیق مهارتی است که باید تمرین شود.»به گفته نیوپورت، کلید کار عمیق و ارزشمند این است که ماهیچههای ذهن خود را برای این کار آموزش دهید. این کار توانایی تمرکز شما را افزایش داده و «میل به حواس پرتی» را کاهش میدهد.
اولین روش پیشنهادی این است که برای زمان استفاده خود از اینترنت برنامهریزی کنید. به بیان دیگر، در برنامه خود زمان هایی را تعیین کنید که در آن ها بدون استفاده از اینترنت و ایمیل روی کار اصلی خود تمرکز کنید. این کار به ذهن یاد میدهد که بدون حواس پرتی یا کسالت تمرکز را تحمل کرده و بپذیرد. کم کم که زمانهای طولانی تر تمرکز را تمرین میکنید، مقاومت کردن در مقابل وسوسه چک کردن ایمیل یا گشتن در اینترنت آسان تر میشود.
نیوپورت روش مدیتیشن فعال را پیشنهاد میکند. در این روش همان طور که یک کار فیزیکی انجام میدهید، مثل پیاده روی، دویدن یا دوش گرفتن، روی موضوعی که اذیتتان میکند تمرکز میکنید. این کار برای تقویت ماهیچههای مسوول مقاومت در برابر حواس پرتی و تقویت تمرکز موثر است. به اعتقاد نیوپورت، بودن در طبیعت نیز به تمرکز کمک میکند. این کار به شارژ شدن منابع توجه هدایت شده کمک میکند. دلیل این اتفاق این است که مغز با راه رفتن در پارک یا جنگل استراحت میکند چون مجبور نیست از بین شلوغیهای خیابان و جمعیت راه خود را پیدا کند. اگر در شهر زندگی میکنید و در نزدیک خانه تان پارک یا جنگل ندارید، دویدن و هم زمان گوش دادن به موسیقی میتواند اثری مشابه قدم زدن در پارک داشته باشد.