هیچ یک،آزمون دردسرساز آیلتس همواره یکی از موانع عمده دانشجویان، مهاجران، کارجویان و علاقهمندان به زبان انگلیسی بوده است.در خصوص شکستدادن این غول بیمنبع و ماخذ تاکنون مقالات زیادی در نشریات مختلف چاپ شده و کارشناسان زیادی رهنمودهای کاربردی کثیری نیز در همین راستا دادهاند. اما کما فیسابق آزموندهندگان آیلتس با سطوح مختلف دانش زبانی هنوز با مشکلاتی از قبیل اینکه از کجا شروع کنند، چه مطالبی بخوانند، کدام مهارت خود را بیشتر تقویت کنند، چگونه بر اضطراب خود سر جلسه غلبه کنند و صدها سوال دیگر دستوپنجه نرم میکنند.بگذارید ببینیم اصلا آزمون آیلتس چیست و مخفف چه کلمهای هست.IELTS (International English Language Test System) که معنی آن سیستم یا نظام بینالمللی ارزشیابی زبان انگلیسی است.این آزمون نیازی بنیادین است برای عموم علاقهمندان ورود به کشورهای اروپایی خصوصا بریتانیا، نیوزیلند، استرالیا و کانادا به عنوان دانشجو، یابندگان فرصت شغلی یا حتی کسانی که میخواهند ساکن آن کشورها باشند.هر یک از این گروهها بر اساس نیازی که دارند باید بین دو دسته آزمون عمومی (جنرال) یا آکادمیک یکی را برگزینند و خود را آماده حضور و موفقیت کنند. داوطلبانی که میخواهند در کشورهای ذكرشده ادامه تحصیل دهند قطعا باید در آزمون آکادمیک حد نصاب نمره درخواستی دانشگاه یا آن مرکز آموزش را کسب کنند. دسته دیگر نیز الزاما جهت گذران زندگی مجبورند نمره خوبی در آزمون جنرال یا عمومی داشته باشند تا از پس فعالیتهای روزمره خود برآیند.بر همین اساس این دستنوشته میخواهد راهکارهایی را جهت گذراندن هر چه بهتر این آزمون ارائه دهد.
افزایش و تقویت دانش عمومی زبان خود (زبان عمومیتو قوی کن).
اولین و مهمترین اصل و راز موفقیت در آزمون آیلتس این است که شما سطح زبانی خود را در هر چهار مهارت شنیداری، درک مطلب، نوشتاری و گفتاری بالا بیاورید. متاسفانه این آزمون جوری طراحی میشود که راه میانبری یا مهندسی معکوس ندارد. چه بسیار بودند داوطلبانی که تکنیکهای زیادی بلد بودهاند اما در آزمون نمره مناسبی کسب نکردهاند، چون دانش کافی را نداشتهاند.
آشنایی با انواع پرسشها در هر بخش و تکنیکهای آنها (انواع پرسشها را بشناس و تکنیکهاشو یاد بگیر).
پس از تقویت سطح زبانی خود در هر چهار مهارت، قدمی بعدی شما قطعا مطالعه تخصصی گونههای مختلف پرسشهايي است که در هر مهارت ممکن است با آنها مواجه شوید. در هریک از مهارتهای چهارگانه، چندین گونه پرسشهاي متفاوت مطرح خواهد شد. شما قطعا نیاز دارید برای شکستن شاخ هر نوع یا دسته از آنها، تکنیکهای آنها را نیز بدانید و مانند یک فوتبالیست حرفهای همه را با ترفندهای مناسب یکبهیک دریبل زده و به هدف خود برسید.
تمرینات هدفمند، مداوم و متمرکز (هدفمند، مستمر و متمرکز تمرین کن).
در راستای تحقق کسب نمره ایدهآل، شما چارهای جز هزینه زمان ندارید. در آزمون آیلتس اشخاصی موفق هستند که پس از مرحله فراگیری تکنیکها آنها را به حال خود رها نمیکنند. به دلیل حجم بالای مطالب و تکنیکهای زیاد تمرین نکردن باعث میشود قدرت و سرعت لازم را از دست بدهید و تکنیکهایی را که به سختی خود را با آنها هماهنگ کردهاید به دست فراموشی بسپارید. در یادگیری زبان انگلیسی «زمان» سارق چابکی و حضور ذهن شماست. آنچه را که به سختی به دست آوردهاید، به آسانی از دست ندهید.
اجتناب از فوت وقت و انتخاب منبع مناسب (وقتت رو بیخود تلف نکن و به یک منبع خوب اعتماد کن/ از این شاخه به اون شاخه نپر).
وقت، وقت، وقت… بسیاری از داوطلبان عزیز بیشتر زمان یادگیری خود را صرف آزمون و خطای انتخاب منابع مناسب میکنند. گاهی پیش آمده که منابعی بسیار بالاتر یا پایینتر از سطح زبانی خود را انتخاب کرده و زمان ارزشمند خود را برای چندین هفته یا ماه از دست دادهاند. معمولا برای جبران زمان از دست رفته و بازگشت به حالت اولیه نیز مدتهای مدیدی را درگیر و سردرگم هستند. پیشنهاد گروه ما این است که پیش از شروع برنامه آموزشی ابتدا با خود صادق بوده و واقعبینانه سطح دانش زبانی فعلی خود را در نظر گیريد. سپس، با یک مشاور آگاه و متخصص در این زمینه مشورت کرده و از متد پیشنهادی او در جهت پیشرفت علمی خود بهره برده و به قولی از عرض زمان و تجربیات او استفاده کنید. با تمرین و ممارست در همان روش به مطالعه ادامه دهید. قطعا ثبات و پیروی از یک متد انتخابشده شما را به سر منزل مقصود ميرساند.
شرکت در آزمونهای شبیهسازیشده (ماک)، آیلتس (آزمون/ کنکور آزمایشی بده).
اگر تاکنون تنها به این فکر بودهاید که بعد از یک دوره مطالعه سخت میتوانید این آزمون دو ساعت و نیمه را به راحتی پشت سر بگذارید، سخت در اشتباهید. حتما با یک یا چند آزمون آزمایشی مانند آزمونهای آزمایشی کنکور شرایط امتحان را شبیهسازی کنید، آزمون را تجربه کنید و مدیریت زمان و انرژی خود را بسنجید….