چه شغل هایی بیشتر باعث افسردگی در افراد می شود؟
هر شغلی استرس خودش را دارد اما گاهی اوقات در بعضی از شغل ها فشار ذهنی بیش از بقیه به افراد وارد می شود. در این قسمت از هیچ یک قصد داریم شغل هایی را به شما معرفی کنیم که احتمال افسردگی در آن ها بیشتر است.
7 درصد مردم در کشور های مختلف هر سال افسردگی را تجربه می کنند که این احتمالاً به خاطر شغل غلطی است که انتخاب کرده اند؛ شغلی که خیلی در آن انگیزه ندارند و باعث افسردگی و استرس در آن ها می شود. شغل های استرس زا با حقوق پایین و شغل هایی که خیلی از سمت اجتماع احترام دریافت نمی کنند، احتمال بیشتری برای افسرده کردن افراد دارند. برخی از این مشاغل عبارتند از:
پرستار در خانه
اگر جزو افرادی باشید که در خانه یا در جای دیگر از افراد ضعیف یا بچه ها نگهداری می کنید، در معرض بیشترین حد ابتلا به افسردگی هستید. طبق مطالعات سال 2007، 21 درصد کسانی که به این شغل ها مشغول هستند، علائم افسردگی را در خودشان می بینند. مخصوصاً کسانی که به صورت تمام وقت مشغول انجام این شغل می باشند. یعنی افراد پاره وقت احتمالا افسردگی کم تری را تجربه می کنند اما افرادی که به طور کامل و تمام وقت از افراد ضعیف تر مراقبت می کنند، به خاطر این که حقوق خوبی دریافت نمی کنند و از طرفی خیلی شرایط کاری خوبی ندارند، در معرض افسردگی هستند.
خدمات غذایی
معمولاً کسانی که خدمتکار و پیشخدمت برای غذا هستند، با رفتار خوب مشتریان مواجه نمی شوند و مهم تر از همه این که درآمد آن ها پایین است و خیلی تحت فشار هستند. همه این ها از لحاظ روحی و عاطفی به آن ها فشار وارد می کند و در معرض افسردگی قرار می دهد.
مددکار اجتماعی
کار کردن در اجتماع مزایای بسیار زیادی دارد اما استرس زیادی هم به شما وارد می کند. مددکار اجتماعی به طور منظم و مداوم با افرادی مواجه می شود که از لحاظ روحی دچار مشکل هستند. کار کردن و سر و کله زدن با این خانواده ها یا بچه های قربانی نیاز به استقامت روحی و عاطفی بسیار بالایی دارد و احتمالا در طول روز شما را به چالش می کشد و خطر افسردگی را بالا می برد.
کادر درمان
پزشکان، پرستاران و همه تکنسین هایی که در کادر درمان هستند، حقوق خوبی می گیرند اما مجبورند ساعات طولانی کار کنند و تحت شرایط استرس زا باشند و از لحاظ ذهنی؛ به طور مدام درگیر هستند و احساسات آن ها نیز جریحه دار می شود. احتمالا که فقط در فیلم ها و سریال ها مزایای این شغل را دیده اید، در صورتی که این شغل برای همه مناسب نیست و کسی باید وارد آن شود که از لحاظ روحی و عاطفی کاملا مقاوم باشد.
هنرمندان
هنرمندان نیاز به خلاقیت دارند. خلاقیت هم یک عامل بسیار خوب برای افزایش سلامتِ روحی و روانی است اما ممکن است این افراد درآمد خوبی نداشته باشند و ساعات زیادی را تنها سپری کنند و خیلی از شغل شان رضایت کافی به دست نیاورند. به خاطر همین است که خیلی از نویسندگان کتاب های پرفروش و نقاشان مشهور در دوره ای از زندگی به افسردگی مبتلا بودند.
معلمان ناراضی
معلمی می تواند سخت ترین شغل باشد که هر کسی انتخاب می کند. اگر کسی باشید که وارد شغل معلمی می شوید اما خیلی به آن علاقه ندارید، باید منتظر علائم افسردگی باشید زیرا معمولا معلمان درآمد خوبی ندارند و استرس زیادی به آن ها وارد می شود و با رفتار عجیب و غریب بچه ها مواجه می شوند. آن ها از سمت رئیس هم تحت فشار هستند و همه این ها می تواند منجر به افسردگی شان شود.
کارِ اداری
کار کردن در اداره و همکاری با چند فرد دیگر می تواند هیجان انگیز باشد اما کارِ اداری گاهی اوقات بیش از حد خشک و تکراری است و هیچ پیشرفتی ندارد و شاید شما نتوانید خیلی راحت در محل کار ظاهر شوید و طبق روش خودتان عمل کنید. همین باعث ایجاد استرس، ناراحتی و افسردگی در افراد می شود. اکثر افراد به خاطر حقوق بالا یا بیمه کامل وارد کار های اداری می شوند و به خود کار علاقه ای ندارند.
تعمیرات
کسانی که در کار های تعمیراتیِ مختلف مانند لوله کشی یا کار با بعضی از دستگاه ها فعالیت می کنند، در وهله اول احساس خوبی دارند زیرا کار مفیدی انجام داده اند اما گاهی اوقات ممکن است یکنواختی کار و سر و کله زدن بیش از حد با دستگاه، باعث شود که حس کنند کارشان خیلی سرد و خشک است و این اتفاق؛ تاثیرِ منفی روی احساسات آن ها می گذارد و احتمال افسردگی را در آن ها بالا خواهد برد.
امور مالی مانند حسابداری
حسابدار ها و مدیران مالی زمان زیادی را به دنبال حساب و کتاب هستند. حتما باید کسی باشید که عاشق کار کردن با اعداد باشید، در غیر این صورت این شغل به درد شما نخواهد خورد و بعد از طولانی مدت باعث ایجاد حس افسردگی در شما می شود.
فروشنده
شغل فروشندگی بعد از مدتی یکنواخت خواهد شد. مهم تر از همه این که افراد مدام استرس مالی دارند و نمی دانند که فروش شان در فلان روز چقدر باشد. همین باعث می شود که از پول خرج کردن بترسند و این استرس بخاطر نداشتن امنیت شغلی، شاید در نهایت کار دست شان بدهد.
شادترین مشاغل:آرشیتکت، مهندس و مامور آمار
شاید برای تان عجیب باشد اما این مشاغلی که نام بردیم، جزء کم ترین میزان افسردگی محسوب می شوند. با وجود همه توضیحاتی که در بالا دادیم، باید بدانید که بی کاری بزرگ ترین عامل افسردگی است و اگر شغلی داشته باشید که آن را دوست ندارید، بهتر از این است که بی کار باشید.