هیچ یک،شروع یک کسبوکار تقریبا یک اقدام مالی محسوب میشود. چیزهای زیادی را باید در نظر بگیرید، و کمبود پول میتواند عامل بازدارندهای برای کارآفرینان به حساب بیاید. در این مقاله میخواهیم چند ایده کسبوکار کمهزینه را معرفی کنیم تا افرادی که رویاهای بزرگی دارند اما جیبشان پرپول نیست نیز بتوانند علاقهشان را به کارآفرینی دنبال کنند.
۱-تولید محتوا
شبکههای اجتماعی و چرخه اخبار 24ساعته که در این شبکهها منتشر میشود، سیل موقعیتهایی مناسب برای افراد حرفهای، مانند نویسندگان و طراحان گرافیکی پدید آورده است تا آنها بتوانند از استعدادهایشان به منظور ایجاد محتوایی باکیفیت و قابل اشتراکگذاری استفاده کنند. به لطف افزایش کارهای نیمهوقت، قراردادی و آزادکاری، به راحتی میتوانید خود را به عنوان متخصصی آزادکار (فریلنس) به بازار معرفی کنید.
۲-برنامهریز همایش
اگر فرد بسيار منظم و جزئینگر هستید که از نظم و ترتیب بخشیدن به امور لذت میبرید، شخصیت مناسبی برای شروع به کار در زمینه برنامهریزی همایشها و رویدادها دارید. با این شغل میتوانید مجالس عروسی، تولدها و دورهمیها را برنامهریزی کرده و کار میزبان را راحت کنید. برای کسب تجربه میتوانید چند مهمانی سوری برگزار کنید تا با ریزهکاریهای این شغل آشنا شوید. این کار همچنین باعث میشود دایرکتوری قدرتمندی از فروشندگان لوازم مورد نیاز به دست آورید تا بتوانید مراسمها را به شکلی رویایی برگزار کنید.
۳-خدمات خانگی
والدین امروزی هم مشغلههای کاریشان را دارند و هم میخواهند فرزندانشان را در دورههای آموزشی مختلفی ثبت نام کنند. به همین دليل بیشتر والدین شاغل زمان کمی برای رسیدگی به خریدهای مورد نیاز منزل، ارسال بستههای پستی یا دیگر مشغلههای زندگی دارند. آنها میتوانند این مسائل را به شخصی مناسب و باانگیزه بسپارند و وقت بیشتری برای انجام کارهای مهمتر زندگی پیدا کنند. زمانی که میخواستید تعرفه کارهایتان را مشخص کنید، حواستان به هزینه و زمان رفت و آمد هم باشد. میتوانید تعرفه انجام این کارها را به صورت ساعتی یا بر اساس کار مورد نظر محاسبه کنید.
۴-آموزش موسیقی
کسانی که در زمینه موسیقی استعداد دارند، میتوانند به دوستداران این هنر آموزش دهند و منبع درآمدی عالی برای خود به وجود آورند. هنرآموزان میتوانند با سازشان به منزل شما بیایند و دوره آموزشی را طی کنند؛ مگر آنکه ساز مورد نظر شما پیانو باشد. دفترچههای نت مختلفی در ژانرهای مختلف داشته باشید تا بتوانید به هر هنرآموز بسته به علایقش آموزش دهید.
۵-مشاوره در زمینه شبکههای اجتماعی
شرکتهای بزرگ معمولا یک آژانس تبلیغاتی یا کارمندی تماموقت را مسئول رسیدگی به شبکههای اجتماعی خود میکنند؛ اما شرکتهای کوچک معمولا مجبورند خودشان به بخش بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعیشان رسیدگی کنند. مالکان کسبوکار، با حجم بالای مشغلههایی که دارند، نمیتوانند استراتژی درستی برای فعالیت در شبکههای اجتماعی داشته باشند. شما به عنوان یک مشاور میتوانید به آنها بهترین روشهای استفاده از شبکههای اجتماعی و زمانبندی مناسب برای ارسال محتوا را بیاموزید. هرچه تعداد فالوئر آنها افزایش پیدا کند، کسبوکار شما نیز رونق میگیرد.
۶-دورههای آموزشی آنلاین یا تدریس خصوصی
به چه چیزی علاقه دارید؟ یوگا؟ شیرینیپزی؟ طراحی وب؟ اگر حرفه یا هنری را بلدید، میتوانید با ارائه کلاسهای مجازی به دیگران نیز آموزش دهید. بستههای آموزشی متنی یا ویدئویی تهیه کنيد و در اختیار دیگران قرار دهید؛ یا میتوانید به صورت آنلاین و از طریق برنامههایی مانند اسکایپ با شاگردانتان ارتباط آنلاین برقرار کنید. گزینه دیگری که در اختیار دارید، کلاسهای حضوری و خصوصی است که میتوانید در منزل خود یا در کلاسهای اجارهای برگزارشان کنید.
۷-آشپز شخصی
این کسبوکار ایجاب میکند که به صورت روزانه یا هفتگی برای اربابرجوع خود آشپزی کنید؛ بنابراین باید مهارت خوبی در آشپزی داشته باشید و از رژیم غذایی سالم و مواد غذایی مفید برای بدن اطلاع داشته باشید. نیاز نیست حتما مدرک آشپزی بینالمللی داشته باشید؛ اما اگر چند دوره آشپزی را در کشور خود نیز گذرانده باشید، به اعتبارتان خواهد افزود. اگرچه شاید کمی دردسر خریدکردن و تحویل غذا به خانه مشتری را داشته باشید، اما باید طوری برنامهریزی کنید که علاوه بر این مخارج، سود خوبی نیز به دست آورید.
۸-خدمات ترجمه
اگر زبان دومی را به خوبی صحبت میکنید، میتوانید کاری در حیطه ترجمه کتبی یا شفاهی به دست آورید. گستردهسازی ارتباطات اجتماعی به این صنعت رونق داده است. میتوانید سرویس ترجمه شخصی خود را راهاندازی کرده و خود را به بازار، مدارس، بیمارستانها، ادارات دولتی یا مراکز همایش معرفی کنید.