دلایل کپک و فاسد شدن آبلیمو
آبلیمو خانگی بدون هیچ گونه مواد افزودنی بوده و کاملاً طبیعی است بنابراین یکی از سالمترین و مطمئنترین راهها برای بهره بردن از خواص لیمو، تهیه آبلیمو در خانه است. تهیه آبلیمو خانگی بسیار آسان است و تنها باید پس از خرید لیموهای بزرگ و آبدار، آنها را بشویید و خشک نموده و آب آن را بگیرید.
برخی از افراد در تهیه آبلیمو دچار مشکل شده و آبلیموی آنها پس از مدت کمی تغییر رنگ و بو مزه پیدا کرده و فاسد می شود اما علت فاسد شدن آبلیمو چیست؟ در ادامه این بخش از هیچ یک دلایل فاسد شدن آبلیمو را توضیح می دهیم.
چرا آبلیمو فاسد می شود؟
آبلیمو به دلایل زیر دچار کپک زدگی، تغییر طعم و رنگ می شود، دلایل فاسد شدن آبلیمو عبارتند از:
نگهداری نامناسب
یکی از مهم ترین علت های فاسد شدن آبلیمو به طریقه نگهداری آن مربوط است. اگر آبلیمو را در معرض نور و گرما قرار دهید، خیلی زود خراب می شود، بهتر است آبلیمو را در مکانهای تاریک و خنک قرار دهید تا رنگ و طعم آن حفظ شود.
استفاده از ظرف نامناسب
یکی از دلایل خراب شدن زودهنگام آبلیمو استفاده از ظرف نامناسب برای نگهداری آن است، آبلیمو را در ظروف پلاستیکی نریزید و از ظروف شیشهای استفاده کنید و قبل از ریختن آبلیمو، آنها را بشویید، در آب جوش قرار دهید، و سپس کاملاً خشک کنید تا شیشهها استریل شوند. از شیشه کدر استفاده کنید تا آبلیمو در معرض نور قرار نگیرد تا آبلیمو خراب و سیاه نشود.
نبستن درب شیشه ها
ورود هوا به آبلیمو سبب خراب شدن آن می شود پس درب شیشه های نگهداری آبلیمو را محکم ببندید تا هوا راهی برای ورود نیابد. برای اطمینان بیشتر، میتوانید درب شیشهها را با چسب نواری محکم ببندید. برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو کمی از بطری را خالی بگذارید تا با ایجاد خلاء مانع از رسیدن اکسیژن به آبلیمو، در نتیجه مانع از خراب شدن آن شود.
استفاده از قاشقهای چرب یا مرطوب
اگر برای استفاده از آبلیمو از قاشقهای چرب یا مرطوب استفاده نمایید، آبلیمو خیلی زود فاسد خواهد شد پس برای جلوگیری از فساد، از تماس آبلیمو با قاشق کثیف پرهیز کنید.
راه های جلوگیری از فاسد شدن آبلیمو
برای جلوگیری از فاسد شدن آبلیمو:
- آبلیموها را در یخچال نگهداری نمایید.
- آبلیمو را در معرض نور و گرما قرار ندهید.
- آبلیمو را در ظروف شیشهای مناسب بریزید.
- درب شیشهها را به خوبی ببندید تا هوا وارد نشود.
- روی آبلیمو مقداری روغن بریزید زیرا روغن سبب جلوگیری از رسیدن هوا به سطح آبلیمو شده و از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
- شیشههای حاوی آبلیمو را درون قابلمهای پر از آب جوش10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا آبلیمو استریل شود و دیرتر فاسد شود.
نحوه نگهداری آبلیمو در یخچال و فریزر
شما می توانید آبلیمو را فریز کنید بدین طریق که آب لیمو را درون قالب های مخصوص یا ظروف یکبار مصرف کوچک بریزید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. سپس آبلیمو های منجمد را از خارج نمایید و درون پاکت های فریزی نگه دارید و در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید. برای این که طعم و کیفیت اولیه آبلیمو حفظ شود باید آن را کمتر از سه یا چهار ماه درون فریزر نگهداری کنید.
آبلیمو را در بطری شیشه ای بریزید و ظرف های آبلیمو را در یخچال قرار دهید زیرا گرما آبلیمو را سیاه و خراب می کند. یک بطری باز نشده میتواند 6-12 ماه در یخچال نگهداری شود.
علائم فاسد شدن آبلیمو
آبلیمو فاسد شده دچار تغییر رنگ، تغییر بو شده و طعم آن ترش شده و در سطحش رشد کپک دیده می شود.
آبلیمو فاسد را مصرف کنیم؟
در صورت مشاهده هر یک ازعلائم تغییر رنگ، تغییر بو، ترش شدگی و رشد کپک مصرف آبلیمو توصیه نمیشود.