نکاتی برای پرورش مثبت اندیشی در شرایط سخت زندگی
اغلب در زندگی با چالش هایی مواجه می شویم که قدرت عاطفی و ذهنی ما را آزمایش می کند. زمان های دشوار ممکن است به طور غیرمنتظره ای ایجاد شوند. ما اهمیت حفظ نگرش مثبت برای غلبه بر چالش ها را با عزم راسخ درک می کنیم. در این بخش از هیچ یک نکاتی را برای پرورش مثبت اندیشی، حتی زمانی که شرایط سخت به نظر می رسند، آورده ایم.
1. همیشه به دنبال جنبه های خوب مسائل باشید
حتی در سخت ترین زمان ها، جنبه های مثبتی وجود دارد. آموزش ذهن برای شناخت درس ها، آموخته ها و فرصت های رشد در هر چالش می تواند دیدگاه ما را تغییر دهد.
2. شکرگزاری روزانه را تمرین کنید
هر روز چند دقیقه را به تفکر در مورد آنچه که برای آن سپاسگزار هستید، اختصاص دهید. قدردانی باعث می شود به جای چیزهایی که از دست داده اید، بر آنچه که دارید تمرکز کنید و احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
3. یک نتیجه مثبت را تجسم کنید
برای موقعیت کنونی خود یک نتیجه موفق را تصور کنید. تجسم مثبت باعث ایجاد انعطاف پذیری و انگیزه برای غلبه بر موانع می شود.
4. اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید
محیط شما می تواند بر طرز فکر شما تأثیر بگذارد. با افرادی ارتباط برقرار نمایید که مثبت اندیش بوده و دوست دارند جنبه های خوب چیزها را ببینند تا همراهی آنها در مواقع سخت شما را تشویق کند.
5. احساسات خود را بپذیرید
در شرایط سخت طبیعی است که طیفی از احساسات چون غم و ناراحتی، افسردگی و… را تجربه کنید. این احساسات را بپذیرید و پردازش کنید، سپس راه های سازنده ای برای مقابله با آنها پیدا کنید.
6. اهداف کوچک و دست یافتنی تعیین کنید
چالش ها را به مراحل قابل مدیریت تقسیم کنید و هر دستاورد کوچکی را جشن بگیرید. پیشرفت مداوم حس موفقیت و مثبت بودن را به همراه دارد.
7. از تجربه بیاموزید
هر چالش درس های ارزشمندی را به همراه دارد. در مورد آنچه آموخته اید و نحوه به کارگیری آن درس ها در آینده فکر کنید. تجربیات باعث می شود که شما بتوانید با هر چیزی که به سراغتان می آید، روبرو شوید.
8. مراقبت از خود را به طور منظم تمرین کنید
مراقب سلامت جسمی و روحی خود و همچنین روابط خود باشید. درگیر شدن در فعالیت های آرامش بخش، هیجان انگیز یا پاداش دهنده، مثبت اندیشی را تشویق می کند.
9. دیدگاه بلندمدت داشته باشید
به یاد داشته باشید که زمان های سخت تنها بخشی از زندگی شما هستند. اهداف بلند مدت خود را به خاطر بسپارید و اینکه چگونه این چالش ها به رشد شما کمک می کنند.
10. از داستان های افراد موفق الهام بگیرید
داستان های افرادی را بخوانید، گوش دهید یا تماشا کنید که بر چالش های مشابه شما غلبه کرده اند. این داستانها بینشهای ارزشمندی را ارائه میدهند.
11. از اخبار منفی دور بمانید
دسترسی گسترده به اخبار میتواند استرسزا باشد. به جای منابعی که صرفاً بر اخبار منفی تأکید دارند، تنها زمان خاصی از روز را برای دنبال کردن اخبار از منابعی که به تحلیلهای عمیق و متعادل میپردازند، اختصاص دهید.
12.بر لحظه حال تمرکز کنید
برای اینکه از جریان مداوم افکار و نگرانیها فاصله بگیرید و از استرسهای ناشی از محیط پیرامون رها شوید، بر لحظات حال تمرکز کنید.
13. یک پناهگاه ذهنی شخصی ایجاد نمایید
برای ایجاد آرامش درونی، فعالیتهایی چون مطالعه کتابهای الهامبخش، نوشتن در دفترچه، گوش دادن به موسیقیهای دلخواه، نقاشی و حتی پیادهروی در طبیعت و… را دنبال کنید که به شما انرژی و آرامش داده و فرصت میدهند تا به دنیای خودتان پناه ببرید.
14. از بدن و ذهنتان مراقبت کنید
خواب کافی و تغذیه سالم، ورزش مناسب تأثیر مستقیم بر احساسات و توانایی شما در مواجهه با چالشها دارد و به کاهش اضطراب و بهبود روحیه کمک میکند.
15. با طبیعت ارتباط برقرار کنید
تماس با طبیعت به کاهش استرس کمک میکند و احساس آرامش و تعادل را تقویت میکند پس به طبیعتگردی و گذراندن وقت در محیطهای طبیعی مانند پارکها و کوهها روی آورید تا اثرات مثبتش بر روحیه را ببینید.