آموزش خامه کشی کیک خانگی بدون ابزار خاص
بدون شک که مرحله نهایی اما لازم در تهیه کیک خامهای، خامه کشی آن است. این کار نه تنها کیکها را خوشمزهتر و مرطوبتر میکند، بلکه باعث میشود ظاهر آنها نیز جذابتر شود. بسیاری از افراد دوست دارند پس از پخت کیکهای خود، آنها را با خامه تزئین کنند اما شاید ندانند از کجا شروع کنند.
اگرچه این فرایند ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما واقعاً اینطور نیست. با دنبال کردن دستورالعملهایی که در این بخش از آموزش های آشپزی و شیرینی پزی هیچ یک ارائه میدهیم، به راحتی میتوانید کیک خود را به زیبایی خامه کشی کنید.
صفر تا صد خامهکشی کیک اسفنجی
در ادامه هر آنچه که باید در مورد مواد لازم، خامه کشی و درست کردن کیک بدانید؛ آورده شده است.
مرحله اول:پخت کیک اسفنجی
با هدف اینکه مراحل را کامل تر برای کاربران تازه کار توضیح داده باشیم، آموزش کیک اسفنجی ساده را هم در ابتدا خواهیم داشت.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی
مواد لازم | مقدار |
آرد | یک پیمانه (ترجیحاً آرد قنادی) |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری سرپر |
شکر | نصف پیمانه |
تخم مرغ | 3عدد |
شیر | نصف پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده
برای شروع، زرده و سفیده تخممرغها را جدا کرده و سفیدهها را با نصف شکر تا حدی بزنید که کاملاً پف کنند و در صورت برگرداندن ظرف، نریزند. زردهها را با باقیمانده شکر، شیر و وانیل هم بزنید تا کرمی شوند، سپس روغن را اضافه کنید.
آرد و بیکینگپودر را الک کرده و به مخلوط زردهها اضافه کنید. حالا سفیدهها را به آرامی به مخلوط اضافه کرده و با لیسک هم بزنید. در نهایت مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. پس از پخت و خنک شدن کیک، برش زدن و خامه کشی آغاز میشود.
مرحله دوم :روش خامه کشی کیک
بعد از آماده شده کیک اسفنجی، به روش زیر میتوانید خامه کشی کیک را در منزل انجام دهید.
برش زدن کیک
برای برش زدن کیک، صبر کنید تا کیک کاملاً خنک شود، سپس کیک را به ضخامت دو بندانگشت برش دهید. لایه بالایی کیک که شاید نامنظم باشد را صاف کنید.
مرطوب و خیس کردن لایههای کیک
این مرحله برای داشتن کیک نرم و خوشمزه ضروری است. کیک را با مایعی مثل کاپوچینو یا شیر کمی مرطوب کنید تا خامه بهتر روی آن بنشیند. رطوبت باید کم باشد و فقط به حدی که کیک کمی نم بگیرد و خیس شود.
خامه کشی کیک
- برای شروع، خامه را به خوبی با همزن بزنید تا فرم بگیرد. اگر از قبل خامه را در یخچال یا فریزر قرار داده باشید، بافت سفتتری خواهد داشت که بهتر است.
- اولین لایه کیک را روی سطح کار قرار دهید.
- کمی خامه روی آن بریزید و با کاردک یا چاقو صاف کنید. در این مرحله، میتوانید میوه یا سس مورد علاقه خود را اضافه کنید.
- لایه دوم کیک را بگذارید و دوباره خامه و میوه یا سس اضافه کنید و این کار را تا لایه آخر ادامه دهید.
- سطح بیرونی کیک را با مقدار کمی خامه بپوشانید. این کار را با کاردک و با نهایت دقت و حوصله انجام دهید و ظرف کیک را تکان دهید تا خامه یکنواخت پخش شود.
- کیک را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.
- بعد از گذشت نیم ساعت، حالا با قیف، میزان بیشتری خامه روی بدنه کیک بریزید و با کاردک یا پالت، خامه را صاف کنید؛ این مرحله به عنوان آسترکشی شناخته میشود که بعد از انجام آن باید 4 ساعت کیک داخل یخچال بماند.
- در انتها با قیفهای مخصوص، خامه را به شکلهای دلخواه روی بدنه کیک تزیین کنید و کیک را به مدت 3 الی 4 ساعت دیگر در یخچال بگذارید.
- پس از اتمام این مراحل، کیک خامه کشی شده شما آماده است.
نکات مهم در خامه کشی کیک
- هنگام پخت کیک اسفنجی حتماً سفیده ها و زرده ها را جدا کنید تا پف کیک بیشتر شود و خامهکشی راحتتر انجام شود.
- آرد را چند بار الک کنید تا سبک شود و کیک اسفنجیتری داشته باشید، این کار باعث میشود خامه روی کیک بهتر بنشیند.
- قبل از برش زدن، کیک را کاملاً خنک کنید. برش زدن کیک داغ احتمالا باعث ترک خوردن و خرد شدن آن شود که خامهکشی را مشکل میکند.
- خامههایی که چربتر هستند، برای خامهکشی مناسبترند. از خامههای باکیفیت استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
- برای راحتی کار، میتوانید از پودر خامه استفاده کنید که قوام بهتری دارد و کار با آن راحتتر است.