فرنی انجیر یک دسر خوشمزه و مقوی است که با ترکیب انجیر و فرنی تهیه میشود. این دسر بافتی نرم و طعمی شیرین دارد و مناسب برای پذیرایی یا تغذیه کودکان است.
فرنی انجیر؛ غذای مقوی برای مریض و ضد سرماخوردگی
فرنی انجیر یکی از دسرهای ایرانی و یک غذای راحت و سیرکننده برای بزرگسالان و غذای مقوی برای کودکان و نوزادان بالای ۶ ماه می باشد. فرنی نه تنها یک صبحانه مقوی و کامل برای بچه ها است و در لیست غذاهای ماه رمضان و غذاهای نذری محرم قرار دارد بلکه میان وعده ای مفید برای فصول سرد سال به شمار می رود که ضد سرماخوردگی و تقویت کننده سیستم ایمنی است.
فرنی انجیر به دلیل دارا بودن خواص انجیر سرشار از کلسیم، کربوهیدرات و انواع ویتامین در فصول پاییز و زمستان به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی کمک میکند. در این بخش از هیچ یک طرز تهیه فرنی انجیر و نکات مهم طبخ و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن فرنی انجیر را آموزش می دهیم.
مواد لازم جهت تهیه فرنی انجیر خانگی
مواد لازم | مقدار |
آرد گندم | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
شیر پرچرب | 2 لیوان |
انجیر خشک | 10 عدد |
خلال پسته و خلال بادام | برای تزئین |
دارچین و گل محمدی خشک | برای تزئین |
مراحل طرز تهیه فرنی ساده با انجیر
- ده عدد انجیر خشک را در مقداری آب جوش قرار دهید و چند دقیقه زمان بدهید تا کاملا نرم شوند.
- انجیرها را آبکش کنید.
- بعد از آبکش کردن انجیرها را گوشتکوب برقی یا مخلوط کن له کنید تا به شکل پوره در بیایند.
- آرد گندم و نشاسته ذرت را ترکیب نمایید و دو بار الک کنید.
- در ظرفی شیر سرد بریزید.
- آرد الک شده را به شیر اضافه نمایید و با قاشق یا لیسک هم بزنید تا آرد در شیر باز شود و گلوله گلوله نشود.
- پس از حل شدن آرد در شیر قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید شیر شروع به حباب زدن کند.
- مخلوط آرد و شیر را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- شکر را با باقی مواد بیافزایید و هم بزنید تا کاملا در مایه فرنی انجیر حل شود.
- انجیر پوره را به مواد افزوده و کاملا هم بزنید.
- بعد از افزودن پوره انجیر، دو تا سه دقیقه مواد فرنی را هم بزنید و سپس گلاب را اضافه کنید.
- بعد از آنکه فرنی به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید.
- فرنی را در ظرفهای مناسب سرو بریزید و با پودر دارچین، خلال بادام، خلال بادام و گل محمدی یا هر مغزیجات دیگر تزیین و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه فرنی انجیر مجلسی
- برای خوشمزهتر شدن فرنی، مقداری پودر یا عرق هل، پودر کاکائو یا زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
- برای غلیظ تر شدن فرنی میزان نشاسته را بیشتر در نظر بگیرید.
- برای لطیفتر شدن بافت فرنی با انجیر از شیر پرچرب یا خامه در تهیه آن استفاده کنید.
- برای تهیه فرنی انجیر با خامه خامه حتما به دمای محیط برسانید و فرنی که کمی از داغی افتاد، خامه را اضافه کنید.
- برای تهیه فرنی انجیر گردو به مایه فرنی مقداری مغز گردوی خرد شده بیافزایید.
- میتوانید از میزان کمتری شکر در تهیه این فرنی استفاده کنید.
- حتما آرد را در شیر سرد حل کنید زیرا آرد در شیر داغ گلوله گلوله میشود.
- فرنی انجیر را روی حرارت ملایم مداوم هم بزنید.
- در مرحله آخر و بعد از به غلظت رسیدن مایه فرنی می توانید مقداری کره به آن اضافه کنید.