هیچ یک،آیا صاحب یک سایت وردپرسی هستید؟ آیا استفاده اشتباهتان از وردپرس باعث شده که در رتبه بندی گوگل وضعیت مناسبی نداشته باشید؟ مطالبتان را به درستی بهینهسازی میکنید؟ آیا تنظیمات وردپرستان مطلوب است؟
ممکن است وبسایت وردپرس شما به درستی راهاندازی نشده باشد تا به شما این امکان را بدهد که از گوگل بیشترین میزان ترافیک را دریافت کنید. با در نظرگرفتن نکتههایی درباره بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو (SEO) در وردپرس، میتوانید ترافیک سایتتان را بهبود ببخشید.چند اشتباهی که در ساییتان نباید مرتکب شوید:
استفادهنکردن از کلمات کلیدی در آدرس
صفحه گوگل مایل است که کلمات کلیدی شما را هر چه که باشد ببیند، پس باید حتما در میان نام و آدرس صفحهتان این کلمات را هم بگنجانید. البته این کار اجباری نیست اما از نظر گوگل، در نظرگرفتن کلمههای کلیدی در میان نام صفحه امتیاز مثبتی برای سایت شما به شمار میآید.این مثال را نگاه کنید:
www.example.com/?p=132
این آدرس صفحه تقریبا یک فاجعه است. چون نه به موتورهای جستوجو کمک میکند که از طریق آن تیتر مطلب را تشخیص دهند، نه از دید کاربرهایی که عادت دارند از طریق URL محتوای موجود را متوجه شوند کمک خواهد کرد. نسخه بهینهشده این آدرس میتواند به صورت زیر تعریف شود:
www.example.com/wordpress-seo-tips
اقدام: قسمت پیوندهای یکتا در تنظیمات وردپرس را چک کنید. اگر سایتتان جدید است و هنوز راه نیفتاده بهتر است مقادیر این بخش را تغییر بدهید تا در آدرستان با انبوهی از ارقام مواجه نشوید.
استفادهنکردن از هیچگونه پلاگین وردپرس SEO
تعداد بسیار زیادی پلاگین وردپرسی وجود دارند که به شما در بهینهسازی محتوای سایت کمک میکنند و این مهم است که از آنها در سایتتان بهره بگیرید.
میتوانید از پلاگین YOAST SEO یا All in One SEO یا Premium Seo Pack یا هر مدل دیگری استفاده کنید اما بالاخره باید یکی را نصب کرده باشید.
در حال حاضر من YOAST Seo را پیشنهاد میدهم. این پلاگین در دو نسخه رایگان و تجاری عرضه شده است که البته نسخه رایگان میتواند نیازهای شما را برآورده کند.
هنگام ساختن یک مطلب جدید، «کلمات کلیدی» را مشخص میکنید. برای بالابردن رتبهتان به این دسته از کلمات کلیدی نیاز دارید.
هنگامی که در حال نوشتن مطلبتان هستید، این پلاگین محتویات آن را تجزیه و تحلیل میکند تا از درست بهینهشدن آن اطمینان حاصل کند. سپس به شما خواهد گفت که چه بخشهایی نیاز به ویرایش دارند.
این پلاگین به شما این اجازه را میدهد تا یک کلمه کلیدی اصلی یا در اصطلاح Focus keyword جهت بالابردن رتبه را تعیین کنید. علاوه بر این، نکاتی را برای بهینهسازی محتوایتان به شما ارائه میدهد.در این پلاگین آیتمهای سبز، نکات خوب و قرمزها مسائلی هستند که باید برطرفشان کنید.
حتی اگر شما با ماهیت SEO آشنایی نداشته باشید، این پلاگین کمک قابل توجهی به شما میکند و با راهنمایی خوبی که میکند میتوانید به راحتی محتوای خود را برای موتورهای جستوجو بهینه کنید.
نبود نقشه سایت با فرمت XML
نقشه سایت XML مانند فهرست محتویات یک کتاب میماند. این آیتم، صفحات سایت شما را مشخص کرده و به گوگل اطلاع میدهد که این محتویات ممکن است هر چند وقت یک بار تغییر یابد.
اگر سایت شما نقشه سایت XML نداشته باشد، گوگل بالاخره راه خودش را به سایت شما باز کرده و شروع به ایندکسسازی صفحات سایت میکند، اما ممکن است یکسری چیزها را از قلم بیندازد. مثلا تصور کنید، صفحهای در سایتتان دارید که از هیچ صفحهی دیگری به آن لینک داده نمیشود. این صفحهای است که احتمالا از دید گوگل پنهان میماند. اگر یک نقشه سایت XML بسازید، آن وقت تمامی صفحات موجود روی وبسايتتان که میخواهید شاخصگذاری کنید در آن لحاظ میشود. همچنین به گوگل اطلاع میدهد که مثلا هر چند وقت یک بار این صفحه را دوباره شاخصگذاری کند.
در واقع نقشههای سایت کار را برای خزندههای موتورهای جستوجو آسان میکنند تا به راحتی بتوانند بین محتوای سایت شما حرکت کنند.
یکی از مزایایی که نقشههای سایت دارند جداسازی نوع محتواست. مثلا اگر محتوایی به صورت ویدئویی داشته باشید به راحتی میتوانید ویدئوها را به صورت کاملا جدا از بخشهای محتوایی دیگر جدا کنید تا موتورهای جستوجو برای ایندکسکردن این نوع محتوا کار سختی در پیش نداشته باشند. اگر پلاگین YOAST Seo را نصب کرده باشید از بخش نقشه سایت میتوانید آن را مدیریت کنید.
لینکندادن بین پُستها
بهینهسازی صفحه شما تنها بخشی از SEO است. قسمت مهم بعدی آن ایجاد لینک برای محتویات است.وقتی پُستی را در وبلاگتان مینویسید باید با مراجعه به گوگل، محتویات مرتبط به این پست را در سایت خودتان پیدا کنید. سپس به این صفحات رفته و لینک پُست جدیدتان را در آنها اضافه کنید.در واقع وقتی داخل مطلبی به موضوعی اشاره میکنید که از قبل مقاله دیگری در ارتباط با آن موضوع دارید حتما آن را به مقاله مورد نظر لینک کنید. این کار باعث میشود اهمیت آن مقاله یا محتوا از دید گوگل بیشتر شود و در ایندکس موقعیت بهتری بگیرد.
جلوگیرینکردن از ایندکس صفحاتی که نباید ایندکس شوند.
خوب است که سایتتان را تمیز و مرتب نگه دارید. یکسری صفحات هستند که نباید ایندکس شوند. به عنوان مثال، وقتی کسی مشترک ایمیل سایت میشود، ما آنها را به صفحه «تشکر» هدایت میکنیم. دلیلی ندارد که این صفحه را ایندکس کنیم چون عملا هیچ ارزشی برای کاربر ندارد.
اقدام: اگر صفحهای در سایت دارید که ارزش خاصی برای کاربر در نتایج جستوجوی گوگل ندارد، پس بهتر است آن را ایندکس نکنید. برای این کار میتوانید از پلاگین YOAST کمک بگیرید. در واقع در این پلاگین شما میتوانید مشخص کنید که چه صفحاتی در گوگل یا موتورهای جستوجوگر دیگر ایندکس نشوند.
فراموشکردن بهینهسازی محلی یا لوکال سئو
یکی از مواردی که میتواند به هرچه بهترشدن ایندکس شما در گوگل کمک کند بهینهسازی محلی است. در واقع بهینهسازی محلی باعث میشود آدرس سایت شما از طریق آدرس کسبوکارتان یافت شود. البته که یکی از بهترین گزینهها که google business است برای کاربران ایرانی مسدود شده است اما شما میتوانید با معرفی کسبوکارتان به نقشه گوگل تا حدودی از این امکان استفاده کنید. همچنین با نصب پلاگینهای لوکال سئو میتوانید به بهبود برخی از تگهای دیگر در سایتتان کمک کنید. در واقع با استفاده از این پلاگینها برخی از قسمتهای سایتتان را با schemaها نشانهگذاری میکنید تا برای خزندههای موتورهای جستوجو کار را آسان کنید. صحبت در مورد schemaها به تنهایی چند مقاله میطلبد اما با کمی جستوجو میتوانید آشنایی کلی نسبت به آنها پیدا کنید. در فرآيند بهینهسازی تمام تلاش ما این است که به موتورهای جستوجو بفهمانیم که مطالب و محتوای ما ارزشمند است و میبایست برای دسترسی هر چه سریعتر به این محتوا کار را برای خزندههای این موتورها کاملا هموار کنیم. بهینهسازی یک سایت نکات و موارد بسیاری را شامل میشود اما نکاتی که در این مقاله به مختصر توضیح دادم نکات بسیار مهمی است که انجامندادنشان جزو اشتباهات یک سئوکار تلقی میشود.