پژوهشگران معتقدند میتوان با ایمنیدرمانی (ایمونوتراپی) نوعی سرطان کشنده تیروئید را درمان کرد.
به گزارش هیچ یک از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، بر اساس نتایج یک کارآزمایی بالینی که در جاما آنکولوژی (مجله انجمن پزشکی آمریکا) منتشر شده است، به نظر میرسد نوعی ایمنیدرمانی در درمان نوع کشندهای از سرطان تیروئید مؤثر باشد.
دکتر یوخن لورچ (Jochen Lorch)، سرپرست این پژوهش و عضو مرکز جامع سرطان رابرت اِچ. لوری دانشگاه نورث وسترن آمریکا، گفت: کارسینوم آناپلاستیک تیروئید تهاجمیترین و نادرترین نوع سرطان تیروئید است که ممکن است کشنده باشد و روشهای درمان آن محدود هستند.
پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن تصمیم گرفتند در این کارآزمایی بالینی ترکیبی از داروهای ایمنیدرمانی به اسامی نیوالیومَب (nivolumab) و ایپیلیموماب (ipilimumab) را آزمایش و با سرکوب سیستم ایمنی بیماران، سرطان را درمان کنند.
ایمنیدرمانی روشی برای درمان برخی بیماریها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ دستگاه ایمنی عمل میکند.
در این پژوهش، ۴۹ بیمار مبتلا به انواع مختلف سرطانهای تهاجمی تیروئید هر دو هفته یک بار به مدت حداکثر دو سال این داروها را دریافت کردند. فقط ۹ درصد از بیماران مبتلا به کارسینوم آناپلاستیک تیروئید به درمان پاسخ دادند و افراد مبتلا به کارسینوم مدولاری تیروئید هیچ پاسخی به این درمان ندادند.
لورچ گفت: نرخ پاسخ ۳۰ درصدی بیماران مبتلا به کارسینوم آناپلاستیک تیروئید به این درمان چشمگیر است؛ زیرا در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای این نوع سرطان وجود ندارد.
وی افزود: سه نفر از ۱۰ فرد مبتلا به سرطان تیروئید آناپلاستیک به این درمان پاسخ دادند که موفقیت چشمگیری بود. سرطان تیروئید آناپلاستیک یکی از تهاجمیترین سرطانها با میانگین میزان بقای تقریباً چهار ماهه است.
وی خاطرنشان کرد: ایمنیدرمانی برای همه انواع سرطانهای تیروئید مؤثر نبود؛ اما پاسخ بیماران مبتلا به سرطان تیروئید آناپلاستیک به این درمان، مستلزم پژوهش بیشتر است.