ایمپلنتهای ستون فقرات به ویژه ایمپلنتهای مخصوص کودکان، جزء تجهیزات پزشکی با فناوری بسیار پیچیده محسوب میشوند که از سوی فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان به تولید رسیده است.
به گزارش هیچ یک _ دکتر مجتبی سلیمی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان حوزه طراحی و تولید ایمپلنتهای ستون فقرات را از زمینههای تحقیقاتی این شرکت دانست و گفت: در سالهای ابتدایی فعالیت تنها ۴-۳ نوع محصول تولید میکردیم، اما به مرور زمان با حمایتهایی که از این مجموعه دانشبنیان صورت گرفت، ظرفیت تولید و تنوع محصولات شرکت افزایش پیدا کرد و درحال حاضر پروانه ساخت ۳۷ محصول را از اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی (سازمان غذا و دارو) دریافت کردهایم.
وی تصریح کرد: محصولات متنوعی از جمله پیچهای ستون فقرات، ایمپلنتهای گردن و کمر مخصوص بزرگسالان و مخصوص کودکان را تولید میکنیم. ما تنها شرکتی هستیم که در زمینه ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان در کشور فعالیت میکنیم. همچنین پژوهشگران شرکت در حال کار روی پیچ ستون فقرات با پوشش هیدروکسی آپاتیت را آغاز کردهاند که محصولی با فناوری پیشرفته (High Tech) محسوب میشود.
سلیمی خاطرنشان کرد: تمام محصولات تولیدی این شرکت با رعایت استانداردهای روز دنیا تولید شده و دارای مجوز تولید از اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی و همچنین ایزو ۱۳۴۸۵ (استاندارد مدیریت کیفیت تجهیزات پزشکی) و ایزو ۹۰۰۱ (استاندارد مدیریت کیفیت تولیدات و خدمات) هستند. این محصولات هرچه از لحاظ دانشی و فنی، پیچیدهتر باشند، فرایند اخذ مجوز آنها نیز طولانیتر خواهد شد. به عنوان مثال، طراحی و تولید پیچ ستون فقرات با پوشش هیدروکسی آپاتیت حدود ۵ سال زمان برد و تاکنون بیش از ۳۰ آزمون اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی را پشت سر گذاشتهایم تا به این مرحله رسیدهایم.
وی افزود: با توجه به اینکه تنها تولیدکننده ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان در کشور هستیم، اولویت اصلی شرکت، تأمین نیاز داخل است، اما تلاش میکنیم با ایجاد زیرساختهای جدید و توسعه فعالیتها، ظرفیت تولید شرکت را افزایش داده و با نیازسنجی از بازارهای منطقه، برنامههای صادراتی شرکت را نیز به زودی آغاز کنیم. برای ورود به بازارهای صادراتی نیز به دنبال اخذ گواهینامه CE اروپا هستیم که یکی از الزامات برای صادرات به اغلب کشورهای دنیا محسوب میشود.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان یکی از چالشهای اساسی شرکتهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی را قیمتگذاری دستوری عنوان کرد و گفت: عمده چالش ما درحال حاضر بحث قیمتگذاری دستوری است که بر فعالیت شرکتهای این حوزه تأثیر منفی گذاشته است. حدود ۲۸ ماه است که افزایش قیمتی در محصولات نداشتیم؛ درحالی که در این مدت قیمت مواد اولیه با توجه به نوسانات ارز بیش از ۲ برابر شده است و در کنار این موضوع باید به افزایش سایر هزینهها از جمله دستمزدها هم اشاره کرد. ادامهدار بودن این شرایط (قیمتگذاری دستوری) شرکتها را در ادامه فعالیت و پیگیری فعالیتهای پژوهشی دچار مشکلات جدی خواهد کرد. معتقدم در حوزه قیمتگذاری و بحث فروش و توزیع محصولات، نیازمند اصلاحات و بازنگریهایی هستیم.