هیچ یک،مطمئنا نوشته قبلی ما را در مورد آزمون نفسگیر آیلتس مطالعه کردهاید و امیدواریم راهکارهای پیشنهادی ما کمی مورد استفاده شما عزیزانمان قرار گرفته باشد. آیلتس مهارناشدنی، کماکان یکی از موضوعات داغ بحث نسل تحصیلکرده کنونی ماست. میدانیم که دستوپنجه نرمکردن با انواع مشکلات آن نه تنها دوستانمان را خسته میکند بلکه برخی اوقات باعث سردرگمی آنها نیز میشود. این سردرگمیها گاهی اشتباهات فاحشی را به بار میآورد که آزموندهندگان مجبورند برای جبران آنها و رسیدن به نمره دلخواه چندین بار این آزمون را تکرار کنند و فشار روانی و اقتصادی زیادی را بر خود متحمل شوند. از اين رو بر آن شدیم که چند اشتباه مهلک و مشترک آزموندهنگان آیلتس را با شما در میان بگذاريم و در مورد آنها شما عزیزان را آگاه کنیم. باشد که انتشار تجربیات ما زکات علمی باشد که در این سالیان کسب کردهایم.و حالا چند اشتباه مهلک در آزمون آیلتس
1- عدم توجه به صورت سوالات (instruction) ریدینگ و لیسنینگ
لطفا به صورت سوالات، دستورالعملها و سرتیتر جداول دقت زیادی داشته باشید. به عنوان مثال صورت سوال در جای خالی نیاز به پرکردن آن با یک کلمه دارد در حالی که شما طبق عادت با دو یا سه کلمه آن را پر میکنی و حتی اگر جواب در کل درست باشد شما نمره را کسب نخواهید کرد.
2-استفاده از کامپیوتر و تایپ جهت تمرین مهارت رایتینگ
شاید به نظر خندهدار برسد که در عصر تکنولوژی کنونی به شما توصیه میشود که با لپتاپ و کامپیوتر شخصی خود تمرین مهارت نوشتاری نکنید. دلایل آن را خدمتتان عرض میکنیم. اول مهارت رایتينگ در آزمون اصلی بر اساس کاغذ و قلم است و بهتر است از همین ابتدا خود را با شرایط آزمون مطابقت دهید. دوم نرمافزار ورد غلطهای دیکتهای شما را به طور خودكار برطرف میکند و شما در حالت آزمون تسلط کافی روی دیکته کلمات ندارید.
3-عدم درخواست تکرار سوال و تصحیحنکردن جمله اشتباه در مهارت اسپیکینگ
دوستان عزیز شاید به این نکته در مهارت اسپیکینگ توجه کافی نداشته باشید که میتوانید در هنگام مصاحبه اگر سوالی را متوجه نشدید دوباره محترمانه درخواست تکرار دهید. زیرا درک سوال و پاسخ مناسب دو معیاری هستند که در ارزشیابی ممتحن بسیار تاثیرگذارند. از سوي دیگر هر زمان متوجه شدید که جمله را اشتباه بیان کردهاید بهتر است آن را در لحظه تصحیح کنید و نمرهای را از دست ندهید.
4-باور اینکه متنهای قسمت ریدینگ آکادمیک یا مهارت درک مطلب آکادمیک همیشه از آسان به سخت است.
اشتباه مهلک دیگر آزموندهنگان ما این است که فکر میکنند کل سوالات و بخشهای مختلف این آزمون از سخت به آسان است و این بدان معناست که هر چه در آزمون پیش میروید، سوالات سختتر میشوند. این نکته در مورد بخشها و سوالات ریدینگ نوع جنرال نیز صدق میکند اما آنچه شاید نمیدانستید این است که در مورد بخشها و سوالات ریدینگ آکادمیک این نکته صدق نمیکند. این بدان معناست که اولین متن ریدینگ آکادمیک لزوما آسانترین متن نیست و اتفاقا ممکن است از متنهای سخت آزمون محسوب شود. پس توصیه میکنیم قبل از شروع به پاسخگویی به سوالات، ابتدا به هر سه متن ریدینگ آکادمیک نگاه کنید و بر اساس نوع متن و نوع سوالات، با متنی شروع کنید که به نظر شما راحتتر است.
5-عدم توجه در انتقال جواب درست به پاسخنامه
بسیاری از عزیزان آزموندهنده ما در لحظات پایانی اقدام به واردكردن پاسخ سوالات به پاسخنامه میکنند و همانجا کافی است تا یکی از پاسخها را جابهجا وارد کنند. لطفا فراموش نکنید هنگام منتقلکردن جوابها به پاسخنامه به شماره سوال دقت کنید و آن را برای خود تکرار کنید تا جوابها را جابهجا ننویسید.