هیچ یک،رژیم غذایی شما وظیفهای بیش از پرکردن شکمتان دارد. خوراکیهایی که میخورید یا عملکرد مغز و خلاقیتتان را افزایش میدهند و یا باعث کندذهنی و بیحوصلگیتان میشوند. خلاصه بگوییم، همین امروز باید خوردن بعضی چیزها را یا به طور کلی قطع کنید یا به خاطر خودتان و توانایی ذهنیتان هم که شده، مصرفشان را کاهش دهید.در ابتدا به ده خوراکیای میپردازیم که دوست مغز شما هستند:
1-چای بابونه
چای یا دمنوش بابونه نه تنها باعث خواب بهتر شما میشود، بلکه میزان توانایی شناختی مغزتان را در طول ساعات بیداری نیز افزایش میدهد. به ویژه به یاد داشته باشید که در طول ماههای سردتر سال به نوشیدن چای بابونه رو بیاورید.
2-لوبیا
علاوه بر اینکه لوبیا منبع خوب و ارزان پروتئین به شمار میآید، میزان قابل توجهی منیزیم و فولات نیز دارد که از ابتلا یا پیشرفت بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
3-تخم مرغ
سالمندانی که از کمبود ویتامین D رنج میبرند، زودتر به مشکلات شناختی دچار میشوند. خبر خوبی برایتان داریم! فقط با مصرف یک یا دو تخم مرغ در روز میتوانید میزان قابل توجهی از ویتامین D روزانهتان را تامین کنید.
4-کره بادام
اگر بتوانید کره بادام را جایگزین کره بادام زمینی کنید، میتوانید به بهبود حافظهتان کمک شایانی کنید. اگر این گزینه را در دسترس ندارید، از همان مغز بادام استفاده کنید، زیرا بادام میزان بسیار زیادی ویتامین E دارد (تقریبا سه برابر کره بادام زمینی) که از نقص عملکرد شناختی مغز جلوگیری میکند.
5-آووکادو
همه آووکادو را به عنوان میوهای چرب و چیلی میشناسند! اما اشتباه نکنید. چربی آووکادو چربی خوبی است که در واقع از بیماریهای قلبی-عروقی جلوگیری کرده، ضد افسردگی است و باعث سیری طولانیمدت شما نیز میشود.
6- ماهی سالمون
سالمون ماهی چربی است، اما اسید چرب امگا سه موجود در ماهیهای چرب باعث افزایش حافظه و سرعت به یادآوری خاطرات میشود.
7-بروکلی
اگر همیشه نام کسانی را که با آنها ملاقات میکنید از یاد میبرید، بروکلی پیشنهاد خوبی برای این مشکل شما خواهد بود. بروکلی سرشار از ویتامین K است.
8- گوجه گیلاسی
میوهها و سبزیجاتی که رنگ قرمز روشن یا نارنجی دارند، سرشار از کاروتنوئید هستند. این ماده مغذی در طولانیمدت باعث بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه میشود. یکی از موادی که منبع خوبی از کاروتنوئید به شمار میآید، پوست گوجه است که افسردگی را از شما دور میکند. گوجههای گیلاسی، با مقایسه با همتای معمولیشان، پوست بیشتری دارند و به همین خاطر مشخصا این نوع گوجه را توصیه ميكنيم.
9-چغندر
چغندر مادهای به نام بتائین و میزان نسبتا خوبی از فولیک اسید دارد که به ثبات حال و سلامت روانی و ذهنیتان کمک میکند. همچنین خوراکی خوبی برای کاهش وزن به شمار میآید.
10-چای سبز
چای سبز به بهبود شکلپذیری مغز کمک کرده و باعث افزایش سرعت یادگیری میشود.
هشت ماده غذاییای که باید یا به طور کلی مصرفشان را قطع كرده یا کاهش دهید.
1-پاپکورنهای کرهای مایکروویوی
اگر فکر میکنید فیلمی که دارید نگاه میکنید، خیلی ترسناک است، احتمالا نگاه دقیقی به آن ظرف پاپکورن روبهرویتان نینداختهاید! اگر به روش سنتی آنها را درست کرده باشید، مشکلی نیست. اما اگر نوع مایکروویوی آن را انتخاب کرده باشید، باید بدانید که آنها شامل چربیهای ترانس بسیار مضری برای قلب هستند. حتی برخی از آنها با مادهای شیمیایی به نام دیاکتیل تولید شدهاند که سلولهای یکی از حیاتیترین ارگانهای بدن را از بین میبرند: سلولهای مغز را!
2-مافینها و کیکهای تجاری
این کیکهای سرشار از شکر، فروکتوز بالا و چربیهای ترانس باعث افزایش استرس و چاقی و کاهش قدرت مغز و حافظه میشوند.
3-نوشابه
حرفی برای گفتن نیست! همه میدانیم که نوشابه چه تأثیر بدی روی بدن و مغز میگذارد. اگر فکر میکنید با نوشیدن نوشابههای بدون شکر مشکل را حل کردهاید، باید بدانید که آسپارتام، شیرینکننده مصنوعی موجود در این نوشابهها، تاثیر منفیای روی مغز و حافظهتان میگذارد و باعث میشود که تمرکزتان را از دست بدهید. به عنوان یک جایگزین خوب میتوانید آبمیوه طبیعی یا «دیتاکس واتر»، آب تصفیهشده با تکههای میوه، لیمو و نعناع که چند ساعت در یخچال مانده باشد، بنوشید.
4-تن ماهی
میگویند که دوبار در هفته باید ماهیهای چرب مثل ماهی تن یا سالمون مصرف کرد. اما اگر بیش از حد این کار را انجام دهید، بیش از اینکه به بدنتان سود برسانید، ضرر میزنید. ماهی تن مقدار جیوه بالایی دارد و مصرف بیش از اندازه آن باعث کاهش عملکردهای شناختی میشود. اگر ماهی دوست دارید، ماهیهای دیگر با چربی کمتر مانند قزلآلا را امتحان کنید.
5- سس سویا
البته که استفاده کم آن در کنار سوشی ضرری ندارد، اما باید بدانید که یک قاشق غذاخوری سس سویا تقریبا 40 درصد از نیاز روزانهتان به نمک را تامین میکند! مصرف بیش از اندازه نمک و محصولات شور، مانند سس سویا میتواند مانع خونرسانی درست به مغز و باعث ایجاد نقص در تمرکز، مهارت سازماندهی و حافظه شود.
6- کباب دنده
چربترین نوع گوشت! این گوشت نه تنها به قلبتان ضرر میزند، بلکه مصرف بیش از اندازه چربیهای اشباعشده میتواند باعث ایجاد آلزایمر و تاثیر منفی بر عملکرد شناختی مغزتان شود.
7-روغن جامد
اگر قرار باشد فقط یکی از محصولات غذایی را به طور کلی کنار بگذارید، روغن جامد در صدر فهرست خواهد بود. روغن جامد نه تنها باعث چاقشدن شما میشود، بلکه مشکلات جدی ذهنی و مغزی نیز ایجاد میکند. مصرف چربیهای ترانس (به خصوص روغن جامد) میتواند باعث کاهش تواناییهای شناختی و کوچکشدن مغز در طولانیمدت شود.
8-گوشتهای پردازششده
اگرچه نمیتوان طعم خوب ژامبون دودی یا سوسیس بندری را انکار کرد، اما مصرف بیش از اندازه این محصولات باعث ایجاد مشکلات مغزی میشود. این قبیل غذاهای شور و سرشار از پروتئین بدن را کمآب کرده و تمرکزتان را از بین میبرد. حداقل زمانی که این نوع محصولات پروتئینی را مصرف میکنید، نوشیدن چند لیوان آب بیشتر را از یاد نبرید.