اگر چه تصمیم بانک مرکزی برای حذف ارز نیمایی ممکن است در بلندمدت به شفافیت بیشتر بازار ارز کمک کند، اما پیامدهای کوتاهمدت آن، بویژه در شرایط تورمی و فشار بر معیشت عمومی، نیازمند بررسی دقیق و شفافیت بیشتر در اجرای آن است .
به گزارش هیچ یک _ کارشناسان اقتصادی معتقدند حذف ارز نیمایی میتواند در مدیریت بازار ارز تأثیرگذار باشد.
به باور آنها، انتقال معاملات نیما به بازار توافقی ارز در شرایط کنونی که به آغاز سال نو میلادی نزدیک میشویم علاوه بر افزایش تقاضا برای تسویه ارزی، باعث افزایش عرضه ارز و مدیریت بازار و اقدامی در راستای کاهش توزیع رانت خواهد شد.
همچنین فعالان بخش معدن و صنایع معدنی نیز نگاه مثبتی به این تحول دارند و البته نگران هستند که با تغییر شرایط، دولت مجدداً سیاستهای ارزی را تغییر دهد و فعالان اقتصادی را غافلگیر کند.
در هر صورت اگر چه تصمیم بانک مرکزی برای حذف ارز نیمایی ممکن است در بلندمدت به شفافیت بیشتر بازار ارز کمک کند، اما پیامدهای کوتاهمدت آن، بویژه در شرایط تورمی و فشار بر معیشت عمومی، نیازمند بررسی دقیق و شفافیت بیشتر در اجرای آن است.
راهاندازی بازار ارز تجاری و پایان دادن به ارز چند نرخی میتواند نقطه عطفی در سیاستهای ارزی ایران باشد.
اگرچه این تغییرات نویدبخش کاهش مشکلات اقتصادی هستند، اما بانک مرکزی باید با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه و مبتنی بر اصول اقتصادی، زمینههای لازم برای ایجاد یک نظام ارزی پایدار و کارآمد را فراهم آورد تا مردم بتوانند از ثمرات این تغییرات بهرهمند و مسیر برای توسعه رونق و شکوفایی اقتصاد کشورمان هموار شود.