برخلاف اینکه تصور میشود سکته مغزی فقط در سنین بالاتر رخ میدهد، برخی عوامل هستند که سبب سکته مغزی در سنین جوانی میشود.
به گزارش هیچ یک _ این روزها علاوه بر سکته قلبی که یکی از مهمترین علل مرگ و میر در ایران و جهان است شاهد سکته ظهور و بروز سکته های مغزی هستیم.
ابان تمسال بود که دبیر انجمن سکته مغزی ایران با بیان اینکه نتایج مطالعات درباره سکته مغزی بیانگر این است که بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱۵۰ به ازای هر ۱۰۰هزار نفر در هر سال است، اظهار کرد: البته میزان بروز سکته مغزی در کشور از متوسط جهانی بیشتر بوده و حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است.
با این وجود یکی از اتفاقات درباره بروز سکته مغزی، جوانان هستند. شاید همیشه انتظار می رود افراد در سنین بالاتر به سکته مغزی مبتلا شوند، اما این روزها اصلا عجیب نیست که افراد جوانتر و زیر سن ۴۵ سال گرفتار سکته مغزی شوند.
درهمینباره دکتر فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب به خبرآنلاین میگوید: «سکته های مغزی بیشتر در سنین بالا رخ میدهد، اما نباید فراموش کرد که ۱۰ الی ۱۵ درصد سکته های مغزی برای سنین جوانی است.»
او ادامه میدهد: «علت سکته مغزی در سنین پایین، یعنی سنین زیر ۴۵ سال اهمیت دارند، یکسری عوامل خطر مانند مصرف سیگار، الکل، داشتن فشارخون بالا، دیابت، چاقی، برای سکته مغزی میان افران جوان و افراد با سنین بالاتر مشترک است .»
اشرافی بیان میکند: «یکسری عوامل خطر هستند که می توانند افراد جوان را به سکته مغزی مبتلا کنند، از جمله بیماری های قلبی، این بیماری ها می توانند ناهنجاری های دیوار قلب باشد که سبب ایجاد سکته مغزی میشود.»
او ادامه میدهد: «همچنین افراد مبتلا به اختلالات ریتم قلبی هم در معرض خطر هستند. یکی دیگر از عوامل سکته مغزی در سنین جوانی اختلالات انعقادی خون است که میتواند به صورت ارثی یا در بدو تولد افراد به آن مبتلا باشند.»
این متخصص میگوید: «از دیگر علل سکته مغزی در افراد جوان می تواند اختلال های روماتولوژی باشد که سبب ایجاد التهاب عروق مغز میشود. پارگی دیواره عروق که بیشتر در گردن ایجاد میشود از عوامل دیگر سکته مغزی است.»
اشرفی بیان میکند: «یکی از مواردی که شایع شده و الان در جامعه دیده میشود سو مصرف مواد مخدر است، ترکیبات کریستال یا شیشه یا مواردی از این نوع میتواند منجر به سکته مغزی شود.»
اشرافی می گوید: «بنابراین کسی که مبتلا به سکته مغزی در سنین زیر ۴۵ سال میشود باید علاوه بر بررسی های معمول یکسری بررسی های تکمیلی مانند بررسی اختلالات انعقادی، بررسی قلب توسط اکوهای پیشرفته، انجام شود تا بتوان به طور دقیق تر علت سکته مغزی در افراد جوان را بررسی کرد.»