مردان بخوانند:رفتار با زن پریود
دوران قاعدگی برای بیشتر خانمها سخت و کلافه کننده است. یکی از راههای تلطیف شرایط هر خانم در این دوره، همراهی و حمایت همهجانبه همسر از اوست. وظیفه مرد در پریود همسر اهمیت فراوانی داشته و منجر به استحکام هرچه بیشتر روابط زناشویی می شود.
در بسیاری از مواقع بانوان در این دوران توسط همسرشان درک نمی شوند و همین امر باعث شکایت و دلخوری بسیاری از خانمهاست. گرچه آقایان هرگز قاعدگی را تجربه نمیکنند، اما ضروری است درباره آن و رفتار مناسب با همسر در دوران قاعدگی بیاموزند تا زندگی روی خوش و آرامش را به آنها نشان دهد. در این بخش از هیچ یک به وظیفه آقایان در دوران پریودی همسرشان پرداخته ایم.
شرایط را درک کنید
احتمال بروز علائمی مثل حالت تهوع، افت فشار شدید، تغییر خلق و خو، لرزش و بیحسی دستوپا در دوران قاعدگی وجود دارد که در هر خانمی با دیگری متفاوت است، شرایط را درک کنید و به همسرتان نگویید “دیگه زیادی شلوغش کردی” یا ” آخه مگه دفعهی اولته؟” “ انگار فقط تو پریود میشی” و… این حرف ها باعث میشود که زن، خود را در مقابل این حجم از درد و ناراحتی تنها ببیند و حس کند از طرف شوهرش درک نمیشود.
در کارها کمک کنید
خانم ها در در دوران قاعدگی با مشکلات و جسمی و روحی روبرو هستند و توان انجام همه کارهای منزل را ندارند، آقایان بهتر است در این دوره بدون غر زدن، منت گذاشتن و…در کارهای خانه مانند جارو کشیدن، ظرف شستن، آشپزی و… کمک کنند تا نگرانی زن کمتر شده و حس آرامش و امنیت یابد.
رفتارهای جنسی خود را کنترل کنید
یک از مهمترین وظایف مرد در پریود خانمها کنترل رفتارهای جنسی است. برای برقراری رابطه یا به خاطر عدم آمادگی برقراری رابطه از طرف همسرتان، او را تحتفشار قرار ندهید.
به زمان و سیکل پریودی همسرتان توجه کنید
اطلاعات خود را در مورد چرخه قاعدگی بالا ببرید و بدانید که زن در چنین شرایطی با چه مشکلاتی روبرو است تا در موقعیت مقتضی بتوانید بهترین واکنش را داشته باشید و شرایط جسمی و روحی خوبی برای او فراهم سازید.
صبور باشید
به طور تخمینی از هر 4 زن قاعده 3 نفر برخی از علائم سندروم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند،این سندرم معمولا بین زمان تخمکگذاری و شروع پریودی (تقریباً 2 هفته قبل از پریودی) بروز میکند و گاهی تا چند روز پس از شروع قاعدگی ادامه یابد پس دوران PMS یکی از حساسترین برهههای زمانی است که همسرتان نیازمند درک متقابل و حمایت عاطفی از طرف شماست، صبور باشید و با کج خلقی همسرتان مقابله به مثل نکنید و از گفتن جمله های زننده ای چون “چته؟ نکنه پریودی؟” دوری کنید.
گفتگوی مثبت داشته باشید
بیشتر زن ها در زمان قاعدگی به شدت عصبی و بی منطق می شوند و وظیفه مرد است که به هیچ وجه با زن جر و بحث نکند و گفتگوی مثبت داشته باشید. ابراز محبت کلامی را فراموش نکنید؛ حرفهایی بزنید که حس کند در زمان عادت ماهیانه هم مانند زمانهای دیگر زیبا و باهوش است و به او نشان دهید که چرخه عادت ماهانه او حال شما را بد نمیکند.
کارهایی که به او احساس بهتری می دهند انجام دهید
همراه او ورزش کنید تا دردش کاهش یابد، شرایط را برای خواب و استراحت او فراهم سازید،ماساژ و نوازش و تهیه دارو و کیسه آب گرم یادتان نرود، اگر نیاز به تنهایی دارد به خواسته اش احترام بگذارید، در کل کارهایی انجام دهید که زن با آنها احساس بهتری یابد.
خوراکی و نوشیدنی مقوی بخرید
اگر همسرتان در این دوران احساس ضعف می کند،برای او خوراکی مقوی بگیرید، ماهی قزلآلا، کرفس و سبزیجات تازه مانند شوید و جعفری میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. شکلات تلخ (حداقل 70 درصد) میتواند موجب کاهش استرس شود.
شنونده خوبی باشید
در این دوران به دلیل نوسانات هورمونی همسرتان حساس تر خواهد شد، زمانی که او از غم ها و ناراحتی هایش صحبت کرده و با شما درد و دل می کند، تمام تمرکز و توجه تان را روی صحبتهای او بگذارید و شنونده خوبی باشید.