والدین چه انتظاراتی از سرویس مدرسه دارند؟
برخی از والدین به علت دور بودن مسیر خانه شان از مدرسه ناگزیر هستند که خودشان ، کودکانشان را به مدرسه ببرند. اما به دلیل مشغله های گوناگون نمی توانند همه روزه خود آنها را به مدرسه برسانند بنابراین ترجیح می دهند برای او سرویس بگیرند. انتخاب سرویس مدرسه بر عهده والدین است. والدین باید در انتخاب سرویس مدرسه کودکان بی نهایت سخت گیری کرده و به سادگی از کنار نکاتی که به ظاهر بی اهمیت هستند نگذرند تا فردا روز دچار افسوس و پشیمانی نشوند. در این بخش از هیچ یک شما را با ویژگی های یک سرویس مدرسه خوب آشنا می کنیم.
راننده سرویس مدرسه باید قابل اعتماد باشد
راننده سرویس باید قابل اعتماد باشد زیرا قرار است فرزند شما بخشی از روز را با او بگذراند و ممکن است در راه هزاران مشکل کوچک و بزرگ پیش آید . بنابراین اگر فردی را می شناسید و به او اطمینان دارید این فرد را انتخاب کنید. والدین باید حریم خصوصی فرزندانشان را بدون رودربایستی به آنان آموزش دهند و نحوه مواجهه با متجاوزین به این حریم را نیز به آنان یاد دهند.
راننده سرویس خانم
راننده سرویس باید عدم سوء پیشینه داشته باشد
راننده سرویس شما باید ، عدم سوء پیشینه داشته باشد و دارای گواهی عدم اعتیاد باشد. گواهی سلامت رانندگان سرویس دانش آموزی که برای مدت یکسال توسط شهرداری ها صادر می شود نیز بسیار مهم است.
سرویس مدرسه باید قیمت مناسب داشته باشد
مسئولیت استفاده از سرویس مدارس مجاز برعهده مدیران مدارس است. پول دریافتی از والدین بابت سرویس مدرسه دانش آموزان بین مدرسه و پیمانکار و راننده تقسیم می شود و به دلیل وجود واسطه ای همچون پیمانکار، شما باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
راننده سرویس باید وقت شناس باشد
سرویس مدرسه، باید به موقع دانش آموزان را به مدرسه برساند و وقت شناس باشد. یک راننده ی خوب باید هر روز رأس ساعت مشخصی دانش آموزان را از جلوی درب منزل سوار کرده و به مدرسه برساند و همینطور به محض تعطیلی مدرسه، دانش آموزان را به خانه ببرد.
گرفتن سرویس برای مدرسه
اصول مهم در انتخاب سرویس مدرسه
می توانید راننده ی خانم برای فرزندتان انتخاب کنید
والدین دانش آموزان دختر، نگرانی بیشتری در مورد فرزندشان دارند، به همین دلیل ترجیح می دهند که دخترشان با راننده ی متعهد خانم به مدرسه برده شود.
خودرو باید تمیز و ظاهر خوبی داشته باشد
سرویس مدرسه فرزندتان باید از پاکیزگی و راحتی برخوردار باشد و ظاهر تمیزی داشته باشد.
خودرو باید بیمه باشد
همه رانندگان و خودرو های سرویس مدارس باید بیمه باشند تا اگر خدایی نکرده اتفاقی هنگام ایاب و ذهاب دانش آموزان بیفتد، به راحتی قابل پیگیری و جبران باشد.
قوانین سرویس مدرسه
سرویس مدرسه باید دارای معاینه فنی باشد
سرویس مدرسه حتما باید دارای معاینه فنی بوده و نقص فنی نداشته باشد. والدین باید در خصوص صلاحیت راننده و نیز داشتن برچسب خودرو و کارت سرویس مدرسه راننده اطمینان حاصل کنند. چنانچه سرویس مدرسه فاقد مجوز است والدین باید هرچه سریعتر موضوع را به پلیس راهنمایی و رانندگی اطلاع دهند. قانون خودروهای فاقد برچسب سرویس مدارس 30 هزار تومان جریمه خواهند شد.
راننده نباید بیش از حد مجاز دانش آموز سوار کند
والدین باید دقت داشته باشند که راننده بیش از حد مجاز خودرو، دانش آموز سوار نکند زیرا سوار کردن سرنشین اضافه به معنی محرومیت دانش آموزان از کمربند ایمنی است و والدین در برخورد با این تخلف باید جدی باشند.
از راننده بخواهند در محل مناسبی فرزندشان را پیاده کنند
نمناک توصیه می کند تا والدین باید از راننده خودرو بخواهند ، خودرو را در محل مناسبی پارک کرده و دانش آموزان را تا درب مدرسه همراهی کند.سوار و پیاده کردن دانش آموزان در حالت پارک دوبله به معنی عبور دانش آموزان از میان خودروها است.
نکات ایمنی سرویس مدرسه
باید ها ونباید های سرویس مدرسه
به نحوه برخورد راننده دقت کنند
والدین باید از فرزندشان بخواهند که نحوه رفتار راننده در سرویس،حرکات نمایشی، سرعت و … را به آنها اطلاع دهند و باید پیگیر تخلفات راننده باشند. دانش آموزان باید نقش همیاران پلیس را داشته باشند و در صورت دیدن تخلفاتی نظیر صحبت با تلفن همراه و نبستن کمربند ایمنی، خوردن و آشامیدن، یا استعمال دخانیات و … مودبانه و محترمانه این تخلفات را به راننده تذکر دهند.
رانندگان سرویس مدارس، معلمان کلاس سیار ترافیک هستند و نقش آنان در تعلیم مقررات راهنمایی و رانندگی به دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است.رانندگان سرویس های مدارس باید با رانندگی ایمن به سلامت دانش آموزان توجه ویژه ای داشته باشند.
راننده سرویس باید گواهینامه داشته باشد
برای آنکه راننده ای بتواند به عنوان سرویس مدرسه فعالیت کند باید حتما دارای گواهی نامه پایه 3 بوده که دو سال از دریافت آن گذشته باشد.
راننده بهتر است متاهل باشد
راننده سرویس باید 23 سال تمام داشته باشد و اگر راننده مرد است باید متأهل باشد اما شرطی برای تأهل رانندگان زن وجود ندارد.
باید دانش آموزان زیر 12 سال را روی صندلی جلو سوار نکند
سوار کردن دانش آموزان کمتر از 12 سال روی صندلی جلو خودرو ممنوع است و در صورت مشاهده پلیس با آن برخورد خواهد کرد. ظرفیت خودروهای سواری باید چهار نفر باشد و اگر خودرویی بیشتر از ظرفیت مجاز خود اقدام به سوار کردن دانش آموزان کند پلیس با آن برخورد می کند.