ارتباط کوتاهی قد و اعتماد بنفس ضعیف
اگر درگیر کوتاهی قد هستید و حس میکنید قد شما برایتان مهم است و این مسئله باعث ناراحتی شما میشود، باید بدانید که این مسئله تأثیر زیادی بر اعتماد به نفس شما داشته و شما را به چالش کشیده است و شما باید با وجود این ویژگی، هرگز اعتماد بنفس خود را از دست ندهید. به طور دقیقتری بر روی این مسئله تمرکز خواهیم کرد تا شاید راهکاری سازنده برای این مورد به شما ارائه گردد.
دلیل ناسازگاری شما با شرایط
به این سؤالات فکر کنید:
- چه کارهایی میتوانید برای تغییر شرایط خود (مانند ارتفاع قد) انجام دهید؟
- آیا تاکنون تلاشی برای تغییر این شرایط انجام دادهاید؟
- آیا این شرایط قابل تغییر هستند؟
اگر شرایط را بررسی کرده و متوجه شدهاید که قابلیت تغییر ندارند، مسئلهای که اهمیت دارد، نگرش و باوری است که شما درباره خود و ارتفاع قدتان دارید و تا چه حدی آن را پذیرفتهاید و با آن سازگار شدهاید.
هر چقدر نگرشتان درباره خودتان منفیتر باشد، وضعیت شما نیز بدتر خواهد شد و این باور میتواند بر عملکرد شما در زمینههای مختلف از جمله فردی، خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی تأثیرگذار باشد. نگرشی که شما نسبت به خودتان دارید، به طور مستقیم با اعتماد به نفس شما در ارتباط است و میتواند اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد و این چکیده ی تمام آن نکاتی است که روانشناسان میگویند.
راه حل مناسب شما چیست؟
همانطور که میبینید، قدرت پذیرش شما نسبت به کیفیت عملکردتان بسیار مهم است. در حال حاضر، تمرکز خود را بر تواناییها و قابلیتهایتان متمرکز کنید و آنها را تقویت کنید. هرچه بیشتر ویژگیهای مثبت خود را تقویت کنید، عملکرد شخصی و اجتماعیتان نیز بهبود خواهد یافت و این به طور مستقیم بر اعتماد به نفس شما تأثیر میگذارد.
به عنوان مثال، میتوانید روی مهارتهای ارتباطی خود کار کنید و آنها را تقویت کنید. وقتی میگوییم “مهارت”، منظورمان این است که با تلاش و پشتکار میتوانید آن را بدست آورید. میتوانید از مشاوره فردی استفاده کنید یا دورههای آموزشی مهارتهای زندگی را دنبال کنید، حتی میتوانید کتابها را برای تقویت این مهارت مطالعه کنید.
اما نکته مهم این است که شما قادرید به رفع مشکلات کمرویی و بهبود ارتباطات اجتماعی خود بپردازید؛ کافیست راه تقویت اعتماد بنفس خود را درست انتخاب کرده و با جدیت ادامه دهید. در دنیا افراد موفق بسیاری هستند که نه تنها قد بلکه سلامت کامل هم ندارند اما با انگیزه و باور قوی به جایگاه والایی دست یافته اند.
مراحل رشد قد در انسان
مراحل افزایش قد به شرح زیر است:
مرحله اول:
در دو سال اول زندگی، افزایش قد بسیار سریع است و معمولاً 30 تا 35 سانتیمتر افزایش قد را تجربه میکنیم. اما با گذشت زمان و افزایش سن، سرعت رشد قد کاهش مییابد.
مرحله دوم:
از دو سالگی به بعد، کودکان هر سال 5 تا 7 سانتیمتر قد میافزایند. با اقتراب به سن بلوغ، سرعت رشد قد کاهش مییابد.
مرحله سوم:
در دوران بلوغ، یک جهش رشد قدی رخ میدهد. میانگین افزایش قد در این مرحله برای پسران 25 تا 30 سانتیمتر و برای دختران 20 تا 25 سانتیمتر است. حداکثر جهش رشد قد در دختران قبل از شروع عادت ماهیانه و در پسران در مراحل انتهایی بلوغ رخ میدهد.
در عموم، صفحات رشد (غضروف استخوان) در دختران در سنین 15 تا 17 سالگی و در پسران در سنین 16 تا 18 سالگی بسته میشوند. از این پس، امکان افزایش قد وجود نخواهد داشت و اندازه قد تقریباً ثابت خواهد بود.
دلیل و علت کوتاهی قد برخی افراد
علل کوتاهی قد عبارتند از:
کوتاهی قد ژنتیکی
در این نوع کوتاهی قد، سرعت رشد کودک در سال طبیعی است و سن استخوانی نسبت به سن تقویمی عقب نیست.
تأخیر سرشتی در رشد
برخی کودکان از سن دو سالگی به بعد کوتاهی قد دارند و سرعت رشد آنها در سالهای بعدی تقریباً طبیعی است، اما سن استخوانی آنها عقبتر است. بلوغ در این کودکان با تأخیر رخ میدهد، اما در نهایت بیشتر این کودکان به قد ژنتیکی خود میرسند.
بیماریها
برخی بیماریها میتوانند عامل کوتاهی قد باشند. مانند سوءتغذیه، کمبود ویتامین D و کلسیم که موجب نرمی استخوان میشود، بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن موجود در گندم)، کمخونیها، بیماریهای التهابی دستگاه گوارش، بیماریهای کلیوی مزمن، نارسایی قلبی، بیماریهای مزمن ریوی یا کبدی و کمکاری تیروئید.
مصرف برخی داروها
استفاده از برخی داروها، مانند داروهای کورتیکواستروئیدها، ممکن است منجر به اختلال در رشد شود.
اختلالات رشد داخل رحمی
برخی اختلالات در دوران بارداری میتوانند عامل کوتاهی قد در کودکان باشند.