رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با توجه به تامین کسری نهادههای اولیه تولید از محل واردات، توقع واردات دانش فنی به روز بذر، کود و سم را به کشور داریم.
«غلامرضا گل محمدی» در گفتوگو با هیچ یک _ درباره واردات نهاده های تولید همچون کود، سم و بذر افزود: برای ارتقای بخش کشاورزی باید تکنولوژی و فناوریهای جدید نیز به کشور انتقال یابد و فقط نباید کالای نهایی و آماده مصرف وارد کشور شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از واردکنندگان بذر خواست تا در کنار بذرهای هیبرید و با کیفیت روز دنیا، ژرم پلاسم بذر را نیز وارد کنند تا در آینده با مشکلی در خصوص این نهاده روبرو نشویم به طور مثال کشور ترکیه کنار طی سالهای گذشته وارد کننده بذر بود اما امروز ما از ترکیه واردات انجام می دهیم.
به گفته وی، طی سالهای گذشته کشور ترکیه در کنار واردات بذر، ژرم پلاسم بذر را نیز خریداری و وارد کشور خود کرده بود.
سم های کم خطر با دوره کارنس کوتاه وارد شود
گل محمدی از واردکنندگان سم کشاورزی خواست در بحث تامین و خرید سم به سراغ ترکیبات کم خطر با دوره کارنس کوتاه بروند.
وی با بیان اینکه سازمان تات از واردکنندگان فناوری های جدید به کشور در زمینه سم، کود و بذر حمایت می کند، افزود: با انتقال فناوری های جدید و تولید محصولات تکنیکال در داخل می توانیم این محصول را برای کشاورزی داخلی قابل استفاده کنیم.
تامین مواد مغذی خاک کشاورزی نیازمند کودهای کیفی است
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره کودهای وارداتی نیز گفت: طی سالهای اخیر اقدامات موسسه آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی منجر به ساماندهی مصرف کود در بخش کشاورزی شد به طوری که وضعیت خاک های کشور در بحث مصرف کود مورد نیاز و تامین مواد مغذی رو به بهبود است.
وی اضافه کرد: سال ۱۳۹۳ مطرح شد که از ۴۰ نمونه گیری خاکهای کشاورزی حدود ۳۶ نمونه فاقد مواد مغذی بودند، امروز این وضعیت را نداریم و شرایط رو به بهبود است.
گل محمدی با بیان اینکه کود اوره مورد نیاز کشور در داخل تولید و تامین می شود، افزود: در بحث تامین کودهای فسفاته و پتاسه که از محل وارداتی است، لازم است کودهای با کیفیت تامین شود تا خاک های کشور به شرایط مطلوب برسند.