بنابر آمار گمرک در ۸ ماهه امسال ۱۸۰ هزارتن گوشت گرم، منجمد و دام زنده با ارزش یک میلیارد و ۱۶ میلیون دلار وارد شده که نسبت به سال قبل ۱۰۰ هزارتن رشد داشته است.
به گزارش هیچ یک _ افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بنابر آمار در اوایل دهه ۹۰ تا اواسط دهه ۹۰ ، سرانه مصرف گوشت قرمز ۱۲ کیلو و مجموع تولید گوشت داخل ۹۰۰ هزارتن بود که براین اساس ۱۰۰ هزارتن گوشت برای مصارف صنعتی همچون تولید سوسیس و کالباس و همبرگر صنعتی وارد می کردیم.
به گفته او، از اواسط دهه ۹۰ تاکنون سرانه مصرف و تولید کاهش پیدا کرد، درحالیکه برخی مسئولان کماکان اصرار دارند که ۹۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید می شود، اما بنابر علل مختلف همچون بالارفتن نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ و اثر آن بر پیکره صنعت و افزایش قیمت تمام شده، تولید کاهش یافته است و از طرفی به علت کاهش قدرت خرید خانوار، امکان رسیدن به سرانه مصرف ۱۰ کیلو در ۱۲ سال قبل وجود ندارد، چنانچه به عنوان حرکت مقطعی بخواهیم به ۱۲کیلو سنوات قبل قبل برسیم، با احتساب ۸۵ میلیون نفر جمعیت به رقمی معادل یک میلیون و ۲۰ هزارتن گوشت نیاز داریم.
دادرس با بیان اینکه امکان تولید یک میلیون و ۲۰ هزارتن گوشت در داخل وجود دارد، افزود:در حال حاضر مشکلی در تولید این میزان گوشت قرمز در داخل نداریم و تنها برای تحقق این امر نیاز است که برنامه ریزی منسجمی در خصوص واردات نهاده دامی صورت بگیرد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک قیمت کنونی هرکیلو دام زنده را ۲۷۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: با احتساب نرخ فعلی دام زنده، قیمت منطقی هرکیلو گوشت ۵۴۰ تا ۵۵۰ هزارتومان است که متاسفانه بالای ۷۰۰ هزارتومان بدست مصرف کننده می رسد، از این رو با اعمال نظارت دقیق بدنبال آن هستیم تا مردم گوشت را با قیمت واقعی خریداری کنند.
علیرغم آنکه حجم واردات گوشت قرمز در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ هزارتن رشد داشته، اما قیمت گوشت قرمز در مغازه های سطح شهر روبه فزونی است که بسیاری از کارشناسان تنها افزایش حجم واردات را بیانگر خروج ارز از کشور و افزایش سود دلالان و عوامل واسطه دانستند و معتقدند که تنظیم بازار داخل هیچ ارتباطی به افزایش حجم واردات ندارد و تنها این امر در صورت حمایت از تولید داخل و افزایش بهره وری و همچنین تشدید نظارت ها عملیاتی می شود.