آشتی کردن کردن با یک دوست بعد از دعوا
دعوا کردن با یک دوست صمیمی و به دنبال آن قهر بودن با او ممکن است تجربه بسیار تلخی برای هرکسی باشد . خیلی از افراد در دوران قهر با دوست خود دیگر آن شور و شوق و هیجان سابق را در خود احساس نمی کنند . در این قسمت از هیچ یک به ارائه راهکار هایی مناسب برای آشتی کردن مجدد با دوست صمیمیتان بعد از یک بحث مفصل خواهیم پرداخت .
بخش اول :اختصاص دادن زمانی برای آرام شدن
1. قبل از این که دیر شود از ادامه دادن بحث خودداری کنید :
در هنگام عصبانیت ممکن است حرفی بزنید که برای طرف مقابلتان سوءتفاهم ایجاد کرده و باعث رنجش او شود و اگر احساس کردید که دارید کنترل احساسات خود را از دست می دهید و قصد گفتن سخنانی آزرده کننده به دوست خود دارید، بهتر است از آن محیط دور شده و به دوست تان بگویید که بهتر است بعد از آرام شدنتان به گفتگو با یکدیگر بپردازید .
حتی اگر دوستتان حرفی آزرده کننده به شما گفت، بهتر است به خود بقبولانید که او عصبانی است و حرف هایی که می زند ناشی از عدم کنترل خشم اوست .
2. چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید :
اولین کاری که باید پس از دور شدن از محیط درگیری انجام دهید آرام کردن خودتان است . آرام کردن خود در هنگام عصبانیت ممکن است کار دشواری باشد اما عصبانی ماندن نه تنها فایده ای برای شما ندارد بلکه شما را از آشتی کردن با دوست خود باز می دارد . به آرامی نفس عمیق بکشید و این کار را همراه با تمرکز بر روی آرام شدنتان انجام دهید .
سایر فعالیت هایی که به آرام شدنتان کمک می کند پیاده روی، انجام مدیتیشن و یا خوردن بستنی است . هرکاری که فکر می کنید به آرام شدنتان و فراموش کردن جزئیات بحثی که داشتید کمک می کند انجام دهید .
3. اعمال و سخنان خود در بحثی که داشته اید را فراموش نکنید :
بحث ها و درگیری ها معمولا هیچ وقت یک طرفه نیستند پس سعی کنید درگیری که داشتید را از دید دوستتان نگاه کنید و احساساتی که او در آن لحظه داشته را حدس بزنید .
ممکن است استرس و تحریک پذیری که اخیرا دچار آن شده بودید، در به وجود آمدن این بحث تاثیر گذار بوده باشد بنابراین جوانب مختلف بحثی که داشتید را بسنجید و بنگرید که آیا شما باعث رنجش دوستتان شده اید یا خیر .
نگاه کردن به دنیا از دید دیگران ممکن است کار سختی به نظر بیاید اما همدل بودن و درک کردن احساسات دوستتان، این واقعیت را به او نشان می دهد که شما همان اندازه که به خودتان اهمیت می دهید، به احساسات او نیز اهمیت خواهید داد .
بخش دوم:برنامه ریزی کردن برای عذرخواهی از دوستتان
1. احساساتتان را برای خودتان نگه دارید :
در مورد اتفاقی که بین شما و دوستتان رخ داده و بحثی که با یکدیگر داشته اید با هیچ کس سخن نگویید و نظر خواهی نکنید که این امر ممکن است باعث بدتر شدن اوضاع و ایجاد سوء تفاهمات بیشتر در شما در مورد حرف های گفته شده توسط دوستتان شود . بنابراین بهتر است از تعریف کردن اتفاقی که بین شما و دوستتان رخ داده حتی برای نزدیک ترین دوستانتان نیز خودداری کنید .
2. قبل از اقدام به معذرت خواهی از دوستتان ، چند روزی صبر کنید :
اقدام به آشتی کردن، زمانی باید اتفاق بیفتد که دو طرف نسبت به بحثی که با یکدیگر داشته اند آرام شده و دیگر دل خوری از یکدیگر نداشته باشند و بنابراین، چند روزی صبر کنید تا دوستتان نیز به برطرف کردن سوء تفاهمات پیش آمده با شما تمایل داشته باشد .
برخی از افراد ممکن است بعد از گذشت 5 دقیقه از دعوایی که داشتند، آرام شوند و موضوع را فراموش کنند و درحالی که برخی دیگر ممکن است برای آرام شدن و فراموش کردن حرف های آزار دهنده ای که شنیده اند به چندین ماه زمان نیاز داشته باشند .
3. قبل از اقدام به معذرت خواهی باید آمادگی انجام این کار را داشته باشید :
شما نباید تنها بخاطر این که از قهر بودن با دوستتان خسته شده اید، اقدام به عذرخواهی و ایجاد صلح بین خودتان داشته باشید . عذرخواهی باید زمانی صورت بپذیرد که شما واقعا نسبت به اعمال تان پشیمان باشید و درصدد جبران اشتباهات خود برآیید .
4. در مقابل معذرت خواهیتان انتظار شنیدن عذر خواهی از دوستتان را نداشته باشید :
ممکن است دوستتان آمادگی لازم برای عذرخواهی کردن از شما را نداشته باشد؛ بنابراین نباید در مقابل معذرت خواهی از دوستتان نیز انتظار انجام همین کار را از او داشته باشید زیرا شما بخاطر اشتباهاتی که مرتکب شدید و حرف های آزار دهنده ای که گفته اید در حال معذرت خواهی هستید .
تنها انتظار شما از دوستتان باید این باشد که به حرف های شما گوش دهد و معذرت خواهی تان را بپذیرد .
5. با دوستتان دیدار کنید :
ملاقات چهره به چهره به شما و دوستتان در ایجاد دوباره رابطه صمیمانه کمک زیادی می کند و باعث می شود که عذرخواهی شما برای او دلنشین تر باشد . با او تماس گرفته و بگویید که می خواهید رو در رو صحبت کنید و وقت مناسبی را تعیین کرده و با او ملاقات کنید . مکالمه خود را با جمله ” دلم برایت تنگ شده ” و ” بابت حرف های ناراحت کننده ای که زده ام پشیمانم ” شروع کنید .
اگر دوستتان آمادگی لازم برای صحبت کردن با شما را نداشت، می توانید از طریق رسانه های اجتماعی و یا نوشتن نامه حرف های خود را به او بزنید .
بخش سوم:اصلاحات
1. از کلمات مناسب استفاده کنید :
در مطلب قبلی نمناک با موضوع ” چطور با بهترین دوستم آشتی کنم ” گفتیم که فقط به گفتن کلمه ببخشید اکتفا نکنید و دلیل عذرخواهی خود را کاملا واضح برای او توضیح دهید . برای مثال بگویید از گفتن جمله ” تو واقعا احمقی ” معذرت می خواهم و حرف من کاملا اشتباه بود . اگر واقعا خودتان را مقصر اصلی به وجود آمدن بحث با دوستتان می دانید، از او بابت این موضوع عذر خواهی کنید .
2. به دوستتان فرصت صحبت کردن بدهید :
پس از عذرخواهی خودتان، به دوستتان این اجازه را بدهید که برداشت خود را از سخنان شما بگوید و در صورتی که حرف هایش خلاف عقیده شما بود، دنبال بحث کردن مجدد با او نباشید و این احتمال وجود دارد که شما بدون این که متوجه شوید موجب رنجش او شده باشید .
3. دیدگاه خود در مورد بحثی که داشتید را بگویید :
می توانید احساسات خود در مورد بحثی که بین شما و دوستتان رخ داده به او بگویید اما اجازه ندهید که درگیری جدیدی بین شما و دوستتان ایجاد شود . به او بگویید که آن روز کنترلی بر روی اعصاب خود نداشتید و نا خواسته او را رنجانده اید . اشتباهات خود را توجیه نکنید و مسئولیت اعمال اشتباه خود را به عهده بگیرید .
4. عذرخواهی دوست خود را بپذیرید :
در صورتی که دوستتان بابت حرف ها و اعمال خود از شما عذرخواهی کرد ، عذرخواهی او را بپذیرید و سعی در ایجاد دوباره رابطه صمیمانه با او داشته باشید . در صورت عدم عذرخواهی دوستتان نیز به این فکر کنید که ارزش جمله ” معذرت می خواهم ” بیشتر از ادامه دادن رابطه با دوستتان نیست .
5. اگر دوستتان آمادگی آشتی کردن با شما را ندارد ، به او فرصت بیشتری دهید :
ممکن است دوستتان آمادگی لازم برای ایجاد دوباره رابطه دوستانه با شما را نداشته باشد؛ در چنین شرایطی به او احترام بگذارید اما اجازه ندهید که درگیری بینتان ادامه پیدا کند .
اگر دوستتان هنوز از دست شما عصبانی است، از او بپرسید که چه کاری باعث بهبود حال او می شود، اگر از شما چیزی خواست، برای او انجام دهید؛ اگر با شما سخن نگفت، فرصت بیشتری به او دهید تا آرام شود و همچنین ممکن است او دیگر تمایلی به ادامه رابطه دوستانه با شما نداشته باشد .
در ارتباط با دوستتان صبور باشید و به او اجازه دهید تا آرام شود؛ این احتمال وجود دارد که او به فرصت بیشتری برای فراموش کردن درگیری نیاز داشته باشد .
6. گفتگو خود را به طور صمیمانه پایان دهید :
اگر موفق به ایجاد دوباره رابطه دوستانه با دوست خود شدید ، دیدار خود را با در آغوش گرفتن دوستتان به پایان برسانید و اگر موفق به انجام این کار نشدید نیز به او بگویید که او را دوست دارید و در صورتی که او بخواهد در کنارش خواهید ماند .