نویسنده رمان «سرگردانی در نقطه صفر» می گوید این کتاب روایت یک سرباز ساده لوح عراقی است که طی اتفاقاتی محصور میشود و این واقعه همزمان با عملیات فاو است.
سعید محمدی نویسنده رمان «سرگردانی در نقطه صفر» در گفتگو با هیچ یک درباره این کتاب گفت: جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس سرشار از اتفاقات و ماجراهایی است که با وجود همه کتابهایی که در مورد این اتفاق بزرگ نوشته شده، هنوز ناشنیده باقی مانده است.
وی افزود: تقریباً همه آثار و کتابهایی که در این موضوع منتشر شده از زاویه دید رزمندگان ایرانی بوده است و جبهه حق روایت شده است؛ اما شنیدن روایتهای متفاوت از جبهه مقابل، یعنی رژیم بعث هم جذابیت و نوآوری خاصی دارد. رمان “سرگردانی در نقطه صفر” به این موضوع میپردازد.
محمدی ادامه داد: زاویه روایت این کتاب از دید یک سرباز ساده لوح عراقی است که طی اتفاقاتی عجیب محصور میشود. این واقعه مصادف است با عملیات فاو و فتح آن توسط رزمندگان اسلام که یکی از بزرگترین و عجیبترین عملیاتهای ایران در دفاع مقدس بوده است.
این نویسنده گفت: بیان اتفاقات با چاشنی طنز، کشمکش سرباز عراقی با نام جبان با فرماندهانش، ۲۳ روز سرگردانی او و پایبندی به اصول اسلامی و انسانی رزمندگان با اسرای دشمن از ویژگیهای این رمان است.
وی ادامه داد: شخصیت اصلی رمان جوانی به نام جبان است که عاشق است و آرزوهای زیادی دارد و برای رسیدن به معشوقهاش میخواهد پیشرفت کند؛ اما وقایع آنطور پیش نمیرود که او انتظار دارد.او بعد از حمله ایران به فاو پشت خط نیروهای ایرانی گیر میافتد. که نه راه پس دارد و نه راه پیش، بنابراین تمام تلاشش را میکند تا به جبهه خودشان برگردد؛ اما ماجرا وقتی بحرانی میشود که میفهمد اگر برگردد به عنوان خائن اعدام خواهد شد.
محمدی در پایان گفت: ساختار رمان طنز است و مخاطب در سراسر رمان با اتفاقات مفرحی رو به رو میشود. باورها و شنیدههای جبان از رفتار ایرانیها توسط همرزمانش که برای ترساندن و شوخی با او گفتهاند اراده او را برای گیر نیفتادن به دست ایرانیها چندین برابر میکند و این وحشت او به قدری است که حاضر است بمیرد اما دست ایرانیها نیفتد.