چندی پیش محققان بریتانیایی متوجه شدند بیماری التهابی روده (که علت اصلی ابتلا به آن کاملا مشخص نیست) ممکن است بهدلیل وجود ضعف ژنتیکی باشد و این موضوع در ۹۵ درصد از بیماران مورد آزمایش تایید شد. اما گامهای موثر درمان این بیماری چیست؟
به گزارش هیچ یک _ درمان بیماری التهابی روده که شامل بیماریهای کرون (التهاب دیواره روده) و کولیت اولسراتیو (زخمی) است، نیازمند رویکردهای متعددی از جمله دارو گرفته تا تغییرات سبک زندگی است. در اینجا چند گام کلیدی برای مدیریت و درمان التهاب روده معرفی شده است:
۱. تشخیص دقیق
پیش از هر چیز این بیماری باید بهدرستی تشخیص داده شود. از علایم این بیماری میتوان به مواردی چون، دردهای شکم، وجود خون در مدفوع، اسهال مزمن، تب خفیف، خستگی مفرط و کاهش وزن بیدلیل و در موارد شدیدتر کمخونی و تهوع و استفراغ اشاره کرد.
۲. دارودرمانی
استفاده از آنتیبیوتیکها، داروهای ضداسهال، داروهای بیولوژیک، کورتیکواستروئیدها و داروهای سرکوب و تعدیلکننده سیستم ایمنی بدن، به بهبود بیماری التهابی روده کمک میکند.
۳. رژیم غذایی مناسب
مصرف غذاهای سالم به تسکین علایم التهاب روده کمک میکند. غذاهای کمفیبر، کمچرب و پرهیز از غذاهای تحریککننده، در درمان این بیماری موثرند.
۴. تغییر سبک زندگی
استراحت کافی، کاهش استرس و ورزش منظم در درمان و مدیریت این بیماری موثر است.
۵. جراحی
در موارد پیشرفته این بیماری که دارودرمانی پاسخگو نیست، جراحی لازم است. در جراحی، بخشهای بهشدت آسیبدیده روده برداشته میشوند.
۶. پیگیری منظم
بیماری التهابی روده، از انواع بیماریهای مزمن است و احتمال بازگشت مجدد بیماری پس از درمان وجود دارد. بنابراین با مراجعه منظم به پزشک و مدیریت این بیماری میتوان از عود آن پیشگیری کرد.
برداشتن گامهای موثر برای درمان التهاب روده نیازمد همکاری نزدیک با تیم پزشکی، رعایت دستورات درمانی و پایبندی به سبک زندگی سالم است.