
استان فارس در اردوی تیم ملی پینگپنگ نوجوانان پسر در طرح استعدادیابی هوپس (Hopes) با چهار ورزشکار، بیشترین سهمیه را در بین استانهای کشور به خود اختصاص داده است. این موضوع نشاندهنده ظرفیت بالای فارس در این رشته پرتحرک و جذاب است که نیازمند حمایت جدیتری از سوی مسئولان است.
ترکیب دعوتشدگان به اردوی تیم ملی
به گزارش هیچ یک _ در فهرست دعوتشدگان به اردوی تیم ملی پینگپنگ نوجوانان، پس از فارس که با چهار پینگ پنگ باز همچون رامین شاه علی ،احسان شریعتی، محمد سبحان یحیایی و محمد مهدی سبزواری بیشترین سهمیه را دارد، استانهای دیگر به شرح زیر نماینده دارند:
تهران: سه بازیکن، اصفهان و مازندران هر کدام ۲ بازیکن و خراسان رضوی، یزد، آذربایجان شرقی و لرستان هر کدام یک بازیکن در مجموع ۱۵ بازیکن به این اردو دعوت شدهاند که از ۱۹ تا ۲۶ اسفند در آکادمی امیر احتشامزاده تهران برگزار خواهد شد.
کادر فنی تیم ملی پینگپنگ نوجوانان
مهران احدی، امین میرالماسی، صادق نویریانی، سیامک میاندوآبچی، باقر مقصودی و محسن شیشهگرها اعضای کادر فنی این تیم هستند.
طرح هوپس (Hopes) چیست؟
طرح هوپس (Hopes) یکی از برنامههای فدراسیون بینالمللی پینگپنگ (ITTF) برای توسعه و گسترش این رشته در سراسر جهان است. هدف اصلی این طرح، شناسایی و آموزش استعدادهای برتر در سنین پایه است تا نسل جدیدی از بازیکنان حرفهای در سطح بینالمللی پرورش یابند.
پینگپنگ در فارس؛ از آغاز تا درخشش در سطح ملی
نخستین جرقههای پینگپنگ در فارس
پینگپنگ در سال ۱۳۲۰ در استان فارس معرفی شد. این رشته که هم در منازل و پارکها و هم در مدارس و ادارات قابل انجام بود، بهتدریج گسترش یافت و مورد استقبال جوانان قرار گرفت. در سال ۱۳۳۵ فدراسیون این رشته در ایران تأسیس شد و زندهیاد محمد مصباحی ریاست هیئت پینگپنگ فارس را بر عهده گرفت.
پس از آن، شهرستانهای مرودشت، کازرون، فسا، آباده، جهرم، لارستان و گراش به مراکز مهم پینگپنگ در فارس تبدیل شدند و بازیکنان زیادی از این استان به تیمهای ملی در بخش مردان و زنان راه یافتند.
افتخارات اولین قهرمانان فارس
در سال ۱۳۲۷، دبیرستان شاهپور (سابق) در بخش پسران و دبیرستان مهرآیین در بخش دختران، قهرمان مسابقات آموزشگاهی شیراز شدند و جرقه ورود فارس به سطح ملی را رقم زدند.
زنان پیشگام پینگپنگ در فارس
کارمن گالستیان نخستین بانوی شیرازی بود که با عنوان کاپیتان تیم ملی بانوان ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران حضور یافت. دیگر بانوان فارسی که در سطح ملی درخشیدند عبارتند از: مینا گلیشادی، مرضیه حکیمآرا، ناهید دستوری، شهره سجادی، محبوبه خطاپوش، رویا فیلی، راضیه دستغیب و لیلا حکیمآرا.
مردان نامدار پینگپنگ فارس
در بخش مردان نیز چهرههایی مانند: زندهیاد جلیل گلبن، خسرو بیچاقیان، خسرو عدالت، اصغر یزدانی، محمود رهیده، سید عبدالرسول میرپور و حمید روزبهی در سطح کشور مطرح شدند.
حمید روزبهی، نخستین بازیکن شیرازی بود که به تیم ملی جوانان ایران راه یافت و اولین مدال برنز بینالمللی فارس را از مسابقات ترکیه کسب کرد.
دوران طلایی پینگپنگ فارس پس از انقلاب
پس از انقلاب اسلامی، این رشته در فارس بار دیگر اوج گرفت و بازیکنانی همچون: میعاد مکیف، مسعود یعقوبی، اشکان ذوالفقاری، آرین رویینتن، مهدی دلیر، سینا زارع، مهدی ثابت، هخامنش آموزگار، هادی موغلی، حمیدرضا موغلی و عارف چشفر بهعنوان چهرههای برتر این رشته در کشور معرفی شدند.
آرین رویینتن؛ اولین لژیونر فارس در آلمان
محمدعلی رویینتن، بازیکن باسابقه تیم ملی ایران، نخستین پینگپنگباز اهل فارس است که در باشگاه اشتوتگارت آلمان بهعنوان لژیونر بازی میکند. حضور او در سطح بینالمللی، گواهی بر استعدادهای درخشان فارس در این رشته است که با حمایت بیشتر، میتوانند در باشگاههای حرفهای اروپا نیز بدرخشند.
پینگپنگ فارس، با پشتوانهای قوی و حضور درخشان در ردههای ملی، همچنان یکی از قطبهای اصلی این رشته در کشور است. کسب بیشترین سهمیه در اردوی تیم ملی نوجوانان نیز نشاندهنده آینده درخشان این ورزش در استان خواهد بود.