
یکی از مشهورترین سسهای روی کره زمین، که با رنگ قرمز آتشین و یک بطری مینیاتوری قابل تشخیص است، در قرن نوزدهم در لوئیزیانا ظاهر شد. ادموند ماکییلنی با الهام از غذاهای مکزیکی و تمایلی که برای احیای طعم غذا داشت، آزمایشات را با فلفل آغاز کرد. اول، سس از آنها به خانواده و دوستان عرضه شد و در سال ۱۸۶۸ شرکت مک ایلنی ظاهر شد. امروز، نسل پنجم خانواده مطابق دستورالعمل، که ۱۵۰ سال قدمت دارد، تاباسکو را تولید میکند.
ماده اصلی در تاباسکو خمیر فلفل کین است که با نمک مخلوط شده و پس از آن تا سه سال در بشکههای بلوط نگهداری میشود. مرحله بعدی افزودن سرکه است.
تاباسکو (Tabasco) یک میهمان معمولی در میزهای رستورانهای آشپزخانه مجلل و میزهای ساده است، او مورد علاقه یک سرآشپز، بارمن و لذیذ در سراسر جهان است. رازا این علاقه در طعم آن است. بسیاری ترجیح میدهند چند قطره از Tabasco را به صدف اضافه یا از آن در ساندویچ استفاده کنند. تاباسکو معروفترین سس جهان نام گرفته.
اما معروفترین طعمها در جهان چه طعمهایی است؟
وانیل
وانیل که به دلیل نتهای شیرین، خامهای، ظریف و چوبی شناخته شده است. وانیل طعم آسایشبخشی را به خلاقیتهای آشپزی منتقل میکند. تطبیقپذیری آن در محصولاتی مانند بستنی، کیک، کوکیها و نوشیدنیها میدرخشد و خوشمزگی غذاهای شیرین را تقویت میکند.
توت فرنگی
در طعم توتفرنگی شیرینی ظریف، آبدار و کمی ترشی را یافت میکنیم. عطر و طعم توتفرنگی به طور گستردهای در آب نباتها، مرباها، ماستها و نوشیدنیها وجود دارد که از آن یکی از قابل تشخیصترین طعمها را ساخته است.
شکلات
طعم شکلات سعی در تکرار طعم غنی، عمیق و ملایم تلخ کاکائو، اغلب با نکات شیرینی و یک بافت صاف و مخملی همراه است. همهگیر در شیرینیپزی، دسرها، نوشیدنی و محصولات مختلف مبتنی بر شکلات دیده میشود. این عطر و طعم یک حضور مداوم در چشمانداز آشپزی دارد.
نعناع
نعناع عطر و طعم خنک، با طراوت و گاهی اوقات کمی تند دارد. به دلیل توانایی آن در ارائه یک احساس تمیز و نیرومند طعم شناخته شدهایست. استفاده گسترده آن در مراقبت از لثهها، طعمبخشی آب نباتها، خمیر دندان و نوشیدنیها باعث افزایش حس تازگی و تجربه سلامت است.
اینها مهمترین پروفایلهای عطر و طعم است که تجربههای ظریف و متنوعی را که در طعم دهندگی به دنیای آشپزی اضافه میکند. خلافیت گاهی از ترکیب این چند طعم خودش را هویت میبخشد.