
رئیس فدراسیون بسکتبال با تاکید بر اینکه این فدراسیون در مسیر تغییر و تحول گام برمیدارد، گفت: تغییراتی در تیم ملی رخ داده که نتایج و ارزیابیها نشان از حرکت در مسیر درست دارد و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
جواد داوری روز یکشنبه در گفتوگو با هیچ یک با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سالی که گذشت، اظهار داشت: روزی که به فدراسیون بسکتبال آمدم سعی کردم با شناختی که از این ورزش داشتم و شرایطی که وجود داشت در مسیر توسعه گام برداریم و به همین دلیل بود که در سال ۱۴۰۳ برگزاری مسابقات متعددی در دستور کار ما قرار گرفت.
وی ادامه داد: تلاش مجموعه بسکتبال برای رسیدن به موفقیت است که داشتن تیم ملی از جمله اهداف ما بود. برای آنکه تیم ملی خوب و منسجمی داشته باشیم نیازمند تیمهای ملی پایه در سطوح مختلف هستیم و این یکی دیگر از برنامههای من در این مدت بود. با این دورنمایی که ترسیم کردیم لیگ نوجوانان و جوانان را برگزار کردیم که فینال آن هم برگزار و تیمهای برتر مشخص و معرفی شدند.
رئیس فدراسیون بسکتبال در مورد اینکه فعالیتهای صورت گرفته نیازمند زیرساختهای مناسب است و آیا این شرایط برای بسکتبال ایران مهیاست یا خیر، گفت: داشتن زیرساخت برای فعالیتهایی که داریم بسیار مهم است چرا که نمیتوان با یک سالن، تمامی تیمهای ملی را در دو بخش دختران و پسران تمرین داد و تداخل برنامه میشود. برای همین از سال ۱۴۰۲ پیگیری این موضوع بودیم و به موفقیتهایی هم رسیدیم.
داوری با یاد کردن از زندهیاد محمود مشحون تاکید کرد: در زمان فعالیت زندهیاد مشحون زمینی به متراژ ۱۸۰۰ متر برای ساخت سالن بسکتبال در نظر گرفته شده بود اما با توجه به شرایط موجود این فضا را تغییر دادیم و زمینی دیگر را برای ساخت پروژه بسکتبال در نظر گرفتیم. یکی از برنامههای ما ساخت کمپ تیم ملی بسکتبال است تا ملیپوشان در فضایی حرفهای تمرینات خود را دنبال کنند. در کنار ساخت این مجموعه بزرگ، پروژه سهبهسه را هم در برنامه داریم که چندی پیش کلنگ آن با حضور پیشکسوتان بسکتبال به زمین خورد و امیدواریم هرچه زودتر مراحل ساخت آن هم آغاز شود.
وی در واکنش به این سئوال که فدراسیون بسکتبال از نظر عملکردی چه دستآوردهایی داشته است، تاکید کرد: شروع سال برای ما خوب بود چراکه موفق شدیم در مسابقات سه نفره، برای اولین بار نایب قهرمان آسیا و اقیانوسیه بشویم، هرچند که در این بازیها قهرمانی هم دور از دسترس نبود. در بخش بانوان هم با النی ادامه دادیم که بسکتبال ایران با او پیشرفت خوبی داشت. در تیم ملی بسکتبال نیز تغییراتی اعمال شد که در نهایت سکان هدایت تیم به مانولوپولوس سپرده شد و با حضور او دیدیم که شیوه بازی ما تغییر کرد و روند کار نشان میدهد در مسیر درستی قرار داریم. برای رسیدن به موفقیت باید تلاش کرد و این شامل تدارکات، بازیهای دوستانه و برنامهریزی نیاز دارد که امیدواریم بتوانیم در این مسیر موفق باشیم.
رئیس فدراسیون بسکتبال در خصوص امکان بازیهای تدارکاتی برای تیم ملی یادآور شد: یکی از مسایلی که باید به آن پرداخته شود به بازیهای دوستانه و تدارکاتی باز میگردد، ما از شهریورماه سال گذشته با لبنان برای انجام بازی دوستانه صحبت کرده بودیم اما شرایطی رقم خورد که امکان این بازی میسر نشد اما با تغییراتی که در راس کادر فنی داشتیم در پنجره آخر انتخابی کاپ آسیا بازی روان و خوبی را از تیم ملی شاهد بودیم و اگر با همین شرایط پیش برویم، از این تیم باید انتظار موفقیت داشت. بازیهای دوستانه مهم بوده و سرمربی تیم ملی نیز درخواست ۱۰ بازی تدارکاتی داشته است که تلاش میکنیم قبل از حضور در کاپآسیا در عربستان، به این هدف برسیم.
داوری در واکنش به موضوع استعدادپروری تاکید کرد: تیم ملی نیاز به پشتوانهسازی دارد و به همین منظور در گام نخست تیم ایران نوین را تشکیل دادیم که تیمی متشکل از بازیکنانی با میانگین سنی جوانان تا ۲۲ سال هستند. تیم ب هم پشتوانه تیم الف بوده که توازن قدرت بین آنها وجود دارد و جا دارد که این تیم نیز در رویدادهای مختلف به میدان برود تا درکنار تیم الف، با آمادگی کامل تمرینات خود را دنبال کند.
وی ادامه داد: برای داشتن تیمهای ملی قدرتمند نیاز به چرخه هدفمند و با برنامهای هستیم که در نهایت خروجی آن موفقیت بسکتبال ایران را رقم بزند. بهرهمندی از دانش روز و ارتقای سطح فنی و کیفی مربیان نیز از دیگر مواردی است که باید روی آن کار کرد و در تلاش هستیم این مسیر را در بهترین و کوتاهترین زمان طی کنیم.
رئیس فدراسیون بسکتبال در مورد اینکه با توجه به حضور النی در ایران، روند فعالیت و موفقیت بسکتبال بانوان را چطور ارزیابی میکند، گفت: در آخرین رویداد کاپ آسیا تیم بانوان ما در شرایطی که هشت تیم در مسابقات حضور داشتند در جایگاه آخر ایستاد و چارهای نداشتیم جز اینکه تغییراتی را اعمال کنیم. با این شرایط تصمیم گرفته شد که النی را به تهران بیاوریم و اردوها از زمانهای کوتاه و مقطعی به اردوهایی مستمر تبدیل شد. نکته مهم دیگر این است که بازیکنان ما در ۲ رده بانوان و آقایان، در طول سال پنج تا سه ماه در اختیار تیم ملی هستند و مابقی ایام را در اختیار باشگاههای خود بوده که این امر میطلبد تا با آموزش به روز مربیان، این فاصله را کم کنیم تا بازیکنان در شرایط بهتری تمرینات خود را دنبال کنند.