
کسب جایگاه هفتم المپیک برای ژیمناستیک ایران اتفاقی بود که این رشته را بر سرزبانها انداخت.
به گزارش هیچ یک _ کسب سهمیه المپیک در رشته ژیمناستیک یک اتفاق تاریخی برای ورزش ایران بود زیرا این نخستین سهمیه این رشته از طریق انتخابی بود و ژیمناست ایرانی بعد از بیش از نیم قرن گام به بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان گذاشت. آخرین حضور ژیمناستیک ایران در المپیک به سال ۱۹۶۴ توکیو بازمیگردد که در آن دوران نیاز به کسب سهمیه نبود.
یکی از مهمترین اهداف ورزش ایران در یک دهه گذشته کسب سهمیه در رشته ژیمناستکی بود که از سال ۱۳۹۶ توسط زهرا اینچه درگاهی پایهگذاری شد. رئیس فدراسیون ژیمناستیک در خصوص این برنامه راهبردی به خبرنگار گفت: من در سال ۱۳۹۵ سند تحول جامع ژیمناستیک نوشتم و گام به گام با آن پیشمیروم. هر چند که یک وقفه در اجرای این سند به وجود آمد اما به اهدافمان نزدیک هستیم. یکی از مهمترین این اتفاقات حضور در المپیک بود که محقق شد.
وی این را هم گفت: اگر کرونا و صدم امتیازها اجازه میداد ایران در المپیک توکیو هم نماینده داشت. در آن دوره سعیدرضا کیخا با اختلاف بسیار کم نتوانست به سرزمین آفتاب برسد.
مهدی الفتی با حضور در المپیک و کسب جایگاه هفتم عملا ژیمناستیک را در جمع المپیکیها قرار داد و این رشته را در جایگاهی مهم قرار داد. رئیس فدراسیون ژیمناستیک در این خصوص باور دارد: حضور موفق در پاریس موجب شد تا همه نگاهها به سمت این رشته مادر باشد. اکنون همه ژیمناستیک ایران را با دید یک رشتهای موفق در المپیک میکنند و امکانات و زیرساختهای این رشته باید به روز شود.
الفتی عنوان هفتم المپیک را از دل سختیها به دست آورد عنوانی که رضا خیرخواه آن را عبور از دل مشکلات میداند که با مدیریت فدراسیون به سرانجام رسید.
سرمربی تیم ملی ژیمناستیک گفت: من نمیخواهم به زمان های خیلی دور برگردم اما اینچه درگاهی برای ورزشکاران کم نگذاشت. اگر درجریان سفر الفتی به جام جهانی قطر باشید به خوبی متوجه خواهید شد که چه تدابیری در دستور کار قرار گرفت تا این سهمیه برای ورزش ایران نهایی شود. اینچه درگاهی حتی زمانی که در فدراسیون حضور نداشت هم برای لایسنس ورزشکاران تلاش کرد. البته در کنار فدراسیون دیگر نهادهای ورزشی هم حمایتهای لازم را انجام دادند.
وی در خصوص تاریخسازی قهرمان گرگانی کشور گفت:کار بزرگ مهدی زمانی مشخص میشود که ما بدانیم او در چه شرایطی به این عنوان رسیده است. مهدی اجرای خوبی در پاریس داشت اما همه حرکات او را میبینند و کمتر کسی از مشکلات پیشرو و شرایط تمرینی این قهرمان باخبر است. مهدی در شرایطی تمرین میکرد که وسایل ما برای ۳۰ سال پیش بود. بسیاری از این وسایل اصلا قابل استفاده نیستند. اگر بدانیم که مهدی چگونه و با چه مشکلاتی به این عنوان رسیده بیتردید کسب سهمیه او را برابر با مدال المپیک میدانیم.
تاریخسازی الفتی در پاریس پیامی بود که نشان داد که برای موفقیت در المپیک میشود بر این رشته و دیگر رشتههای تمرکز کرد. این اتفاق تاریخی حتی به یکی از احساسیترین لحظات المپیک نیز منجر شد تا جایی که اشک رئیس فدراسیون را نیز درآورد.
اینچهدرگاهی با اشاره به موفقیت الفتی در المپیک پاریس گفت: وقتی الفتی در مرحله مقدماتی موفق به حضور در جمع هشت نفر برتر شد از او پرسیدم چگونه بود. گفت: اصلا متوجه نشدم و این حرف من را بسیار ناراحت کرد چون میدانستم که وی در تمرینات به خاطر قدیمی بودن وسایل چه فشاری تحمل میکند. مهدی با این امکانات شاهکار کرد و حتی خیلیها این موفقیتها را ندیدند یا آنکه انتقادهایی در خصوص حرکات او انجام دادند. ما باید بپرسیم که الفتی از کجا به این مهم رسیده است و با چه امکاناتی تمرین کرد.