
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی از تصمیمگیری نهایی برای تاثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ در نشست روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
به گزارش هیچ یک _ در پی سردرگمی و اعتراض گسترده داوطلبان آزمون سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سال ۱۴۰۴، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو درباره الزام پشت کنکوریها به ارائه سوابق تحصیلی پایه یازدهم، در جلسه اضطراری اخیر این شورا لغو شد.
اما موضوع ساماندهی کنکور به سال ۹۸ باز می گردد که در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و سرانجام در مرداد ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور وقت ابلاغ شد که مهمترین بند این مصوبه تاثیر قطعی و ۴۰ درصدی معدل سه پایه دوره متوسطه در آزمون سراسری بود و با اعتراض زیادی همراه و در نهایت، اصلاحاتی در ماده واحده آن انجام و یک سال بعد دوباره برای اجرا ابلاغ شد.
بر اساس بند ۳ ماده ۳ این مصوبه «سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشتههای پر متقاضی در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ فقط پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۴ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۶ – ۱۴۰۵ و بعد از آن پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی» تعیین شد.
بر این اساس معدل دوره متوسطه و برای کنکور ۱۴۰۲ معدل پایه دوازدهم اثر قطعی و ۴۰ درصدی در نتیجه آزمون داشت که این روند تا ۱۴۰۵ افزایش یافته و به ۶۰ درصد در نمره نهایی کنکور برسد. همچنین آزمون دروس عمومی رشتههای مختلف حذف میشود و بر اساس ماده یک این مصوبه «آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشتههای تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروههای آزمایشی است که براساس کتابهای درسی وزارت آموزش و پرورش، توسط سازمان برگزار میشود.
اما کلیت و بندهای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد کارشناسان، خانوادهها و داوطلبان کنکور همراه شد و شماری از این معترضان در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ از رئیس جمهوری خواستند به این موضوع رسیدگی کند.
پس از این ماجرا مسئولان و دستاندرکاران، نظر مخالف خود را در خصوص تاثیر قطعی معدل در کنکور اعلام کردند و در جلسه ۹۱۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع تاثیر معدل در آزمون سراسری بحث و بررسی شد که حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از پایان جلسه در همان مقطع توضیح داد که چند سناریو برای آینده کنکور مطرح شد.
یکی از سناریوها ادامه اجرای مصوبه کنونی کنکور بود که به مدت ۲ سال اجرا شده است. سناریوی دیگر، حذف تاثیر معدل پایه دهم و تأثیر قطعی پایههای یازدهم و دوازدهم در کنکور بود و سناریوی بعدی اینکه پایه یازدهم و دوازدهم به صورت آزمون جامع برگزار شود و در کنکور تاثیر داده شود. همچنین پیشنهاداتی برای تأثیر فقط پایه دوازدهم یا تاثیر مثبت دروس تخصصی و عمومی مطرح شده است.
سرانجام رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۲۹ اسفند سال گذشته در صفحه اجتماعی خود اعلام کرد که جزئیات سیاستهای سنجش و پذیرش دانشگاه، از جمله تأثیر معدل، عطف بهماسبق بودن و مفاد سوابق تحصیلی بر عهده شورای عالی آموزشوپرورش است و تصمیم نهایی را شورای سنجش و پذیرش دانشجو میگیرد. شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه تصمیمگیری را به نهادهای ذیربط تفویض کرده است.
احمد فاطمی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا در این باره گفت: در پی نشست اضطراری دهم فروردین ماه امسال شورای سنجش و پذیرش دانشجو و شورایعالی آموزش و پرورش و معاون قوه قضاییه و با حضور برخی از وزرای مرتبط پیرامون تصمیمات اتخاذ شده توسط این شورا در خصوص عطف به ماسبق شدن تاثیر معدل پایه یازدهم در آزمون سراسری، اعضای شورای عالی آموزش و پرورش و برخی از اعضای کمیسیون آموزش قاطعانه در برابر این مصوبه غیرمنطقی و اشتباه ۲۷ اسفند ماه شورای سنجش و پذیرش ایستادگی کرده و باعث لغو آن شدند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در پی تصمیم شورای سنجش در ۲۷ اسفند ماه با موجی از اعتراضات گسترده دانش آموزانی روبرو شدیم که در سال ۱۴۰۳ و قبل از آن فارغ التحصیل شدند و در پایه یازدهم امتحان نهایی ندادند و شورای سنجش و شورای عالی آموزشوپرورش کشور بر اساس آخرین مصوبه خود اعلام کردند که باید امتحان نهایی بدهند و این در حالی است که فارغ التحصیلان ۱۴۰۳ و ماقبل آن نباید مشمول مصوبه شوند و در واقع این قانون نباید عطف به ماسبق شود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه افزود: در نهایت روز گذشته در حاشیه دیدار نوروزی با رئیس جمهور در خصوص اهمیت جلسه روز سه شنبه شورا صحبت کردم که قرار است در این باره تصمیم گیری نهایی شود.
نوبت اول آزمون سراسری دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت و نوبت دوم پنجم و ششم تیرماه امسال برگزار می شود.