
فشار خون
بر اساس یافتههای جدید پژوهشگران، داروهای اِیدیاِچدی (اختلال نقص توجه – بیشفعالی) پس از چند هفته یا چند ماه استفاده، اثرات کمی بر فشارخون و ضربان قلب دارند که ضرورت کنترل دائمی این شاخصها را نشان میدهد.
به گزارش هیچ یک _ وبگاه نوروساینس نیوز در گزارشی آورده است: نگرانیهایی درباره عوارض جانبی مصرف داروهای اِیدیاِچدی وجود داشته است؛ اما یافتههای جدید نشان میدهد مزایای مصرف این داروها (از جمله بهبود عملکرد تحصیلی و کاهش مرگومیر) از مضرات آن بیشتر است.
اِیدیاِچدی یا اختلال نقص توجه – بیشفعالی، یک اختلال عصبیرشدی است که با اختلال عملکرد اجرایی و علایمی همچون نقص در توجه و تمرکز، بیاحتیاطی، بیشفعالی و تکانشگری که فراگیر، مخرب و در عین حال برای سن فرد غیرطبیعی هستند، مشخص میشود.
پژوهشگران بینالمللی به سرپرستی دانشگاه ساوت همپتون انگلیس با تجزیهوتحلیل ۱۰۲ کارآزمایی بالینی دریافتند که داروهای اِیدیاِچدی به طور کلی اثرات اندکی بر فشارخون و ضربان قلب کودکان و بزرگسالان دارند و آنها را افزایش میدهند. در این میان داروی گوانفاسین که فشارخون و ضربان قلب را کاهش میدهد، استثنا است.
هر دو نوع داروی اِیدیاِچدی، چه محرک (از جمله متیلفنیدات و آمفتامین) و چه غیرمحرک (آتوموکستین و ویلوکسازین)، اثرات قلبیعروقی مشابهی نشان دادند که در تقابل با این فرضیه است که فقط محرکها خطرآفرین هستند.
پژوهشگران بدون در نظرگرفتن نوع دارو توصیه میکنند همه بیماران فشارخون و ضربان قلب خود را به صورت مرتب کنترل کنند.
آنها میگویند کسانی که به بیماری قلبی مبتلا هستند باید قبل از شروع درمان اِیدیاِچدی درباره عوارض جانبی داروهای خود با متخصص قلب مشورت کنند.